perjantai 31. tammikuuta 2014

Paperilohikäärme DT: Mixed media mustekala


Mixed media on kyllä nyt kaikista lähinnä sydäntäni. Sekatekniikalla toteutetut taulut ovat minulle hyvin perinteinen tapa kierrättää tavaroita. Nykyään minun on vaikea heittää mitään roskaa roskiin, koska niin moni hajonnut tai tarpeeton pikkutavara kokee uuden elämän ja tarkoituksen näissätaulussa.

Tässä työssä uuden elämän ovat saaneet niin rikkinäisistä jouluvaloista talteenotetut lamput, epäonnistunut virkattu pannulappu kuin hajonneet korut. Kaikkea ihanaa kierrätystavaraa, metallia koristeissa ja metallinhohtoa värityksessä. Työ on sävytetty yhdistelmällä Verday-metallimaaleja ja vihreän-turkoosin-ruskean-mustan sävyisiä mistejä.





keskiviikko 29. tammikuuta 2014

P*skarteluhaaste #218 - Värilastu

P*skiksessa mentiin värilastun kanssa. Marjapuuroon taittuva vaaleanpunainen olikin yllättävän haastava löytää paperipinoista ja päädyin menemään sitten OA:n paperinjämillä missä oli yhdessä tagi-paperissa oikeaa sävyä. Valaistusolosuhteet eivät olleet tänään ihan huiput ja kortti näyttää toosi pliisulta. Mutta sellaista se elämä on, aina ei voi voittaa ja tästä voi vaan parantaa :D

tiistai 28. tammikuuta 2014

Gellilevy - vaihekuvia taustojen luomisesta

Gellilevyä sain odottaa pitkään ja hartaasti, mutta onneksi odotus palkittiin vihdoin viime syksynä. Tämä levy on erittäin koukuttava taustojen tekoon ja paperien kuviointiin. Viime viikkoina taas olen postaillut kortteja, joissa olen käyttänyt gellillä tehtyjä taustoja. Tässä hieman kuvia taustojen teosta viime syksynä.

Kontrollifriikin työkalu gelliei varmaan ole. Ainakaan en itse osaa juurikaan ennakkoon aavistaa, mitä tuloksena tarkalleen tulee...

Gellilevy on tuollaista joustavaa, lötköä, silikonimaista levyä. Levyn molemmin puolin on pakkauksessa muovikalvo pitämässä sitä jämäkkänä. Otan levystä pois päällimmäisen muovin. Koska sotkua maalien kanssa aina tulee, suojaan lattian työn ympärillä. Itse teen usein nämä tilaa vaativat työt lattialla - pöydälle ei mahdu. Lisäksi paperit vaativat paljon tilaa kuivamisen ajaksi. Minulla on käytössä isoin levy (12"*13"), mutta levyä saa myös pienempänä 6"*6" sekä 8"*10" Paperilohikäärmeestä.

Akryylimaalia laitetaan niukasti levylle ja sitten telailemaan. Tässä kokeilin ensin kirkasta sinistä ja valkoista sitä taittamaan.

 Itse käytin tällä kertaa paperina 4CC:n tulostuspaperia (200gr). Paperi painellaan levylle. Yksinään ensimmäinen kerros ei näytä miltään, mutta juju tulee usemmasta kerroksesta ja useammasta väristä.

 Jos väriä jää levyyn, ota toinen paperi ja paina siihen väri.

 Seuraavaksi tarkoituksena oli lisätä mustaa sivuihin. Mustaa meni levylle niin paljon, että suoraan sitä ei kannattanut painaa sinisen päälle ja otin uuden paperin painamista varten.
Lisäsin levylle sen jälkeen hitusen lisää valkoista ja painon vielä neljännen pohjan. Tämän jälkeen levyllä oli sopivasti maalia, jotta vihdoin saatoin tehdä toisen kerroksen sinisiin papereihin.


 Seuraavaksi sisäinen puuhikseni antoi minulle ymmärtää, että on aika kokeilla keltaista väriä :) Hauskinta minusta tämän levyn kanssa on kokeilu. Kokeilen kaikkea, mitä en olisi tavallisesti tehnyt vaikkapa kortteillessa. En muuten ole koskaan varmaan ostanut okran väristä skräppipaperia...

Seuraavaksi kokeilin maskien käyttöä levyn kanssa. Maskin voi pistää maalin päälle ja sitten painaa paperin levyyn. Tai telata maalin maskin läpi ja poistaa maski ennen paperin laittamista. Vaikka akryylimaali kuivuu nopeasti, se lähtee kyllä hinkkaamalla maskeista irti. Näppärä vinkki on siis pitää vettä ja astiaa alustan vieressä ja tiputtaa maski sinne käytön jälkeen. Näin säästyy siivoustyöltä... Kaikki maskini kyllä ovat nyt kuorrutettu eri värein, mutta onneksi se ei haittaa käyttöä.


Jatkoin okran ja keltaisen kanssa ja lisäilin sitä sivuihin. Jos lopputulos ei ole kiva, kannattaa muistaa, että kerroksia voi lisätä kerta kerran jälkeen... Tässä ainakin musta sivu on liian musta ja okraa tuli liikaa keskimmäiseen sivuun.

Kokeilin keventää mustaa sivua kuviolla. Usein minusta "jämät" levyssä antavat parhaimmat sävyt sivuihin. Lisäksi paperia kannattaa varata, sillä sivuja tulee...

Palasin sävyttämään sinistä paperia ja päädyin punaiseen. Tällä kertaa telasin vain maskikohtaa, koska maski on kovin pieni.

Seuraava koe oli käyttää stanssattuja leikkeleitä maskina. Lopputulos ei ollut hyvä, mutta kukista tuli aivan mahtavia! Jatkoin siniviolettia väriä levyllä valkoisella ja punaisella ja sain aikaiseksi tosi tyhkeän marjapuuron. Hmm. Ei ihan parasta Puuhista.

Palasin siniseen ja valkoiseen väriin. Jos tässä vaiheessa tuntuu, että minulla ei ole mitään logiikkaa, niin olet ihan oikeilla jäljillä. Tämä on sellaista luomisprosessia... Ajatus muuttuu työtä tehdessä. Valkoinen ja sininen saivat positiivista aikaan marjapuurossa.

 Ja valkoiseen ja mustaan. Ajatuksena oli saada tummemmat reunat sivuun. Musta reunus päätyi kelta-okraan pohjaan. Tämän jälkeen jatkoin vielä sivuja kerros kerroksen jälkeen.

Ohessa vielä kuvia aikaansaannoksista. Kaikki näistä eivät miellytä silmää, värimaailma on hitusen tummahko. Osaa on tarkoitus jatkaa musteilla  - Mixed Media INX-musteet sopivat runsaan pigmenttinsä takia hyvin akryylimaalin päälle. Erityisesti merkin valkoinen väri on aivan mahtavaa ja peittävää. Osa sivuista päätyi stanssattavaksi - esim kukiksi tai perhosiksi.

Tässä vielä postauksia valmiista korteista ja muista töistä, joissa on käytetty gelliä. Esim nämä kortit ovat syntyneet tuosta kelta-harmaa-mustasta kokeesta. Minulla on vielä monta taustaa odottamassa kortiksi pääsyä...

maanantai 27. tammikuuta 2014

Minitaulu


Vaikka tarkoitus olikin, että joulujuttuihin palaan vasta tulevana syksynä, niin tässä on vielä yksi pieni jouluinen työ. Ennen joulua kokeilin tehdä pienille 10cm*10cm pohjille pieniä kollaaseja ja mm tälläinen minitaulu tuli silloin tehtyä.

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Vauvakortteja


Olen tainnut kesällä lainata Kesäpirtillä joltakulta tätä lastenvaunustanssia ja vasta nyt niistä syntyi muutama kortti. Kokeilin vähän leikkiä tyyleillä ja valitsemalla erilaiset paperit, vaikutelma on kyllä kovin erilainen.

Villakeijun haasteessa haettiin kahta sydäntä ja sellainen löytyykin kaikista korteista.



lauantai 25. tammikuuta 2014

Paperilohikäärme DT: Metallia ja mixed mediaa

Sain kierrätysryhmästä muutaman jouluvalon pilkottavaksi mixed mediaan. Kokeilin lisätä työhön muutakin kierrätettyä, esimerkiksi vetoketjun. Työ on väritetty Verday-metallimaaleilla ja käsitelty patina-aineella. Sen lisäksi siinä on niin strassikiekuroita, metallikoristeita, cameo-kehyksiä, metalliperhonen, helmihattuja ja lisää puolihelmiä helmikynällä tehtynä.