maanantai 28. huhtikuuta 2014

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Yksinkertainen hääkortti


Silppulaatikosta löytyi paperisoiro ja siitä päädyin tekemään yksinkertaisen kortin reunustamalla paperit mustalla kartongilla.

lauantai 26. huhtikuuta 2014

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Outo sivu

Juuri kun olin suorastaan vannonut, että teen vain yksinkertaisia sivuja vaaleille pohjille, päädyin tekemään tämän. Se oli yhdenlainen materiaalikokeilu, nimittäin maskin avulla levittelin embossausmustetta ja tyhjentelin kohojauhepurkkeja paperille. Doodlailua ja mistejä.

Hieman outo sivu siinä syntyi, mutta menkööt. Joskus se tekoprosessi on parasta koko sivussa :)

torstai 24. huhtikuuta 2014

Vintagekukkia ja perhonen


Kaivoin esiin monen kuukauden tauon jälkeen vintagekuvat ja päädyin tekemään monen monta vintagekorttia. 














asdads

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kastekortteja

Muutama simppeli kortti myyjäisiin - kaikki tehty samalla sapluunalla eli Graphic45 kuvia, muutama pikkusydän ja hitunen pitsiä. Tai no viimeisessä on muutama kukkanenkin.


maanantai 21. huhtikuuta 2014

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Addicted to Technics DT: Maskinestettä ja leimakuvia

Joko olet jo ehtinyt osallistua Addicted to Techics-haasteeseen? Siellä nimittäin leikitään maskinesteen kanssa ja kokeillaan, miten voi yhdistää värikästä ja mustavalkoista samaan kuvaan...

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Rippikortteja pojille

Myyn korttejani lähinnä joulun alla, mutta nyt Pirkkalassa järjestetään käsityöläismarkkinat ennen äitienpäivää, joten korttitehdas lähti käyntiin.

Onnittelukortteja löytyy varastoista, mutta erilaisiin juhliin niitä en ole paljonkaan tehnyt. Joten tässä muutamat rippikortit pojille. Ja samalla sain silppujani taas siivottua....


perjantai 18. huhtikuuta 2014

Shabby Chic

All about Vintage and Beauty-haasteessa aiheena oli Shabby Chic. Itselleni tyyli tuo mieleen täysin valkoiset ja hyvin koristeellisen romanttiset kortit. Tällä kertaa omaan korttiini tuli kyllä rusehtavaa väriä mukaan - toivotaan että kelpaa siltikin haasteeseen.

torstai 17. huhtikuuta 2014

Gorjuss

Tässä muutama gorjuskortti hieman erilaisemman taustan kanssa. Taustat on taas kerran kokeilupalasia gellin kanssa leikkimisestä. Pitäisiköhän sitä hankkia lisää maskeja, jotta näihin tulisi vähän erilaista tunnelmaa? Samat auringonsäteet kummassakin (tosin tämä maski on minun lemipimaskejani...)


keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

P*skarteluhaaste #229 - Värilastu

P*skiksen aika taas. Värilastusta löytyi vihreätä, limeä, turkoosia/petroolia ja vaalean sinistä.

Kokeilin ekan kerran gelatoksen kaltaisia Djekon kyniä (no, sellaisia lastenliituja). Värittelin ensin niitä maskin läpi ja päädyin lopulta levittämään värin kosteuspyyhkeellä. Korostin sen jälkeen kuvioita mustalla tussilla maskin läpi ja doodlailin sekalaisia kuvioita taustaan. Kokeellista siis tällä kertaa.

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Paikkakyltti Askartelupirtille


Oletko sinä tulossa Askartelupirtille?  Minä olen ja minut löytää pöydästä, jossa on tälläinen kyltti. Askartelupirtin blogissa on nyt haaste, jossa sinä voit tehdä itsellesi oman kyltin tapahtumaan....

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Yksinkertainen kissakortti

Maanantaiaamuksi yksinkertainen kissakortti... Kissa on Lost Coast Stampin setistä.

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Ihana 70-luku


Tämä vanha kuva on löytynyt jostain laatikonpohjalta ja se pääsi sangen kokeelliseen skräppisivuun mukaan. Tausta on gessottu pahvinpalanen, johon on töpötelty embossausmustetta sapluunan läpi. Ensin siroittelin siihen Timpan kohojauhetta ja kuumensin sen. korostelin ympyröitä vielä kullanvärisellä kohovärillä. Enkä saanut kumpaakaan vielä loppumaan (jotkut askartelutarvikkeet kestävät ja kestävät....) Timpan grunge-pahvista tehty numerokyltti on myös päälystetty kohojauheella, pienemmät puukirjaimet on vain maalattu.


lauantai 12. huhtikuuta 2014

Pinkkiä

 Lauantain kunniaksi shokkipinkkiä ja sen siivittämänä osallistun Villakeijun korttihaasteeseen, missä haettiin värikkäitä kortteja. Tosin näissä korteissa ei ole montaa erilaista väriä, mutta väriä sentään muuten. Mistejä, kohojauheita ja kuviopapereita - siinä on näiden korttien juju.

Muuten lauantai sujui tänään Paperilohikäärmeen uusissa tiloissa, missä pidettiin ennen kaupan pystytystä askartelukirppis. Myönnettäköön, että minulla tavara vain lisääntyi päivän aikana, kun naapureiden pöydistä löytyi vaikka mitä ihanaa...


torstai 10. huhtikuuta 2014

Iloa



Kuvat olivat alunperi toisessa sivussa, mutta halusin tehdä sivun uudestaan. Taustassa on Timpan kohojauhetta tuomaan hiekkalaatikkotunnelmaa.

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

P*skarteluhaaste #228 - Luonnos


P*skiksessa oli tällä kertaa SannaS:n tekemä luonnos. Minä päätin tehdä kukkameren....

Materiaalit olivat niukat. Kraftin värinen korttipohja ja paljon valkoisia valmiskukkasia. Kukkasten keskelle liimasin paljon pieniä siemenhelmiä.

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Hääkortti


 Tässä vielä yksi yksinkertainen hääkortti. Teksti on Dana Wakleyn leimasetistä (Ranger). Sydän on leikattu vapaalla kädellä kartongista ja päälystetty valkoisella krakelointitahnalla. Tausta on tehty - perinteiseen tapaan gelliplatella. Väreinä perusvärit - valkoinen, punainen ja sininen.

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Paperilohikäärme DT: Rakkautta ilmassa

Paperilohikäärmeeseen saapuivat kauan odotetut Dina Wackleyn leimat ja sapluunat. Tässä olen kokeillut niistä ensin Sydän-leimasettiä. Leimasinsetillä pystyi tekemään hyvinkin erilaisia kortteja. Näissä on teemana tietysti rakkaus ja häät.

Kaksi ensimmäistä korttia on tehty Americana-maaleilla tehnyt gellitaustan päälle mustalla kohojauheella embossaamalla. Taustan reunat on myös käsitelty kohojauheella. Teksti on leimattu mustalla Archival Inkillä.


Kaksi seuraavaa korttiakin on tehty gellitaustan päälle. Taustakartongissa oli selkeä tekstuuri, ja se näkyy mukavasti myös lopullisessa taustassa. Nyt väreinä olivat pinkki ja turkoosi. Toisessa kortissa kokeilin setin pikkusydämiä.


Lopuksi kokeilin tehdä samoilla leimoilla perinteisempiä tai ainakin herkempiä kortteja. Nyt kohokuvioin sydämet joko hopean värisellä kohojauheella tai hopeaan taittuvalla helmen värisellä kohojauheella (Cosmic Shimmer). Näissä käytin valmiita kuviopapereita ja kohotin sydämet niillä taustasta irti.







sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vastarannankiiski

Silppujen ja koristeiden tuhoamista... Tausta on gessottu ja maskin läpi olen töpötelly musteella muutaman kuvion.  Värit valikoituivat noiden kanvas-kuvioiden mukaan. Näille ei oikein ole löytynyt ollenkaan sopivaa paikkaa, ei korteista eikä skräppisivuista.

Niin ja se otsikko johtui mököttävästä retkiseurasta. Onneksi vain ehkä ekat puoli tuntia :)

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Anun Putiikit DT: Leimailun Aakkoset - kohojauheet



Embossaus kohojauheilla on helppoa ja sillä saa helposti näyttäviä kuvioita kortteihin. Väritön kohojauhe korostaa värillistä leimausta hyvin. Kohojauheita on saatavilla eri merkeillä monissa erilaisissa väreissä. Tarkkoja yksityiskohtia varten on käytössä eri jauheet (hienojakoiset) kuin isoille pinnoille (UTEE eli Ultra Thick Embossing Enamel eli karkeammat jauheet)


Embossausta varten tarvitset kohojauhetta, embossausmustetta ja mahdollisesti myös antistattisen tyynyn sekä kuumailmapuhaltimen. Tyynyllä pyyhitään paperin pinta ennen leimausta, jotta kohojauhe jää kiinni vain musteeseen. Itse usein rapsutan ennen kuumennusta pienellä siveltimellä jauheen pois paikasta, mihin en halua sen jäävän kiinni .Värittömän embossausmusteen lisäksi myös värilliset Distress Ink-musteet sopivat embossaukseen.


Leimasin ensin oranssilla DI musteella paperiin pitsikuvioita. Käytin suojapaperia alla, jotta saatoin leimata osittaisen kuvion reunaan.

Kaadoin suojapaperin päällä kohojauhetta kuvion päälle. Tee tämä heti leimauksen jälkeen, sillä leimamuste pitää olla vielä märkää. Vinkki: A4 kopiopaperi sopii tähän ja jotta ylimääräinen jauhe on helppo kaataa takaisin purkkiin, tee keskelle paperia taitos.

Kaada suojapaperille ylimääräinen irtonainen pulveri. Älä pyyhi kuvion pintaa sillä se poistaa kohojauheen.
Kuumenna puhaltimella jauhe kiiltäväksi. Leimakuvan väri on selvästi kirkkaampi käsittelyn jälkeen. Embossasin myös tekstin ja tällä kertaa käytin väritöntä embossausmustetta ja mustaa kohojauhetta.






perjantai 4. huhtikuuta 2014

Minä osaan

Tämä sivu on uudelleentehty - edellinen versio oli skräppäilyharrastuksen alkuajoilta ja se oli minusta synkeä ja ankea. Tässäkin on aika villi tausta, mutta menkööt.

Tausta on tehty perusvärisillä valkoinen-sininen-punainen akryylimaaleilla gelliplaten avulla. Kuusikulmiot on tuputeltu musteen ja maskin avulla sen jälkeen päälle. Koristeeksi muutama nappi ja eyelet...





torstai 3. huhtikuuta 2014

Pinkkiä ja keltaista pääsiäiseksi

 Mitä tehdä mistipullullojen lopuille?  Itse päädyin tiputtelemaan väriä pipetillä taustan päälle ja valuttelemaan mistiä raidoiksi. Tausta on tehty levittämällä crackle pastaa maskin läpi. Tuo pasta saa aikaan hauskan efektin värin kanssa.

Osallistun näillä korteilla Amalian haasteeseen teemalla - ripaus pinkkiä.

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

P*skarteluhaaste #227 - Resepti

Kevät on ihanaa aikaa - tervetuloa valo. Vaikka korttia tekee työpäivän jälkeen, niin sen pystyy järkevästi kuvaamaan vaikka kahdeksan aikaan illalla! P*skiksessa mentiin reseptillä - eläin, raitaa ja nappeja.

Tipujen, ötököiden ja perhosten lisäksi mulla on todella vähän eläimiä leimoissa. Mutta sitten tajusin, että Doodleissa on yksi kirpparilta ostettu mustekala, joka on vielä korkkaamatta...

Simppelillä linjalla mennään - tein samalla tyylillä kaksi korttia - vain eri väreillä. Echo Parkin paperi, leima kuva väritettynä Promarkereilla, muutama nappi ja vähän mustaa tussia. Olisi hauska oppia tekstaamaan omat tekstit jonain päivänä...


Askartelupirtillä kursseillaan Mixed Median merkeissä!

Oletko tulossa Askartelupirtille huhtikuun lopussa? Tarjollahan on hyvää seuraa, shoppailua ja tietysti kursseja. Itsekin pidän muutaman kurssin ja niillä on vielä tilaa. Sekä perjantaina että lauantaina pääsee tutustumaan mixed median saloihin. Kummankin kurssin teemana on Romanttista Roskaa eli teemme runsaan Mixed Media-taulu kanvakselle. Teemme taulun hyödyntäen kierrätysmateriaaleja ja muiden hylkäämiä roskia. Pääsemme myös tutustumaan erilaisiin sekatekniikan materiaaleihin kuten gessoon, gel mediumiin, kohopastoihin sekä värisuihkeisiin. 

Perjantai 17.00-20.00 Romanttista roskaa Mixed Media 1. 30€ max 10 hlöä

Askartelupirtin tunnelmaan voi ottaa varaslähdön jo perjantaina. Perjantain kurssilla tunnelma on metallinen, sillä käytämme Verday-metallimaaleja suihkeiden lisäksi. 







Lauantai 13.00-16.00 Romanttista roskaa Mixed Media 2. 30€ max 10 hlöä

Lauantain kurssilla taulut sävytellään suihkeilla.










 

 

 

 

Askartelupirtillä on myös muitakin kursseja, joihin pääset tutustumaan täällä