torstai 31. lokakuuta 2013

Pikkupirtti-tapahtuman satoa

Viikonloppuna oli mukavaa tiedossa, nimittän Anu järjesti meille Pikkupirtin Nekalassa. Päivä kului nopeasti juoruilessa ysätivien kanssa ja sain myös muutaman joulukortin tehtyä. Vaikkakin en vieläkään tehnyt niitä valkoisia joulukortteja, vaikka sitä ennakkoon lupailinkin. Jälkikasvun jouduin ottamaan tällä kertaa mukaan tapahtumaan, mutta herra käyttäytyi ihan mukavasti ja suostui jopa askartelemaan paikanpäällä.


Ohessa muutama tunnelma kuva paikanpäältä. Minulla oli seurana Kaisa, Milla ja Piia. Näin jälkeenpäin olemme hämmästelleet miten siisti pöytä meillä oli...


 Kaisa tehtaili joulukortteja.


 Milla teki skräppisivua.


 Ailakin oli tullut mukaan ja meidän pöydästä löytyikin pian monta ihanaa pipaa :D


Täällä skräpättiin ahkerasti!

 Anu oli tuonut mukaan "puolikauppaa" ja sain päivitettyä joulupaperit Anun valikoimista... Nyt pitää ottaa loppukiriä myyjäisiä silmälläpitäen.


keskiviikko 30. lokakuuta 2013

P*skarteluhaaste #207 - Bingo

 
On p*skiksen aika ja aiheena on tällä kertaa BINGO. Minun bingorivini on PITSI - PILKUT - RUSKEA. Tosin tuo alempi korttikin sopisi haasteeseen (ruskea, nauha, tekstiä).

Korttipohja on tehty itse 4CC-paperista ja se on stanssattu GoKreaten stanssilla. Seuraava kerros on kohokuvioitu ja käsitelty Mix'd media INXeillä (Honey ja Truffle), pilkkupaperi ja vintagekuva. Koristeena pitsiä, kukka, helmiä, metallikoriste ja valmis tekstileike.

Huomasin, että on taas se aika vuodesta, kun pitää miettiä noita korttien kuvausolosuhteita. Pitää varmaan askarrella oma kuvauskoppero, sillä näissäkin alkaa olla sävyt ihan oudot...


tiistai 29. lokakuuta 2013

Halloween-kortti

Sinellin korttikisassa oli aiheena Halloween ja silmät. Minun talostani kurkistaa muutama Timpan leimalla leimattu silmä. Talo on stanssattu pahvista ja suihkittu misteillä, samoin kuin tuo taustan leimattu puu linnuilla. Lepakot on stanssattu mustasta kartongista. Onnea-tekstin kirjaimet on stanssattu ja käsitelty VerDay-maalilla. Ruostunut rauta sopi kortin väreihin juuri passelisti.

Suureen BigShot-haasteeseen sain siis Sizzix:n talon ja lepakot käytettyä.

maanantai 28. lokakuuta 2013

Gorjuss-joulukortteja


Joulumyyjäisiä varten on MME:n papereista ja Gorjuss-leimoista syntynyt pari hieman erilaista korttia. Tytöt oli väritelty jo viime talvena, mutta parempi se kai on tehdä ne edes joskus korteiksi?

Oma suosikkini on tuo alempi, jotenkin nyt olen innostunut turkoosista, beigestä ja ruskean sävyistä joulukorteissa.


sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tuijotus

Alunperin tämä leiska piti tulla CSI-haasteeseen. Mutta kun pääsin tähän asti sivun kanssa, huomasin että en pysty millään täyttämään testimony-osuutta. Hieman hempeä sivu jälkikasvun suhteen, mutta käytettävä luonnos oli ihan kiva.

Taustaa on hieman gessottu ja koristeina on samoja jämäpapereita alkuperäisillä väreillä.

lauantai 26. lokakuuta 2013

Lumiukko ja Punatulkku



Punatulkkupaperi on kiertänyt minulle joko ystävältä tai kirppispapereiden joukossa ja siitä en ole oikein mitään saanut aikaiseksi. Mutta sitten tuijottelin tätä Octopoden lumiukkoa ja päätin että nehän sopivat yhteen mitä mainioimmin!

perjantai 25. lokakuuta 2013

Paperilohikäärme DT: Nipsukukkaro

Kaikki varmaan lähti siitä, kun Päpsy osti ihania kukkaronipsuja ja minäkin halusin tehdä kukkaron. Kehikot odottivat pussissa jonkin aikaa, mutta sitten se idea lähti kehittymään.

Halusin kokeilla, miten VerDay-maaleilla voi käsitellä kangasta. Tämä kangas on juuri maaleille sopivaa paksua kangasta. Tein kuvioinnit kankaanpalasiin ensin VerDay-maaleilla ja patinasuihkeella Gelliplate-levyn avulla. Käytetyt sapluunat olivat Tando Creativen Burning Rubber ja Sunburst.

Kun kangas oli kuivunut, leikkasin sen oikean malliseksi hyödyntäen kehyksen muotoa sapluunana - valmiitakin kaavoja näille kukkaronnipsuille löytyy toki. Tässä välissä kannattaa sulkea maalipinnoite, erityisesti ruostepatina lähtee irtoamaan hierottaessa kankaasta. Itse käytin siihen Gel Mediumia, joka kovettaa samalla kangasta. Sen jälkeen ompelin pussin valmiiksi ja käänsin sen oikein päin. Kankaan reunaan kannattaa liimata kangasliimalla paksu nyöri ennen kuin liimaa kokonaisuuden kiinni kehykseen. Toinen vinkki on, että liimaus kannattaa tehdä kahdessa osassa eli ensin liimaat toisen kehyksen ja vasta sen kuivuttua, liimaat toisen puolen kehyksen kiinni. Tämän kukkaron kehykset voisi vielä halutessan ommella langalla kiinni.

VerDay-kangas on todella vahvaa kangasta eli siitä ei ehkä kannata tehdä pientä kukkaroa, mutta se on sopivaa esim pöydälle laitettaviin koreihin tai isompiin kukkaroihin/laukkuihin. Seuraava idea on jo muhimassa...

torstai 24. lokakuuta 2013

Simppeli joulukortti

Vielä yksi yksinkertainen joulukortti silpusta.... Löysin laatikonpohjalta tuollaisia Tattered Angelsin pahvikuvioita ja sellainen päätyi tähän korttiin. Aihe sopi hyvin Villakeijun korttihaasteeseen, missä kortista piti löytyä lyhty tai kynttilä.

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

P*skarteluhaaste #206 - Värit









P*skiksessa oli vuorossa värihaaste ihanien sävyjen kera. Minulla on tällä kertaa yksinkertainen joulukortti vuorossa. Paperit ovat MME:n Merry and Bright-sarjaa ja korteissa on myös saman sarjan tarroja hyödynnetty. Joulutervehdys on laitettu tagiin ja tasku tagille on stanssattu Sizzix:n stanssilla (Pocket Envelope).

.
Kortista pitäisi löytyä kaikki vaaditut värit. Oma tulkintani niistä oli valkoinen, beige, mustaan taittuva ruskea, vaalea turkoosi ja harmaa

Samalla sapluunalla olen tehnyt lisääkin jouluisia kortteja.

tiistai 22. lokakuuta 2013

Puuhiksen mixed media-kurssin satoa

Viime lauantaina Paperilohikäärme täyttyi taas kerran askartelijoista ja vuorossa oli minun vetämä mixed media-kurssi. Kurssilla teimme ihanaisesta roskasta ja pienistä aarteista kanvas-taulun.


 Tässä vaiheessa materiaaleja kasattiin joko tekemäni luonnoksen tai oman mallin mukaan pohjalle.

.

Seuraavassa vaiheessa koristeet saivat päällensä gessokuorrutuksen. Lopuksi päästiin suihkuttelemaan mistejä ja sivelemään hohtavat vahat koko komeuden päälle. Tällä kertaa moni taulu päätyi pinkkivoittoiseksi. Ihan kaikista töistä en huomannutkaan ottaa kuvaaa. Nimittäin ainakin yksi violettisävytteinen ja yksi pinkki puuttuu kuvista.




Aika kului siivillä ja lopputuloksena oli todella upeita taideteoksia. Moni taulu saatiin valmiiksi asti ja osa päätyi viimeistelemään taulunsa kotona esim lisäämällä tauluun kuvan.

Paperilohikäärmeen kurssitarjonta löytyy täältä ja jos toivoisit jotain tiettyä kurssia, niin vinkkaa toki Paperilohikäärmeen Elinalle!


Tässä vielä minun työni - raakavaiheessa ja lopussa sävytettynä. Kyllä gessokuorrutus ja ihanat mistit saavat ihmeitä aikaan. Tässä on käytetty väreinä erilaisia vaaleanpunaisen sävyjä sekä ruskean sävyjä taittuen lopuksi lähes mustaan. Omalle ostoslistalle tuli yksi ihana sävy... Ehkäpä vielä lisään tuohon tauluun jonkun tekstin - työ selvästi kaipaisi jotain pientä.



maanantai 21. lokakuuta 2013

Kulkusia ja fanttilankaa

Nurkkia siivotessani löysin useamman metrin fanttilangan tapaista paksua villalankaa kolmessa eri värissä. Minulla ei ole aavistustakaan, kuinka monta vuotta se on nurkissa pyörinyt tai mitä aikoinaan kuvittelin siitä tekeväni. Päädyin tuhoamaan punaiset langat yksinkertaisiin kransseihin. Ompelin kranssiin mukaan jättikulkusia, joita Milla viime kesänä osti vähän isomassa määrin ja antoi minulle niistä muutaman.

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Tuikkukortti

Vaikka viime vuonna tuikkukortit eivät olleet myyjäisissä suuri hitti, päätin varautua tuleviin myyjäisiin myös tuikuilla. Koskaan ei tiedä, mikä artikkeli myy parhaiten :D Paperit Grapic45. Tässä yritin kerrankin hyödyntää paperin taustapuolella olevaa suurempaa kuviota kortissa koristeena.

lauantai 19. lokakuuta 2013

Joulukuusia



Suureen bigshot-haasteeseen pitää tehdä nyt loppukiri. Haaste on mukavasti avannut silmiäni, miten käytän stansseja ja nyt haasteen kuluessa olen hennonnut luopua monista stansseita. Vaikka stanssi on näennäisesti kiva, mutta en käytä sitä juurikaan, niin eiköhän sille löydy parempi kotikin?

Tässä rupeamassa sain käytettyä kaikkia kuusistansseja ja tuota lumihiutaleboordia. Päädyin lopulta näistä pitämään vain lumihiutaleet ja kuuset löysivätkin jo uudet kodit.

Kuuset on stanssattu valkoisesta kartongista ja kuorrutettu Cosmic Shimmerin Midnight Blue-kohojauheella. Pinnasta tulee kyllä erittäin vaikuttava! Taustalla on kanvakselle leimailtu valkoisella akryylimaalilla ja suihkittu sinistä mistiä päälle. Ylimmässä kortissa on lisäksi käytetty helmiäisainetta helmien tekoon.

perjantai 18. lokakuuta 2013

Turkoosia ja pinkkiä

Vaikka ulkona alkaa olla kylmää, sateista (tai jopa lumista) ja harmaata, niin eiköhän muistella vielä kesää! Tämä kortti on jäänyt julkaisematta, joten pistetään se piristämään päivää. Halusin kokeilla räväkämpää väriyhdistelmää, mikä minulla on pinkki ja turkoosi...

torstai 17. lokakuuta 2013

Paperilohikäärme DT: Skräppäystä kollaasina

Paperilohikäärmeessä on Tando Creativen erilaisia pahvisia kehyksiä, joita voi käyttää esim kollaasien tekemiseen tai kuten minä tällä kertaa, skräppäykseen.

Kehykset ovat harmaanruskeaa pahvia, jonka voi maalata tai vaikkapa peittää papereilla. Itse käytin  Gelli Plate-harjoituksista tullutta sivua, josta liimasin palaset avattavan kehyksen molemmin puolin ja lokerikon taakse.

Kanteen ja taakse kohokuvioin alumiinisen metallilevyn ensin kohokuviointitaskulla ja sen jälkeen peitin sen VerDay:n rautamaalilla ja suihkuttelin päälle patina-ainetta. Hioin hieman kuvioita hiekkapaperilla esiin ja suljin levyn kerroksella Gel Mediumia. Alumiinilevyt reagoivat patina-aineeseen epäsuotuisasti, joten niitä käytettäessä pitää aina käyttää kerrosta metallimaalia päällä.

Löysin minusta ja miehestä vanhoja passikuvia ja liitin ne mukaan lokerikkoon. Koristeiksi valkikoitu mm metallikoristeita ja VerDay-maaleilla käsiteltyjä grungepaperi-kuvioita. Myös kehys on maalattu rautamaalilla ja patinoitu.


keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Avainkaulanauha


Töissä pitäisi olla avaimet & nimikyltti esillä. Kaulanauhoista minulla on ollut kaikennäköisiä tylsiä versioita ja päätin, että nyt haluan nättiä, naisellista ja ehdottomasti värikästä aikaiseksi.

Kaikki lähti tuosta turkoosista napista liikenteeseen ja sen ympärille päätin rakentaa kaulanauhan. Löysin varastoista myös turkoosia nauhaa, mihin pujottelin varastoista turkooseja ja pinkkejä puuhelmiä ja tyhjensin kaikki pienet metallihelmetkin mukaan. Avaimet saa kiinni tuohon lukkoon.

Nauhaa on jo testattu töissä ja ihan toimivaksi havaittu. Ja ehdottomasti muista poikkeava (tosin olen töissä miesvaltaisella alalla eli eli harva kolleega tätä kaulaansa laittaisi :) ).

Koska tässä nauhassa on säännöllisesti toistuvia helmirykelmiä, niin tämähän sopii mitä mainioimmin päivän p*skikseen mukaan.