keskiviikko 29. helmikuuta 2012

P*skarteluhaaste #131 - Ruskea + keltainen + valkoinen

 P*skarteluhaasteessa oli aiheena värihaaste ruskean, keltaisen ja valkoisen voimin. Aloittelin eilen pääsiäiskorttien ahrtamisen ja tänään sain muutaman vielä lisää tehtyä. Minulla nimittäin uhkaavasti loppuvat keltaiset paperit kesken.  Antakaapas vinkkejä, millä valmistajilla olisi kauniita keltaisia papruja! Nyt olen käyttänyt October Afternoonin papruja, mutta niitä tulee vain muutama aina lehtiön mukana.

Eilen tein tipusia ja tänään on vuorossa pupuset, sain nimittäin tuon Sizzixin Movers and Shapers stanssin ja sitä piti heti päästä testaamaan. Näistä tuli aika yksinkertaisia kortteja, mutta tuo pupun muoto ei lopulta tarvitse paljon seurakseen.


tiistai 28. helmikuuta 2012

Lauran korttihaaste #24 - Yhdistä kahta kuviota


Lauran korttihaasteessa piti yhdistellä kahta kuviota. Minä aloitin pääsiäiskorttien tekemisen, sillä päätin repäistä ja mennä myymään kortteja ynnä muuta "ihanaa" Pääsiäismarkkinoille Tallipihalle. Ja pääsiäisen alla varmaan kannattaa valikoimissa olla myös niitä pääsiäiskortteja. Malli kyllä ei ole ihan uusi, sillä tein samalla tipulla viimekin vuonna kortteja  mutta minusta se on vaan niin hyvä malli. Tipu on ihan vain piirrettu ja saksilla leikattu. Olen kohottanut linnun kohotarroilla hieman ylöspäin.

Neljäs kortti ei sovi enää haasteeseen, mutta pistetään se samaan julkaisuun kun se on myös pääsiäiskortti.

Korttien materiaalit:
Paperit: Cosmo Cricket, October Afternoon, kartonkia
Stanssit: Spellbinders, fiskarsin boordilävistäjä
Leimat: Finnstamper (teksti)
Muuta:  höyheniä ja "timantteja", kohotarroja, vintage-kuva löytyy Graphics Fairyn sivuilta.




Love

Kokeilin vähän hullutella rakkausaiheella. Korttiin tuli vähän sitä sun tätä - stanssattua kuviota, leimakuvaa vaihdosta, teippejä ja raapustuskuvaa.

Olisikohan seuraavaksi aika ryhtyä tutustumaan pääsiäisaiheeseen? Höyheniä, munia, hmmm.. Tässä kohtaa huomaan että en ole investoinut vieläkään pääsiäisaiheisiin leimasimiin...

maanantai 27. helmikuuta 2012

Tyttö ja poikakortteja

 Koukussa kortteihin sivustolla on Veivaamatta haasteita, missä pitää unohtaa ihanaiset stanssauskoneet ja palata perinteisiin paperinkäsittelytapoihin. Koska pidän BINGOsta ja siellähän bingo-ruudukko oli tällä kertaa, niin pistin paritkin kortit mukaan.

Ensimmäisessä kortissa rivini oli - tytölle - tikkaus - kaksi väriä. Värini olivat vihreä ja ruskea eli eivät ihan perinteisimmät värit. Kortti voisikin olla tarkoitettu hieman isommalle teinitytölle, joka ei elä enää vaahtokarkkivaaleanpunaista aikaa. Leima on kirpparilta ostamani Sweat Pea Stamps ja teksti on Nea Idean. Perhosen yritin taiteilla saksilla ja käsittelin gessolla ja timanttimurskalla. Kuvaan taisi päätyä hieman kimalle liimaa...


 Toinenkin kortti samaan syssyyn. Vaihtelin parit leimakuvat ja sain kokeiluun tälläisiä vauvaleimoja.Siitä tulikin haasteeseen kortti teemalla - timantti - pojalle - nappi. Tähtinauhan (ja muitakin nauhoja) sain juuri vaihdettua kirppiksellä pariin askartelulehteen. Hyvä kun tavara löysi uuden kodin ja minulla on saamilleni nauhoille varmasti käyttöä!


sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Inspiroidu 200: Omat aakkoset

Inspiroidu-haasteessa mennään jo numerossa 200! Aiheena ollut "Omat aakkoset" oli hauska ja heti inspiroi minua tekemään työn jossa on kuva keskellä ja säteittäin sanoja. Poikkeuksellista siis oli, että nyt on lähinnä tekstiä eikä koristeita! Taustan tein itse levittämällä ensin Distress Ink musteita tyynyllä pohjaan ja maalasin päälle gessolla. Tausta on hauskan värinen pojan sivuksi, tosin hyvin hempeä henkinen. Seuraavaksi täytyy harjoitella vähän räväkämpää taustaa.

Muuten ihan hauska omasta mielestä, mutta taas oli vaikeuksia tarra-arkkien kanssa. A-kirjaimet ovat todella tiukassa - voisikohan meille suomalaisille saada a-kirjaimia ainakin triplasti? Toinen ongelma oli Otsikko. Sitä ei ole, koska unohdin suunnitella sille paikan innoissani ja ei se oikein mitenkään tuohon enää istu...

KKhaaste - paljon pyöreitä muotoja

Uusimmassa Koukussakortteihin haasteessa piti käyttää mahdollisimman paljon pyöreitä muotoja. Tässä kortissa on pyöreitä muotoja piparireunaisissa neliöissä, taustakuvassa ja haaraniitissä.

Kortin materiaalit:
Paperit: Papermania
Stanssit ja lävistimet: Fiskars ja Spellbinders
Musteet: Archival ink seepia, Distress ink vintage photo (reunat)
Leimat: Nea Idea (teksti) ja Kraftin Kimmie
Muuta: haaraniitti.

lauantai 25. helmikuuta 2012

Vintagea

Tämä yksinkertainen vintage-kortti on Koukussa Kortteihin Vintage-haasteeseen tehty.

perjantai 24. helmikuuta 2012

Tämä skräppisivu on jäänyt kokonaan julkaisematta. Kuva on jo lähes parin vuoden takaa. Sivussa on selvästi ollut tavoitteena tuhota niin mustia nappeja kuin tarrakirjaimia :) Mutta musta aika kivasti onnistuin siinä. Vieläkin kyllä tummia nappeja riittää tuhlattavaksi...

Bloginamuja

Apris arpoo


Carkki arpoo

Kaija arpoo

Inkidon bloginamuja löytää täältä ja täältä


torstai 23. helmikuuta 2012

Greeting Farmia


Tässä postauksessa tulee monta korttia - tein niitä Farm Fresh haasteisiin. Ensimmäinen kortti on Friday Spy Day haasteeseen. Toinen kortti on Monday Funday haasteeseen, jossa oli aiheena perusvärit. minun värini ovat keltainen ja vihreä. Kummassakin kortissa yksi tavoite oli kuluttaa keittiöaiheisia koristeita pois nurkista pyörimästä ja hieman siinä onnistuihin. Muuten paperit ovat löytyneet kaapiston pohjalta ja hyvä että nekin päätyivät vihdoin kortteihin.

Here are my cards to Farm Fresh challenges. First card is to Friday Spy Day challenge and the latter one is for Monday Funday challenga (Primary colors). 


keskiviikko 22. helmikuuta 2012

P*skarteluhaaste #130 - Bingo

P*skarteluhaastessa oli mun lemppari aihe -BINGO. Suurin vaikeus oli valita mikä kaikista kivoista rivistä olisi tänään aiheena. Alkuperäinen ideani oli tehdä täysvalkoinen kortti, mutta ei siitä ihan sellainen tullut. Rivinä oli siis NARU, RESSAUS, VALKOINEN

Olen rikkonnut shoppailukieltoni ja sortunut kirppislöytöihin. Eihän se nyt ole niin paha juttu, kun kierrätyshän on hyvä juttu? Postissa tupsahti Sweat Pea-leimoja ja niitä piti heti kokeilla. Värittäminen mahdollisimman "värittömästi" ei ole mulle ihan helppoa ja mulla olevat promarkerit olivat vihreän värin suhteen yllättävän kirkkaita. Fixasin lopputulosta gessolla niin leimakuvan kuin taustapaperin kohdalla. Ja pikkasen kimalletta vielä päälle :) Stanssatut kukkaset ja perhosen olin käsitellyt musteella ja mistillä aikoja sitten ja ne tuntuivat sopivan korttiin. Muuten koristeena helmi', pitsiä ja se vaadittu naru.


tiistai 21. helmikuuta 2012

Annoin pikkusormen, se vei koko käden

Ystäväni on innokas Ravelryn käyttäjä ja innostuin välittömästi hänen tekemästä huivistaan. Pakkohan minun oli kokeilla samaa. Lankoina ystävänpäivälahjaksi saamani Novitan Puro ja kaveriksi löytyi lankakorista BC Garnin Semilla (ekolanka). Huivi näyttää kuvissa kovin ruskealta, mutta vaaleat raidat ovat vaalean lilaan taittuvia.

Pidän kovasti näistä malleista, joissa liukuvärjätty lanka ja toinen "vastaväri"lanka vuorottelevat. Seuraavana onkin tämän mallin tekeminen edessä...

maanantai 20. helmikuuta 2012

Lempivärejä

Lauran korttihaasteessa käskettiin käyttämään lempivärejä. En tiedä miksi tämä on niin vaikea aihe... Minulla lempivärit vaihtelevat vähän fiiliksen mukaan ja lempivärit kukissa, vaatteissa, sisustuksessa ja korteissa ovat hyvinkin erilaisia... No päädyin valitsemaan tällä kertaa violetin, koska olohuoneen lattialla on valtava kasa violetteja lankoja - tämän hetken villitykseni. Korteissa käytän kylläkin violettia yllättävän harvoin - jotenkin se on kortteihin aika vahva ja tunteikas väri.

Tässä kortissa on käytetty tapetteja, jämäpapereita ja  värjättyjä kukkasia. Hyvinkin epätyypillinen kortti minulle, mutta hei - täytyy sitä joskus kokeilla erilaista.

Kortin materiaalit
Paperit: tapetteja ja jämäpapereita
Stanssit: Sizzix Tim Holzin kukkaset - saatu KK sivuston kautta stanssattuna
Musteet: Archival Ink black (teksti), Distress Ink aged mahogany ja seedless preserves, väritön helmiäismisti
Leimat: Tim Holtz
Muuta: haaraniitti


DT-kortti - KK-haaste: Retro


KK-haasteessa oli aiheena tällä kertaa RETRO. Aihe oli visainen minulle, mutta sitten törmäsin pöydälläni näihin papereihin, jotka olivat rantautuneet minulle joko vaihdosta tai bloginamuvoittona. Siitä se sitten lähti liikkeelle. Yksinkeraisia muotoja ja retroa edustavat värit papereissa.

Kokeilin myös liittää korttiin kuvan (Gorjuss) ja ei se nyt hullummalta näytä. Viime jouluna kokeilin väritellä kuvia akvarellikynillä ja tämä on yksi testin tulos. Jotenkaan en miellä tätä väritysmuotoa ihan omakseni - sotken liikaa veden kanssa eikä minulla ole vesivärikynää. Ei pitäisi yhden harjoituskerran jälkeen torpata tekniikkaa, mutta tussit ovat minulle selkeämpi väline.

.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kalastajapoikia


 Hups, tuli tehtyä ihan liukuhihnalta kortteja... Olen ostanut tämän Greeting Farmin leimasimen kirpparilta, enkä ole yhtäkään korttia saanut siitä vielä tehtyä. Huomasin myös, että poikakorttivarasto oli huvennut, joten oli aika ryhtyä toimeen. Halusin näissä kokeilla sinisen ja vihreän yhdistämistä. Poikakortti olikin sopivasti KK-haasteen aiheena.

Korttien materiaalit
Paperit: ColorCore kartongit, sekalaiset yksittäiset kuviopaperit ja Papermanian uusi setti (ruutupaperi)
Leimat: Greeting Farm, Nea-Idea sekä Finnstamper (tekstit)
Musteet: Distress Ink faded jeans (reunoissa), Archival Ink seepia ja black (tekstit)
Stanssit ja leikkurit: Fiskars (boordi) ja Spellbinder
Muuta: Promarker-tussit, Papermanian mininappeja, nauhaa ja rusetti sekä mt-teippejä

lauantai 18. helmikuuta 2012

Sinellin DT: Rosetteja ja rusetteja


Sinellin DT paketti tupsahti jo pari viikkoa sitten postissa ja sieltä paljastui ihania sinisävyisiä Papermanian materiaaleja - 12x12 papereita, nauhoja ja rusetteja, kukkakoristeita sekä mininappeja.

Isot paperiarkit suorastaan huusivat rosettien ja rasioiden tekemistä. Tuo Sizzixin stanssi nimittäin vaatii 12 tuumaisen (30cm) paperisuikaleen toimiakseen. Itse käytän muuten stanssatun paperin taustalla tavallista teippiä tukemassa rypytystä ja näin paperi ei vahingossa pääse repeämään. Kiinnitin rosetit isoilla liimapisteillä ja taustalla käytin jämäpapereista leikattuja ympyröitä. Stanssin luoja Tim Holtz käyttää muistaakseni usein kuumaliimaa. Pisteeksi iin päälle laitoin vielä noita saman sarjan glitter-kukkasia.

Rosetit sopivat hyvin koristeeksi tälle rasialle. Tähän rasiaan kului yksi arkki pohjaan ja toinen kanteen sekä tietysti koristeluun lisäksi pienempiä palasia. Tein ihan yksinkertaisen rasian, joka ei kestä painavia esineitä. Rasiasta saa näin isokokoisen. Jos haluat tukevan rasian (reunat kaksinkertaisia), rasiasta tulee luonnollisesti pienempi.

Pohjaa varten nuuttasin paperileikkurilla taitokset 2" kohdalle, kaikille puolille paperia ja taittelin rasian kokoon sekä teippasin kiinni. Kansi kannattaa olla hitusen isompi kuin pohja ja tässä taisin tehdä nuuttaukset noin 1.75" kohdalle. Olen kerännut linkkejä blogiini, mikäli haluat tehdä hieman erilaisen lahjarasian itse. Näistä isokokoisista papereista on tosiaan helppo tehdä monen muotoisia rasioita. (Ps. Tuo rasiakuvassa näkyvä ympyräpaperi muuten sopii rosetteihin aivan mahtavasti - kuvio on näyttävä haitarina. Itse tajusin sen vasta myöhemmin).


Lahjarasia toki tarvitsee seurakseen kortin ja tässä on sävyihin sopiva kortti. Tässä näkyy rosetti parhaiten. Kortissa on koristeena lisäksi nauhaa ja mininappeja.

Kaksi seuraavaa korttia on tehty saman setin vaaleansininsistä papereista. Pidän kovasti "tilkkutäkki" tekniikasta ja tässä halusin käyttää montaa erilaista paperia ja näin se onnistuu helposti ilman että kokonaisuus on turhan raskas ja sekava. Laitoin neliöiden sisälle pienet koristeet ja kortin reunoja on pyöristetty.

 Tilkkutäkki ei tarvitse koostua neliöistä vaan muoto voi olla jokin muukin - tässä on ympyröitä, jotka on koristeltu sarjan kukkasilla.

Korttien ja rasian materiaalit:
Paperit: Papermania
Stanssit: Sizzix Rosetti, FIskars piparineliöleikkuri XL, X-cut ympyräleikkuri
Muuta: Nappikoriste, nauhat, rusetit, Paperikukat

perjantai 17. helmikuuta 2012

Vintagea ystävälle

It's all about the Vintage and Beauty-haasteessa oltiin vielä ystävänpäivä tunnelmissa. Tässä on minun korttini. Kaivoin nuo Marianne Designin kukka-stanssit esiin pitkästä aikaa, mutta vieläkään en oikein osaa käyttää niitä. Alkaa uhkaavasti näyttää, että stanssi lähtee hiljalleen kiertoon. Taustalta löytyy jopa ruutupaperia, kun testailin miltä se näyttää leimaltuna ja misteillä sumuteltuna. Yllättävän ok :)

Kortin materiaalit:
Paperit: Vintage kuva KK-sivustolta, ruutupaperia, DCWV:n Tattered Times, mustaa kartonkia ja sekalaisia paperijämiä
Leimat: Nea-Idea (teksti), Crafty Individuals (postileima), Tim Holtz
Musteet: Archival Ink seepia, Distress ink vintage photo (tausta) ja jotain muutakin mutta sitä en millään enää muista. Jämät pronssin värisestä helmiäishohtoisesta mististä.
Muuta: akryylitimantti ja kakkupaperi


torstai 16. helmikuuta 2012

Tapettia ja nauhanpätkiä

Tapettia ja nauhanpätkiä (Papermania), niistä on tämä ystävänpäiväkortti tehty. Tytteli on suosikkejani Gorjusta ja teksti Nea-Idean.

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

P*skarteluhaaste #129 - Tuunaus


P*skiksessa oli mukava aihe - tuunaus. Minulla oli oikein vaikeus päättää, mitä ottaisin työn alle. Selvää oli, että tekisin jotain ihanilla tapetinpaloilla, mitä olen hamstrannut varastoon. Päädyin sitten näihin erittäin pitkiin juliste/valokuvasäiliöhin, jotka olen pelastanut töistä ajalehtemasta kohti roskista. Näihin olisi hyvä säilöä juuri noita tapetinpalasia kuin isoja kartonkeja.

Valitsin värimaailmaksi musta-valkoisen, jotta säiliöt sopivat hyvin työhuoneeni sisustukseen. Kiinnitin tapetit kaksipuolisella teipillä ja reunustin kaksivärisen tapetin samettinauhalla. Mitään muuta en laittanutkaan - tapetti on värikäs ja säiliö tulee arkikäyttöön.  Tuo toinen tapetti on todella yleellistä - samettipintaista. Kerääköhän sellainen seinällä kaikki pölyt? Minun seinistä näitähän ei löydy. sillä olen ostanut vanhentuneen tapettikirjasen...

Nyt vaan putki jäi päälle ja tekisi mieli jatkaa värikkäämpien palojen ja kenkälaatikoiden kanssa. Eiköhän niitä kohta täällä blogissa löydy.

tiistai 14. helmikuuta 2012

Farkut uusiokäyttöön


Eilen vietimme ystäväpiirissä ystävänpäiväaskarteluja ja sain ystävältäni lankakeräyllärin ja vinkin aivan ihanasta huivista. No työ piti aloittaa välittömästi. Samana iltana sain päähäni toisen  neronleimauksen - tekisin pojan vanhoista, hieman tahriintuneista, farkuista itselleni käsityöpussin. Reissuissa yleensä puikot lävistävät muovipussit, joten tarvetta kunnon pussille löytyy ihan oikeasti.

Nämä lasten farkut olivat ohutta ja notkeaa kangasta, joten pussi ei ole liian raskas. Lyhensin hieman lahkeita ja avasin sisäsaumat. Ompelin saumat uudestaan kiinni pussiksi - vyötärö valmiine resorinauhakujineen toimii pussin suuna. Tälläinen pussi syntyy nopeasti. Koristelin vielä pussin tähdillä.

Tähdet on tehty tuputtelemalla valkoista kangasmaalia sapluunan läpi ja ääriviivat olen tehnyt mustalla kangastussilla. Sapluuna syntyi muovikalvoon Fiskarsin tähtisapluunan avulla.

Koska farkuista löytyy myös kiristysnauha, niin tämä työ sopii myös Lauran korttihaasteeseen, jonka aiheena on vanhat narut tai nauhat. Testasin pussin livenä tänään työreissulla junassa. Hyvä oli. Huivikin melkein valmistui matkalla...

Hyvää ystävänpäivää kaikille


Hyvää ystävänpäivää kaikille blogini lukijoille ja satunnaisille piipahtajille. Tällä kertaa ystävänpäiväkorteissa ei ole vaaleanpunaista vaan palloja ja tähtiä! Tämä taitaa olla minun ystävänpäiväkortin mieluisin värini tänä keväänä.

Korttien materiaalit:
Paperit: Ecco Park (pallot ja raidat), 4Heures37 (tähdet) ja sydän on joku nimetön lahjapaperikääre
Stanssit: Sizzix
Leimat: Nea Idea
Muuta: nauhaa


maanantai 13. helmikuuta 2012

Gorjuss ja ystävänpäiväkortti

Ystävänpäiväkortteja tulee näihin aikoihin paljon tehtyä. Tässä olen halunnut kokeilla räväkämpää väriyhdistelmää keltaista - purppuraa.

Kortin materiaalit
Paperit: Akvarellipaperi, kartonkeja
Leimasin: Gorjuss, Nea Idea (teksti)
Muste: Archival Ink black, Distress in black
Muuta: Promarker-tussit, rusetti, MT-teippejä (keltainen)

lauantai 11. helmikuuta 2012

Tähtipöksyt

Jotkut asiat vain siirtyvät ja siirtyvät. Ostin kaverin kanssa kankaita jo kuukausia sitten, tainnut jo vuosi vierähtää. Ajattelin säästää ja hankkia housut kankaana ja tehdä ne itse ja vain paidat ostin sitten alesta. Tämä Kameliont Designin tähtivelour on kyllä lempparin. Mutta se toteutus on viivästynyt ja viivästynyt ja viivästynyt.

Syksyllä sain aikaiseksi yksinkertaiset pipot mulle ja muksulle siitä kankaasta ja housut vielä odottivat itseään. Joulun aikaan sain leikattua kankaan suurpiirteisesti (iskin jotkut valmishousut kankaan päälle ja leikkasin sen mukaan pidentäen lahjetta...) ja nyt viime viikonloppuna rykäisin housut kasaan.

Ei minusta ompelijaa tule koskaan. Päällä housut ovat kyllä ihan ihan nätit. Velour peittää ompeluvirheet, mutta sisäpuolta ei saa kyllä näyttää yhdellekään oikealle ompelijalle :) Mutta nyt on paitoihin sopivat housut ja se riittää mulle. Jälkikasvullekin kelpasi.

perjantai 10. helmikuuta 2012

Skräppisuoni sykkii

 Olen tuhonnut silppuja, tarrakirjaimia, sekalaista sälää ja saanut aikaiseksi monta sivua albumiin. Yksinkertaisia leiskoja ilman mitään erikoisuuksia. Heh, näitä osaan tehdä liukuhihnalta...

Olen paljon ostanut sini/turkoosisävyisiä papereita pojan kuvien skräppäykseen ja niistä kyllä saa kivan yhtenevän värimaailman. Vihreätä hieman mukana. Tavoitteena on nyt tuhota paperivarastoja, jotta pääsisin jossain vaiheessa ostamaan jotain uuttakin :D Blogeissa on esitelty ihania ostoksia, CHA uutuuksia, mutta yritän pitää pintani ja ostaa uutta vasta kun selvästi iso osa nykyisistä varastoista on tuhottu albumeiden sisällöksi! Tai no - ehkä isoja tarrakirjaimia tai isompi kirjainstanssisetti nyt ehkä voisi olla ostoslistalla. Nykyiset hupenevat vauhdilla.




Lahjakortteja osa 1

Sain ystävältäni tilauksen lahjakorteille kesäisin tunnelmin. Koska näissä kulut oli pidettävä alhaisina ja muutenkaan kovin runsaiden korttien säilytys pinossa ei ole helppoa, päädyin koristelemaan kortit yksinkertaisesti leimaamalla. Samalla hain riittävän neutraalia kokonaisuutta - asiakaskuntaa on laidasta laitaan. Leimoista valikoituivat näihin kortteihin "ötökkäleimasimet" ja omasta mielestä takuuvarma päivänkakkara. Kehystin leimatut paperit mustalla kartongilla. Väritin ötökät sopimaan korttipohjiin ja osaan sipaisin mukaan kimalletta. Erityisesti se sopi hyvin tuohon sudenkorentoteemaan. Sudenkorentokortit ovatkin minun suosikkeja näistä kaikista. Yhteen korttiin kokeilin myös korttipohjan leimaamista.

torstai 9. helmikuuta 2012

Inspiroidu 197: Värjätyt reunat

Inspiroidu-haasteessa piti käsitellä papereiden, koristeiden tai kuvien reunoja värillä. Ehdin tehdä jo yhden version ennenkuin luin ohjeen kunnolla (ompeleet eivät taida oikein värjäämistä olla...). Täytyy julkaista se vähän myöhemmin.

No tässä toinen versio, jossa reunoja on käsitelty gessolla ja valkoisella askartelumaalilla. Koristeet ovat nyt vähäisiä, mutta kivasti pallopaperi sopii noihin rosetteihin - kuvio muuntautuu aivan erilaiseksi. Rosettien kaverina on muutama lumihiutale ja pohjaa olen leimaillut kuplamuovilla ja gessolla. Muuten olen tyytyväinen koristeisiin, mutta otsikon kirjaimet taitaisivat vaatia värin muuttamista jotenkin...

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

P*skarteluhaaste #128 - Resepti


P*skis on aina keskiviikon puuhastelu. Tällä kertaa reseptiin kuului 1 viiri, 3 paperia ja 5 timanttia. Viiri oli tulkittu viirinauhaksi useammankin DT:n osalta, joten uskalsin käyttää samaa. Innostuin tekemään miehelle sopivaa korttia, koska niin naamakirjassa Koukussa kortteihin-yhteisössä kuin blogeissakin oli mietitty tätä vaikeampaa aihetta. En kylläkään itse pidä sitä niin vaikeana, mutta kaupoissa selvästi huomaa että pehmeämpään ja romanttisempaan makuun nuo materiaalit pääosin ovat suunniteltu :)

Onko sinusta vaikea tehdä korttia miehelle ja mikä on sinun salaisuutesi? Minulla on reseptinä rouheisemmat tai muuten vaan vahvemmin väritetyt paperit ja Tim Holtz, kyllä niillä sopiva soppa keitetään. Osa muistakin leimoista esim sopii minusta miehisempään makuun, esim linnut.

Tein lopulta kaksi korttia, koska halusin nähdä,  miten päätös kuvioida taustaa leimoilla vaikutti kokonaisuuteen - oliko se tuhoon tuomittu sillisaalaatti vai tuliko ilman niitä kuivakakku. Ukko diggasi osaa taustaleimoista, esim lomakepohja olisi sopinut tuohon alempaan. Hänen mukaansa kakkonen tuunattuna siis olisi ollut parempi (ketju kuulemma oli jees...)



Korttien materiaalit:
Paperit: musta kartonki ja kaksi erilaista paperia DCWV:n Tattered Times nipusta (= 3 paperia)
Leimat: Tim Holtz ja Vintage Office
Musteet: Archival Ink black ja seepia
Muuta: 5 timanttia, tarrakirjaimet, Timpan kirjainstanssi, hajonneesta tavarasta talteenotettu metalliketju, musta tussi