keskiviikko 30. marraskuuta 2011

P*skarteluhaaste #119 - Pakettikortti!

P*skarteluhaasteessa käskettiin tehdä jotain, mitä voisi kutsua pakettikorteiksi. Kelpaavatko nämä? Pirkkalan joulumyyjäiset lähestyvät kovaa vauhtia ja  olen tänään pussittanut pipareita... Totuuden nimissä on sanottava, että piparit eivät ole minun käsialaani, vain pelkät pakkaukset. Piparitehdas toimi toisen ahkeran äidin toimesta. Luulisi että nämä piparit menisivät kaupaksi ja lapset pääsisivät keväällä odotetulle retkelle.

Näissä koristeissa on menty minimibudjetilla. Pohjakartonki on ohuempaa vesivärikartonkia, lumihiutaleet stanssattu kirjan sivuista ja aaltopahvi oli tullut kääreenä. Materiaalit on tuhrittu vielä musteella. Eikös tuo Finnstamperin leima sovikin täydellisesti piparipakkaukseen :)


Lumikukkia

Ensin mietin sopiiko tuo lumihiutalepaperi lainkaan paperinarukukkasen kanssa, mutta kyllähän se menee näinkin. Lisäsin kukkaseen kimalleliimaa, niin sehän on todellinen lumikukkanen. Lumista tunnelmaa lisäsin vielä töpöttelemällä valkoista maalia paperin reunoihin.

Tämä skräppileiska syntyi etukäteen kokoamani materiaalitaskun avulla. Olin valinnut muutaman kokonaisen 12"*12" kuviopaperin kaveriksi kirpparilta saamia pienempiä papereita ja tälläinen peruskiva kokonaisuus niistä syntyi. Luonnos on mukailtu PageMaps sivuston arkistojen uumenista.

Materiaalit:
Paperit:  Isot skräppipaperit Anun Putiikista, pienet kirpputorilta
Stanssit:  Kuvioreuna tehty Fiskarsin sapluunan avulla, Spellbinders (ympyrät)
Muuta: Rosee-laitteen avulla tehty paperinarukukkanen, Stickles-kimalleliimaa (crystal), erilaisia tarroja, Acrylic Paint Dabbler (valkoinen/pearl, paperin reunat)

Intohimona skräppäys

Intohimona Skräppäys-blogissa  voi osallistua namun arvontaan! Ennakkoilmoittautuminen workshoppeihin alkaa huomenna ja itsekin mietin kuumeisesti, liikenisikö minullakin aikaa osallistua tänne!

tiistai 29. marraskuuta 2011

Erilaisia joululahjapaketteja



Jouluaiheiset puuhastelut tuntuvat nyt olevan todella kivoja ja viikonloppuna kokeilin tehdä hieman erilaisia paketteja ystävilleni, Materiaalien juju oli kierrätys, sillä käytin mm aaltopahvia ja tapetinjämiä hyväkseni.

Tapetti on sen verran vahvaa, että sitä voi huoleta ommella ompelukoneella ja ommel on ihan kestävä. Tein kaksi erilaista pakettia tapetin palasista. Toinen on yksinkertainen kirjekuori, joka on sidottu pätkällä vanhaa lahjanarua. Lisäsin vielä koristeeksi jämäpapereista tehdyn kukkasen (tehty ympyrälävistäjällä). Tälle paketille täytyy vielä tehdä tyyliin sopivia kortti.

Toisen tapetinpalan tein aluksi rasianmalliseksi, mutta litistin sen lopulta nauhan avulla. Tässä versiossa tein kumpaankin reunaan kolme reikää ja pujottelin nauhan kuin kengännauhan. Reikiä olisi voinut olla yksi pari enemmänkin. Rasia syntyy neliön ja suorakaiteen muotoisesta tapetin palasta helposti.Tämä paketti saa kaverikseen ison tagin. Mikään muuten ei estä vaikka käyttämästä huopaa tai tukevaa kangasta rasian tekemiseen....

Ohessa on yksinkertainen ohje. Katkoviivat kuvaavat taitoksia. Neliönmuotoista rasiaa varten tarvitset siis tapettia [pohjan leveys]+ 2*[rasian korkeus]. Tee taitokset jokaiseen reunaan. Ompele kulmat yhteen (sauma tulee ulkopuolelle) ja leikkaa ylimääräinen tapetti pois. Halutessasi voit tehdä rasialle kannen, muista tehdä pohjasta hivenen isompi.

Kolmas paketti tehtiin ruskeasta voimapaperista, johon leimailin ruskealla musteella lumihiutaleita. Käärin paketin ympärille suikaleen aaltopahvia, jota olin sutannut samalla ruskealla musteella. Lahjanaruna toimi leveämpi paperiininaru. Laitoin vielä sinetiksi leimatun ympyrän, jossa oli käytetty samaa leimasinta kuin aikaisemmin tehdyssä kortissa. Näin paketti ja kortti kuuluvat selvästi yhteen.

Samaan pakettiin olisi saanut erilaisen tunnelman käyttämällä paperirosettia. Rosetin voit tehdä paperinsuikaleesta, joka on taiteltu haitariksi ja yhdistetty päittäin. Haitari kiinnitetään paperiympyrällä molemmin puolin. Tässä rosetissa olin ennen taittamista koristellut toisen reuna boordilävistimellä.

Viimevuotisia paketointeja löytyy täältä. Samalla tajusin, että nythän on kulunut tasan vuosi siitä, kun aloitin bloggaamisen. Kylläpäs aika on rientänyt, pitäisiköhän järjestää jonkinlainen haaste arvonnalla....

maanantai 28. marraskuuta 2011

Lauran korttihaaste #11 - Keittiöstä korttiin

Laura haastoi käyttämään kortissa jotain keittiöstä löytyvää. Haasteen innoittamana sain kulutettua jotain, jonka olin sieltä keittiöstä jo vuosia sitten taltioinut askartelua varten. Nimittäin vanhoja mausteita. Roseepippureista ja neilikoista oli päiväys mennyt jo 2000-luvun alkupuolella ja en millään hennonnut niitä roskiin (siis kompostiin) heittää aikoinaan vaan säästin.

Tässäkin kortissa vähän idea muuttui työstämisen aikana. Leimasin ensin korttipohjalle tuon piparireseptin ja sitten levittelin glossya mutkittelevana viivana kortin reunoille. Ajatus oli tehdä kapea kehys neilikoista, mutta eihän se niin oikein nätisti mennyt. Lisäilin lisää glossya ja tukin välit pippureilla ja kortti alkoi näyttää jo hivenen siedettävämmältä. Lopulta lisäsin vielä lumiainetta reunoille - ei tässä konkurssissa mikään tunnu enää pahalta. Runsaiden koristeiden takia en laittanut enää muuta koristetta kuin organza-nauhasta rusetin.
Kortti tuoksuu kyllä vahvasti joululta ja pipareilta ja järkyttävän Painava. Ei sovellu lähtettäväksi postissa :)

Loppuaika menikin siivotessa murskaantuneita pippureita, glossytahroja ja neilikan palasia työpöydältä ja lattialta ja sormista ja ....

Seuraavalla viikolla päästäänkin DT-korttien tekemiseen :)

Kortin materiaalit:
LeimatNea-Idea (piparkakkutekstileima)
Musteet:  Archival Ink Seepia (teksti)
Muuta: Snow text, organzanauha, neilikoita ja roseepippureita, liimaa tai glossya kiinnittämiseen.

DT-kortti - KK haaste: Kuusi

Tässä KK-haasteessa saa leikkiä sanoilla, koska aiheena on KUUSI. Tein kuusen rullaamalla silppupapereita kapeiksi  rulliksi (6 kappaletta) ja näin syntyi hyvin yksinkertainen joulukortti.

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Uudistunutta ulkonäköä

Mielessä on pyörinyt ajatus blogin ulkonäön personoinnista enemmän omannäköiseksi ja kokeilen nyt muuttaa Otsikon tekstistä kuvaksi. Halusin tehdä pienen kollaasiin asioista mitä blogissani löytyy ja viimeisin versio on nyt julkaistu otsikkona. Aavistuksen jäin kyllä miettimään, viekö otsikko nyt liikaa tilaa tekstiltä eli pitäisikö sen olla matalampi? Taustakuva on vieläkin turhan kesäinen, mutta eihän talven nietokset vielä ole rantautuneet tänne eikä tuohon uuteen otsikkoon lumi oikein sopisi kaveriksi :)

Millaisiin asioihin sinä kiinnität blogien ulkonäössä huomiota? Mikä häiritsee tai mikä helpottaa blogien lukemista?  Onko sinulla parannusehdotuksia blogini ulkonäköön tai luettavuuden parantamiseen?

lauantai 26. marraskuuta 2011

Vintagejoulukortti


Tässä taas hieman romanttisemman tyylistä joulukorttia. Piti päästä testaamaan uutta "reseptileimasinta" ja kokeilin sopiiko se mukaan Vintage-tyyliseen korttiin. Taustan kirjan sivun käsittelin musteella ja leimailin samalla musteella lumihiutaleita - tähän ideaan olen nyt ihastunut ja se löytyy useammastakin kortista. Valokuvaleimasim pääsi taas mukaan ja kuvan reunat on käsitelty snow-texillä. Lävistimellä tehdyt lumihiutaleet ja yksi kukista on sumuteltu mistillä.

Osallistun tällä kortilla It's all about vintage-haasteeseen (teemana joulu) ja Pajan Art-haasteeseen (teemana ruskea ja vintage) .

Kortin materiaalit:
Leimat: Artemio, Nea-Idea (piparkakkutekstileima) ja nimetön lumihiutaleleima.
Musteet:Distress Ink Vintage Photo (tausta, reunat), Archival Ink Seepia (teksti)
Lävistimet ja kuviosakset:  Kars lumihiutalelävistin , Fiskars kuviosakset (epätasainen reuna)
Muuta: Sivu vanhasta kirjasta, kuviopaperin palanen , kirpparilta,  pellavanauhaa, postileimatarroja, vanhaa sideharsoa, Snow text, Stickles kimalleliima (cinnamon) ja muutama kukkanen.

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

P*skarteluhaaste #118 - Luonnos

P*skiksen aika! Aiheena oli tällä kertaa luonnos, josta tykkäsin kovasti! Aluksi minun piti kyllä tehdä töitä enemmän leimailun ja musteiden kanssa, mutta tälläinen siitä lopulta tuli - joulukortti.

Eli halusin tehdä kuvan useammalla leimalla ja musteella tähden muotoiseksi, mutta jotenkin se vain nyt tuntui paremmalta ihan tälläisenään. Eli leimasin ensin värittömällä musteella Timpan leimasimella kuviot tähteen ja kuumentelin kohopulverin. Tähti oli tehty käyttäen Fiskarsin sapluunaa. Tuo Timpan pulveri jää hyvin karheaksi, joten tykkäsin sellaisenaan enkä halunnut leimailla enää päälle. Päälle suihkuttelin punaista omatekoista mistiä ja tähden reunat on käsitelty ruskealla musteella.

Pohjaympyrä on tehty käyttäen CD-levyä sapluunana ja pahviin on suihkittu joskus erilaisia mistejä (ne tosin eivät näy yhtään). Korttipohja on ensin sutattu ruskealla musteella ja päälle on vielä leimailtu lumihiutaleita samalla musteella. Hitunen pellavanarua mummon varastoista ja joulutervehdys.  Pieni ongelma oli kanelitangon kanssa ja nyt vain laitoin sen narun alle, kun en keksinyt muutakaan.

Ensimmäistä kertaa olen saanut onnistuneen kortin, jossa on aaltopahvia (säästetty pakkauksesta). Nyt tuli inspiraatio tehdä joko kortteja ja tageja myyjäisiin, joissa olisi tuota pahvia. Juuri pellavanarun kanssa ja ehkäpä hitunen pitsiä...

Kortin materiaalit:
Leimat: Tim Holtz, Nea-Idea (tekstileima) ja nimetön lumihiutaleleima.
Musteet:Väritön muste embossaukseen,  Distress Ink Vintage Photo (tausta, reunat), Fired Brick (tähti) ja Archival Ink Crimson (punainen teksti), Distress Embossing Powder Old Paper,
Muuta: Fiskarssin sapluuna, aaltopahvia, pahvia, pellavanauhaa ja palanen kanelitankoa.

Inspiroidu 186: Pahvileimasin

Minua oikein haarmittaa, että en ehtinyt osallistumaan viime viikon Inspiroidu haasteeseen, kun printteristä loppui musta väri kesken yhden uutisen kopioinnin lehdestä. Aihe oli hyvä ja toteutan sen ehdottomasti lähiviikkoina, kun kasetit vihdoin ja viimein on hankittu. Mutta tämän viikkoisen haasteen tekemiseen minulla onneksi ei ollut mitään esteitä.

Viikonloppuna järjestelin materiaaleja oikein urakalla ja tein muissakin blogeissa käytettyjä "skräpistelypaketteja" itselleni. Materiaaleja minullakin on tätä nykyä aika paljon, mutta usein työtä aloittessa tulee tyhjä hetki enkä osaa luovasti skräppäyksessä yhdistää materiaaleja toisiinsa. Nyt keräsin muovitaskuihin valmiiksi isoja taustapapereita, sävyihin sopivia koristepapereita, valokuvatkin lajittelin niihin ja hieman koristeita. Tässä oli yksi paketti, johon ennakkoon varmaan muuten en olisi tarttunut.

Tämän paketin kukkaset olin jo siirtänyt väriensä takia kirppiskasaan, mutta selatessani kirppikseltä ostettuja papereita huomasin, että ne sopivat väreiltään hyvin tuohon violetin-pinkin-ruskean--beigen kukertavaan palaseen. Luonnoksen olin bongannut Inzpira-lehden blogista ja se sopi hyvin kukkasiin ja romanttiseen paperiin. Valitsinkin pahvileimasimeksi kukkasen ja töpöttelin helmiäshohtoista valkoista akryylimaalia sen avulla kuvaan. Leimasin löytyy skräppileiskasta vasemmasta yläkulmasta.

Töiden valokuvauksessa minulla on taas talven haasteet ja valo ei riitä kuviin ollenkaan. Tukena käytän pientä pöytälamppua mutta sen valo on aivan liian keltaista. Skanneriini eivät 12"*12" työt mahdu. Millaiset kuvausolosuhteet sinulla on käytössä? Mistä olet hankkinut lisävalon? Alkaa kohta tuntua siltä, että voimakas remonttivalaisin olisi hyödyksi niin talon rempoissa kuin askarteluharrastuksessa...


tiistai 22. marraskuuta 2011

Lauran korttihaaste #10 - Luonnos

Minulla on tuo lasittunut katse, kun nyt tekee ihan kamalasti mieli jotain hyvää ja herkullista ja epäterveellistä... Minun täytyy kyllä kokeilla samaa korttia vielä jouluisin sävyin, kun kauppojen hyllyt notkuvat joulukarkkeja ja joulusuklaita eikä ole vielä joulukuukaan.

Monen muun askartelijan tavoin, pysähdyin Kädentaidot-messuilla kuolaamaan Teippitarhan ihania masking teippejä. Tosin en vain tyytynyt kuolaamaan, vaan jouduin tekemään ahkerasti päätöksiä, mitkä teipit voisin ostaa. Aivan upeita värejä ja hauskoja hillittyjä kuvioita oli tarjolla. Tässä kortissa kokeilin Askartelupirtiltä oppimaani tekniikkaa, jossa korttipohja koristellaan erilaisin teipinpalasin. Lisäksi vielä ajoin koko komeuden BigShotin läpi Timpan kohokuviointikansion kanssa.

Osallistun tällä kortilla Lauran korttihaasteeseen #10, jossa oli luonnos pohjana. Tiputin kylläkin muutamat koristeet pois kuvan oikeasta alalaidasta. Siitäkin huolimatta mieheni kutsui korttia yhä "hörselöiseksi". 

Tämä kortti myös on vastine Nea-Idean Arjan minulle heittämään haasteeseen, missä hän toivoi minulta korttia, jossa on örkki ja sana "suklaata" :) Samassa tilauksessa muuten tuli minulle upeat nimikkoleimasimet Kiitokset Arjalle, että pystyin hieman muuttamaan omannäköiseksi heidän valmista settiä!

Kortin materiaalit:
Leimat: Doodle factory, Nea-Idean (tekstileimat)
Kohokuviontikansio: Sizzix Gridlock
Muuta: Teippitarhan mt masking teippejä, pyykkipoika Tiimarin poistokasasta, puuhelmet vaatteen tagista kierrätettynä,  kraft-korttipohja on Sinellistä

Joulukortteja lapsen kanssa

Kun äiti askartelee, niin seuraan toki usein liittyy meillä 5-vuotias poika. Usein lopputuloksena ei ole mitään muuta kuin puolivalmista silppua työhuoneeni lattialla ja taiteilija tipotiessään. Nämä kortit kuitenkin valmistuivat loppuun asti joulukorttipajassa.

Näissä korteissa oli lapselle koottu valmiiksi kasa materiaaleja ja niistä hän sai valita mieleisiään. Kasasta löytyi mm eri värisiä korttipohjia (vihreä näköjään voitti ruskean ja punaisen...) ja askartelulehden kylkiäisenä tulleita jouluisia huopakoristeita ja lisäksi poika sai käyttää varastoistani haluamiansa leimasimia, musteita ja geelikyniä.

Leimailu on helppoa ja onnistuu hyvin pieneltäkin lapselta. Yksi idea olisi myös kokeilla omien pohjien tekoa leimaten. Kultainen leimaväri kuulemma oli se ainoa oikea. Suosittelen vesipestäviä musteita, jolloin vahingot on helposti siivottavissa pois lattialta tai pöydältä (tai sukista tai paidasta). Tuohon Rekileimasimeen poika ihastui kun samalla itse tein Sinellin DT-kortteja.

Poika myös innostui Maijun korttitekniikat kirjasta niin, että oikeanpuolimmaisin kortti on tullut täysn sen innovoimana. Kirja oli läväytetty auki kohdasta, missä toisella sivulla käsiteltiin ressausta (ressaus tehtiin miehekkäästi pistelytikulla ja reunat käsiteltiin musteella) ja toisella sivulla esiteltiin boordileikkureita... No boordileikkuria sitten oli lainattava lapselle. Fiskarsin pienimmät kahvaleikkurit sopivat pieneen käteen perinteisiä painettavia paremmin. Tosin tällä kertaa en halunnut lattiaa täyteen tähtiä ja pidin nämä loput välineet visusti piilossa.

Seuraavaksi poika halusikin kokeilla mistipullojani ja niistä taitaa tulla joko joulukortteihin upeita taustoja tai ehkäpä jouluista taidetta. Mutta siitä lisää myöhemmin.


maanantai 21. marraskuuta 2011

Yksinkertainen joulukortti - joulupalloja

Joulupalloja on löytynyt korteista monissa blogeissa ja pitihän minunkin tehdä näistä oma versio. Leimailin noihin palloihn jouluisia kuvia seepian sävyisellä leimasinmusteella ja myös vanha kirjan sivu on sutattu musteeseen.

Kortin materiaalit:
Stanssit: Spellbinder (ympyrä)
Leimat: Tekstileima Finnstamper, Rekileima Artemio, lumihiutale - todella vanha...
Musteet: Distress Ink Vintage photo  ja Archival Ink Seepia
Muuta: Sakura geelikynä kulta, sivu vanhasta kirjasta, peruspunaista kartonkia Tiimarista ja kraft-korttipohja on Sinellistä

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Enkelikortti

Tämä viikko on ollut yhtä puuhastelua kaiken muun ääressä, paitsi askartelupöydän. En ole ehtinyt tehdä kuin pari korttia. Viikon kohokohta oli toki perjantaina Kädentaidot-messut, missä pääsin hakemaan inspiraatiota ja tekemään löytöjä :)

Messujen aluksi perjantaina kävin heti hakemassa Maijulta nimmarit kirjaan ja tämä kortti onkin  juuri Maijun korttitekniikat kirjan inspiroima. Pääsin vihdoin messuilla ostelemaan lisää tehosteaineita mm Snowtexiä ja "timanttirouhetta", joita opettelin tässä kortissa käyttämään. Leimakuvan reunat peittelin lumiaineeseen ja ripottelin timanttirouhetta päälle. Samoin lisäilin lävistettyihin lumihiutaleisiin myös lumiainetta sekä kimalle liimaa. Pohjapaperin reunat käsittelin musteella.

No tuli messuilta löydettyä myös mistejä ja Distress Ink-täyttöpulloja (haluan opetella tekemään taustoja enemmän itse), MD stansseja miehiseen makuun (autoja ja laivoja), Teippitarhan teippejä ja vähän kaikkea pientä... Ja näittä kaikkia pitäisi päästä kokeilemaan.

Osallistun tällä kortilla Piiskiksen jouluiseen bingoon rivillä ruskea - vintage - enkeli.

Kortin materiaalit:
Paperit: jouluinen paperi kirppisostoksena, craft-palanen jämäpaperiesta
Leimat: Tekstileima Finnstamper, Enkelileima Crafty individuals
Musteet: Distress Ink Vintage photo  ja Archival Ink Seepia
Muuta: Snowtexiä ja timanttirouhetta, Kars lumihiutalelävistin, Kimalleliimat Stickles Cinnamon ja  Crystal, höyhen ja palanen pitsiä.


torstai 17. marraskuuta 2011

Lehtiä tuomaan inspiraatiota



Mikä on sinun lehtisuosikkisi? Itse tein löytöjä Prisman lehtihyllyllä kun löysin itselleni uusia lehtituttavuuksia. Olen kantanut näitä lehtiä mukanani töissä ja ahminut ihania kuvia kahvitunnilla...



Mollie Makes säväytti upeilla kuvillaan ja tunnelmallaan. Lehdessä oli pääosin neuleohjeita ja pieniä ompelu/kirjontatöitä. Eniten nautin ns lifystylekuvista ja pienistä artikkeleista. Neulotut mukinlämmittimet taitanevat olla syksyn hitti, sillä tämä lehti ei ollut ainoa joka ohjeita niihin antoi...

Inzpira Magazinessa oli kauniita paljon kuvia, kortteja ja skräppäystä ruotsinkielellä.

Filati Handknitting on neulelehti, joka sopisi tämän lehden mukaan hyvin paksujen ja palmikkoisten neuleiden ystävälle unohtamatta lainkaan sisustukseen sopivia neuleohjeita. Värimaailma oli ehkä turhan maanläheinen itselleni, mutta upeita kuvia siltikin.




Ihana-lehti on ollut jo pitkään suosikkini ja ajattelin nyt tilata sen itselleni kestotilauksena. On todellakin ihanaa, että suomessa osataan tehdä tälläistä lehteä. Kauniit kuvat, monipuoliset aiheet takaavat vähintäänkin ihania lukuhetkiä. Lisäksi lehdessä on lapsille oma Pikku-ihana, jota pikkupoikani tykkää myös lukea. Minusta on mukavaa, että myös yksinkertaiset ohjeet ovat usein visuaalisesti kauniita eikä ihan perinteisiä "vessapaperihylsyyn tökitään sanomalehtisilppua". Eivätkä materiaalit ole edes kovinkaan erikoisia ja vaikeasti saatavia lasten ohjeiden osalta.

Toinen kotimainen lehti, mitä tässä listasin on käsitaideteollisempaan suuntaan painottuva Taito-lehti. Saan ystävällisesti aina anopiltani tämän lehden varastoihini, odottamaan hetkeä että kangaspuuni vihdoin kootaan ja voi tehdä niitä ihania kudontaohjeita, mitä lehdessä on paljon.


Marraskuun bloginamua

An arpoo mahtavan herkun!

Paapiissakin on pöllöjä tarjolla!


 Santulla on useampikin namu tarjolla 1-vuotissynttäreiden johdosta!


Sara  arpoo myös

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

P*skarteluhaaste #117 - Vihreä + ruskea + valkoinen



P*skis haastoi tänään käyttämään kolmea väriä - vihreätä, ruskeata ja valkoista. Onnistuin törsäämään ison osan ruskeista ja vihreistä papereistani viikonloppuna joulukorttiurakkaan, joten täytyypä tällä kertaa osallistua niillä... Kortit menevät myyjäisiin Päiväkodin hyväksi ellei nyt ystäväni halua niitä ottaa lahjakorteiksi yritykseensä ennen sitä. Osallistun p*skikseen erityisesti tuolla lintukoristeisella kortilla, mutta pistän muutkin tähän teidän iloksenne :)

Resepti näissä on helppo - piparireunainen neliöleikkuri, muutama stanssi ja paljon mustetta papereiden reunaan. Tuo piparineliöinen ruutu on juuri passelin kokoinen näihin neliökorttipohjiin ja tällä tavalla saa kulutettua massoittain paperisilppua ja osin muuten ehkä haastaviakin papereita pois nurkista. Kokonaisuus minusta vaatii paljon erilaisia papereita. Korteissa kuitenkin pidättäydyin korkeintaan kahdessa värimaailmassa esim ruskea-punainen tai ruskea-vihreä. Kokeilin tekniikkaa myös vaakatasoon laitettussa pitkänomaisessa korttipohjassa, mutta en ehkä pidä siitä yhtä paljon kuin neliöstä.

Korteissa käytetyt materiaalit:
Paperit:Tim Holtz Seasonal lehtiö, DCWV:n viime jouluinen joulupaperilehtiö ja sekalainen kokoelma sävyihin sopivia jämäpapereita nurkista
Stanssit: Sizzix  Frame back (Ornate #4) , Marianne Design (joulupallot, lintu, lumihiutale, kuusi), Spellbinders nestables (piparireunainen ympyrä ja scallop-ympyrä), Snellie Nellie (kuusi)
Leimat: Joulutervehdys Tiimarista
Musteet: Versamagic Jumbo Java, Distress Ink Vintage photo  ja Archival Ink musta
Muuta: Fiskarsin piparireunainen kahvalävistäjä




tiistai 15. marraskuuta 2011

Lauran korttihaaste - Kiitos

Lauran korttihaasteessa oli aiheena KIITOS. Tulkitsin aihetta hieman väljästi - kortista kuitenkin löytyy sana "Thanks", joten eiköhän se ole kuitenkin sääntöjen mukainen. Tunnelma kortissa on kyllä hieman erilainen :)

Mieheni on valitellut, että teen aivan liikaa röyhelöisiä kortteja ja roheus sekä rattaat puuttuvat korteista. Tästä kortista löytyy pala pitsiä, mutta eiköhän tyyli ole kuitenkin parempi miehiseen makuun. Mutta kriittinenkin palaute on hyvää, sillä eivät kortit aina ole täydellisiä ja ihania vaan parantamisen varaa on aina. Koristeina oli siis stanssattuja rattaita ja jämäkirjaimia raaputustarravihosta

 Leimasinsetti oli hauska löytö Kodin1:sen sisustusosastolta. Nämä kortissa käytetyt leimat löytyivät pakattuna isoon metallirasiaan muutaman muunkin kera. Päälle oli vielä lätkäisty iso aletarra. Totuuden nimissä on kyllä sanottava, että alkuperäinen 35e olisi ollut aivan järkyttävän kallis hinta laatuun nähden.

Kortin materiaalit:
Paperit: October Afternoon
Leimasimet: "Vintage Office"
Stanssit: Sizzix Movers & Shapers Mini Gear Set by Tim Holtz , Spellbinder (ympyrästanssi)
Muuta: pitsin palanen, raaputuskirjaimia ja tarrakirjaimia.

maanantai 14. marraskuuta 2011

DT-kortti - KK haaste: Raitaa

KoukussaKortteihin haasteessa teemana oli raidat. Tässä joulukortissa on raitoja niin pohjassa kuin kuusessa. Kuusi nimittäin on tehty "raidoista". Boordileikkurilla koristelin paperisuikaleita ja laitoin niitä hieman limittäin ja vinoittain kuusen muotoon. Käytännössä minulla oli kolmion muotoinen apupaperi, mihin suikaleet liimasin.

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Lapsen kanssa - Joulukoristeita hamahelmistä

Ihana-lehdessä oli lapsille ohje, jossa tehtiin hamahelmistä talvisia lumihiutaleita. Oma lapseni innostui näistä heti ja pieni hiutale riittävän haastava mutta siltikin lyhyt tehtävä 5-vuotiaalle. Itse tein malliksi tuon punertavan ja poika valitsi omiin koristeisiin mustan, sinisen ja valkoisen. Lehdessä toki väreinä oli valkoinen ja väritön, mutta se olisi ollut meidän muksusta aivan liuian väritöntä.

Lehdessä oli myös kivoja kirjansivuista tehtyjä haitarikoristeita, jotka sopivat myös lasten kanssa puuhasteluun. Mutta niistä postaus myöhemmin....

Sinellin DT: Joulua taloon



Tämä onkin ensimmäinen postaukseni Sinellin Design Teamissä. Oli mukava päästä remmiin mukaan! Marraskuun DT-paketissa oli mukana mm Vivi Gade papereita, korttipohjia, Artemion ihana jouluinen leimasinsetti, VersaFine:n Jumbo Java mustetta, Stickles kimalletta, hauska talomallinen tulitikkurasia, ääriviivatarroja sekä Sakuran geelikyniä. Tein näistä kaksi erilaista korttia sekä koristelin tuon tulitikkurasian. Sinellin blogista voit katsella muiden DT-jäsenten kortteja.


Tulitikkurasian paperit on käsitelty kaikki reunoistaan musteella. Rusetti on solmittu haarukan avulla organza-nauhasta.Youtubesta löytyy halukkaille ohje sen tekemiseen.

Tulitikkurasian materiaalit:
Paperit: Vivi Gade London 2 ja Skagen paperit
Stanssit: Sizzix Snow Flurries, Frame back (Ornate #4) (kummatkin omista varastoista)
Musteet: Distress Ink Vintage photo (omista varastoista)
Muuta: Tulitikkurasia, Jouluinen ääriviivatervehdys, organza-nauha (omista varastoista)


Telinekortti on tehty sopimaan sävyiltään tulitikkurasiaan. Kortti on tehty kahdesta valmiista korttipohjasta. Vaikkapa täältä löydät ohjeet telinekortin tekoon. Tässä kortissa halusin käyttää tuota kaunista enkeli-valokuvaleimasinta. Kuva kannattaa ehdottomasti leimata kiiltävälle paperille, jotta yksityiskohdat näkyvät selvemmin.Tässäkin työssä on papereiden reunoja sutattu musteella vanhanaikaisen tunnelman saamiseksi. Leimakuvan ympärille on laitettu hieman kimalleliimaa.

Telinekortin materiaalit:
Paperit: Vivi Gade London 2 ja Skagen paperit, Stucco-korttipohja
Stanssit: Sizzix  Frame back (Ornate #4) , Tagi-stanssi (kummatkin omista varastoista), Piparkakkureunaista stanssia vastaa Sinellin valikoimissa tämä Circle scallop stanssi
Leimat: Artemion jouluaiheinen leimasinsetti
Musteet: Versamagic Jumbo Java, Distress Ink Vintage photo (omista varastoista)
Muuta: Jouluinen ääriviivatervehdys, organza-nauha (omista varastoista), valkoinen kopiopaperi (omista varastoista)

Toiseen joulukorttiin valitsin hieman erilaisen tunnelman ja valitsin hauskoja pallopapereita ja käänsin tuon pitkän kortin vaakatasoon. Reessä istuvat lapset ovat kiva silhuettileima ja tässä kortissa leimasin sen mustalla musteella. Tätä leimaa tulen käyttämään varmaan monessa joulukortissa myöhemminkin. Oma pikkupoikanikin innostui käyttämään juuri tätä leimaa omissa joulukorteissaan.

Vaakakortin materiaalit:
Paperit: Vivi Gade London 4 ja London 6 paperit, Stucco-korttipohja
Leimat: Artemion jouluaiheinen leimasinsetti
Musteet: Archival Ink Black (omista varastoista)
Muuta: Jouluinen ääriviivatervehdys, valkoinenkopiopaperi (omista varastoista)

lauantai 12. marraskuuta 2011

Jouluisia tageja myyjäisiin osa 3

Jouluisia tageja on nyt nurkissa niin että muille jakaa. Ja muillehan näitä jaellaan, sillä tein tosiaan tageja myyjäisiin päiväkodin hyväksi. Nämä tagit perustuvat samaan hyväksi havaittuun reseptiin: jämäpaperit käyttöön stanssaten, hitunen nauhaa tai pitsiä ja ääriviivakirjaimia.

Stanssit: Sizzix Movers & Shapers L stanssi, Tag & Bookplate (saatavissa mm Sinellistä), Marianne Design (lumihiutale), Sizzix On the Edge, Snow Flurries by Tim Holtz (lumihiutaleboordi, saatavissa mm Sinellistä), Sizzix On the Edge, Townscape by Tim Holtz (talorivi, saatavissa mm Sinellistä) ja Nellie Snelle (kuusi)
Paperit:  Tim Holtz Seasonal lehtiö ja sekalainen kokoelma jämäpapereita nurkista




keskiviikko 9. marraskuuta 2011

P*skarteluhaaste #116 - Inspiroidu kuvasta ja Laurankorttihaaste - Aktiivibingo





Tässä on tulossa keskiviikon megapostaus. Ensin aloitetaan p*skiksen merkeissä, jossa piti inspiroitua tästä mahtavasta karkkivärisestä kuvasta. Olinkin mielessäni kaivannut kuvahaastetta, joten olen kympillä mukana!


Kuten viime viikolla  totesin, tämä haaste on viime päivinä inspiroinut minua tekemään jotain erilaista ja uutta. Kun tämän näin, tiesin heti että nyt tehdäänkin SE projekti, joka on kolkutellut korvan takana jo hetken. Olen nimittäin ihastunut villapalleroista tehtyihin tuotteisiin, esim näihin Feel Felt-pannunalusiin . Joten tällä kertaa siirryttiin villan huovutukseen korttien sijaan.

Valitettavasti minulla ei ollut herkullisimpia värejä vanhoissa varastoissa vaan jouduin tässä kokeilussa tyytymään keltaiseen, punaiseen ja mustaan. Huovutin villan Pirkkaniksimäisesti sukkahousuun käärittynä pesukoneessa. Tämä niksi toimi hyvin, suosittelen. Musta ja punainen villa olivat pitkäsäikeistä merinovillaa, joka oli helppo keriä pieneksi keräksi ja kiinnittää parilla huovutusneulan pistolla. Keltainen oli suomenlampaan villaa, jonka käärimisessä meni hitunen enemmän aikaa. Suuria määriä valmistettaessa hahtuvalanka lienee näppärä materiaali tähän työhön. Villapallot pujottelin sukkahousuun ja pallojen välille solmin sukkahousuun solmut. Pallerot huovuttuivat hyvin normaalin pyykin joukossa 40-asteessa. Kannattaa toki varautua siihen, että villa päästää väriä eli minullakin oli kolme eriväristä pyykkiä... Villan laadulla, käärimistekniikalla tai pyykin määrällä on huovutustulokseen vaikutusta, sillä musta ja punainen huovuttuivat täydellisesti ja keltainen vaati enemmän pyörittelyä pesun jälkeen. Mutta tämän kokeen perusteella en vielä tiedä miten tarkalleen...

Tähän kokeeseen en tehnyt suurta määrää palloja värien puuttumisen takia, mutta näistä sain tehtyä kaipaamani kaulanauhan töissä tarvittavalle henkilökortille ja avaimille. Nyt ei tarvitse pitää firmojen mainosnauhoja vaan mainostan ehtaa käsityötä! Kaveriksi pituutta tuomaan lisäsin muutaman mustan puuhelmen ja muutaman metallisen välihelmen. Korujen teossa olen totaalinen aloittelija ja tässäkin ryhdyin miettimään, että mikä olisi paras lanka/ketju/vaijeri, mikä sopisi huovutettujen töiden kanssa. Parsinneulalla toki lanka menee läpi pallosta, mutta reikäähän siinä ei suoranaisesti ole. Onko lukijoilla minulle vinkkejä? Nyt käytin extravahvaa ompelulankaa moninkertaisena, mutta se varmasti ei ole riittävän kestävä ratkaisu.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Toisena työnä tässä postauksessa on Lauran korttihaasteen Aktiivibingo. Valitsin omaksi rivikseni Eläimellistä - Pyöreää  - Erikoista siitä huolimatta, että bingo houkutteli kovasti tekemään herkkää vintage-joulukorttia.


Huomasin nimittäin, että minun Doodle-elukkani eivät ole päätyneet pitkiin aikoihin kortteihin ja olen hillonut näitä October Afternoonin Campfire-sarjan papereita jo liian kauan. Mitä hyötyä kauniista papereista on, jos käytän aina jotain "rumempaa" pois varastoistani? Joten Doodlet edustavat eläimellistä, pallopaperi, puut ja kortin reunojen pyöristykset pyöreää ja erikoista olkoon kortin muoto, joka ei ole perinteinen neliökortti.

Käytin leimakuvassa jopa neljää eri leimaa ja puut on leimattu eläinten jälkeen kuvan päälle. Masking-tekniikassa taustalle tulevat kuvat leimataan viimeiseksi ja etualalla olevat kuvat peitetään suojapaperilla leimauksen ajaksi. Itse siis leimasin ensin eläimet akvarellipaperille ja sen lisäksi postit-lappuseen. Leikkasin lapusta kuvat irti reunojaan myöten ja asetin ne lopullisen kuvan päälle ennen kuin leimasin taustan puut paperiin. Tammenterhot on leikattu irti paperista ja liimailtu kuvan ja kortin päälle.

Kortissa ei ole vielä tekstejä, sillä en halunnut vielä päättää, mihin tarkoitukseen se tulee. Se sopinee niin onnittelukortiksi tai "Kaverille kans!"-kortiksi.

Paperit: October Afternoon Campfire
Leimat: Doodle Factory Squip ja Fargo sekä puut ja tammenterhot setistä Into the Woods
Leimasinväri: Distress Ink Black soot (leimakuva), Vintage Photo (paperin reunojen tummennus), Broken China (taivas)
Väritys: Promarker-kynät Cool Grey 2 ja 4 (varjot, tummennukset), Moss ja Pear Green (puut, tammenterhot), Burnt Orange (kettu), Henna (orava, ketun varjostukset sekä tammenterhot), Vanilla (vaaleat osat turkkeja)
Stanssit: Spellbinder Curved Rectangles (tausta) ja quicKutz (puu)


Bingokuponki näytti vielä tältä:


KK haaste: ruutuja

Koukussakortteihin haasteessa piti kortista löytyä RUUTUJA! Tässä kortissa kaikki lähti liikenteeseen tuosta ihanasta ruudullisesta pohjapaperista (October Afternoon), mihin sitten lisäilin keittiöaiheisia koristeita (kylkiäsiä askartelulehden kaverina) ja muutkin paperilappuset ovat OA:n papereista.  Teksti on rantautunut minulle KK tekstileima-vaihdosta. Ostin kesällä Sinellistä noita suorakaiteenmuotoisia kraft-pohjia ja huomaan, että lähes kaikkiin niistä tehtyihin kortteihin olen tehnyt jonkinlaisen ulokkeen. Tässäkin on stanssattu etiketti pahvista. Ilmeisesti neliökorttipohja on verissä...

tiistai 8. marraskuuta 2011

Inspiroidu 184: Kiiltokuva



Lapsena keräsin kiiltokuvia monta valokuvakansiollista. Viime vuonna tein päätöksen että en niitä enää säästä, koska lapsuuden suosikit eivät oikein sopineet omaan korttiaskartelun tyyliini. Isot kasat kiiltokuvia löysivät uuden kodin poikani päiväkodista. Onneksi säästin muutaman aikuisempaan makuun sopivan vanhahtavan "kiiltsun", sillä muuten olisinkin ollut ongelmissa Inspiroidu-haasteessa, jossa skräppileiskassa piti käyttää kiiltokuvaa.

Tällä kertaa kokoaminen alkoikin ihan nurinperin, kun käsissäni olivat nuo kaksi naisen "päätä". Niille piti etsiä sopivanväristä taustapaperia ja koristeita. Kun ne oli löytynyt tuli uusi ongelma - mikä kuva nyt tähän sopisi? Tyyli ei kyllä iske yhtään pikkupojasta kertovaan kokonaisuuteen, mutta sitten onneksi törmäsin paperiin, johon olin printannut muutaman anopin&appiukon kuvan korttia varten... Sävyt menivät nappiin ja sain vähän erilaisen leiskan kerrankin luotua. Olen lopputulokseen tyytyväinen - erittäin tyytyväinen (kuva tosin on turhan kellertävä valaistuksesta johtuen). Sain kaipaamani kerroksellisuutta ja koristeellisuutta. Paperit olivat Graphic 45 (pohja), October Afternoon (koristeet) ja lisäksi pitsejä ja nappeja kirpputorilta. Lisäilin vielä feikkiompeleita koristeisiin ja oikean siksakin pohjapaperiin.

maanantai 7. marraskuuta 2011

Voihan villasukka


Villasukkamania on iskenyt myös minuun. Samalla kun hypistelin Taitoshopissa tuubihuiveihin lenkkimohairia, ihastelin herkullisia pirkkalankoja. Ja sorruin ostamaan muutaman kerän kirjopirkkaa. Toisesta kerästä tulikin miehelle isänpäiväksi villasukat. Mies on valittanut, että teen kaikennäköistä käsilläni, mutta yli kymmenen yhdessäolovuodenkaan jälkeen en ole tehnyt hänelle villasukkia. No nyt saa villasukat! Mikään suuryllätys tämä miehelle ei ole, sillä olen sovitellut sukkaa ahkerasti hänen jalkaansa samalla kun olen kutonut... Siippa sai päättää teenkö ohuet vai paksut villasukat ja näihin sukkiin sitten lisättiin toiveesta toinen lanka, pirkkaa sekin.

Osallistun näillä villasukilla Amalian marraskuun haasteeseen aiheena - villasukka :)

Langanlopuista tulee muksulle sitten omat villasukat, mutta ne teenkin varpaista alkaen ja kaksi sukkaa kerralla.  Sorruin nimittäin ostamaan tälläisen kirjan:



sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Gorjuss-joulukortti


Uskallauduin ensimmäistä kertaa osallistumaan StampARTic:n kuukausihaasteeseen, jonka teemana oli "Monochromatic card" . Minun värini on ruskea, johon sitten laskin beigenkin kuuluvan. Valkoinen ja musta olivat muuten sallittuja pienissä määrissä. Toivottavasti korttini menee vielä haasteen skooppiin.

Taustapaperi on Graphics45 ja tämän vuoden joulusarjaa, leimakuva Gorjuss (Kiitokset Tainalle leimasimen lainasta Askartelupirtillä...) , kuvan kehys stanssattu Spellbinderin stanssilla ja lumihiutaleet Kars:n lävistäjällä.

I participate with this card to StampARTic November challenge. My color is the shades of brown with twist of black and white.