maanantai 30. kesäkuuta 2014

Lentokoneiden hurmaa


Askartelupirtillä sorruin ostamaan uusia stansseja ja mm näitä Spellbinderin romanttishenkisiä sulkia ja ovaaleja taustoja.

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Paperilohikäärme DT: Elämä, onni ja ilo


Päädyin taas tekemään kolme taulua kerralla. Väritykset on tehty Verday-metallimaaleilla ja misteillä. Taustoihin on käytetty mm StencilGirlin maskeja, kohopastaa ja mica-lastuja. Kohopastan levitykseen sopii palettiveitsi mitä parhaimmin, sillä on helpompi ottaa purkista pastaa.

 

Koristeina käytin erilaisia valmiskukkia, stanssattuja kukkia ja Tando Creativen pahvikoristeita. Stanssasin kukat ihan pahvista ja kohokuvioin leikkeleet ennen gessoamista ja värjäystä. Kirjaimet on stanssattu softiksesta. Viimeistelin värityksen metallivahalla ja kimalteella.




¨
Tässä vielä kuva työstövaiheesta. Teen nämä isommat työt aina lattialla ja perhe väistelee hampaita kiristellen lattialla päiviä lojuvia töitä (työhuoneeni on läpikulkuhuone....). Lattia alkaa olla nähnyt parhaimmat päivänsä jo aikapäiviä sitten.
 

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Matka metsään





Tämän skräppisivun luonnos on Scrap365-haasteen luonnos. Tykkäsin luonnoksen keveydestä ja alunperin ajattelin tehdä työn valkoiselle pohjalla, mutta kuinkas sitten kävikään...

The layout for this page is done based on Scrap365-challenge layout. I liked the light feeling of it and originally planned to make the page to white background but plans changed...

Tausta on tehty taas kerran gelliplaten avulla. Ensin suihkuttelin mistejä muoville ja värjäsin sivua ja lopuksi muokkasin sitä akryylimaaleilla ja gellillä. Tähdet on töpötelty musteella maskin läpi ja doodlailtu mustalla kynällä. Koristeina hitunen Millalta lainattua mustaa lankaa ja myös lainasin banner-leimaa Millalta. Sain käytettyä kaikki vihreät ja siniset metallikoristeet pois ja muuta sivu ei oikein tarvinnutkaan...

The background is made with mists and Gelli Plate. I also used dyes with masks to make the stars (+ liltte doodling).

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Räväkkä perhonen

 


Joskus sitä vain kokeilee jotain outoa. Ja hieman outo korttihan tästä tuli :) Mutta koskaa ei tiedä etukäteen vaikka lopputulos olisikin jotain aivan mahtavaa, eli kannataa aina välillä tehdä jotain mitä ei normaalisti tee.

torstai 26. kesäkuuta 2014

Stempunklintunen


Tässä vielä yksi vanhempi kortti, jossa tausta on tehty gellillä. Paperilohikäärmeeseen on muuten tullut kauan kaivattu erä Gelliplateja, joten kannattaa suunnata sinne kipin kapin, jos sinulla ei ole vielä gelliä....
 
Chocolade Baroquen lintunen on väritetty Distress Markereilla ja stanssatut rattaat on osin käsitely kohojauheella.

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

P*skarteluhaaste #238 - Paulan haaste


P*skiksessa oli superbingo tänään! Omassa työstäni löytyy ylin rivi - kerroksia, enemmän kuin 3 kukkaa, stanssi ja vihreä. No vihreä on hyvin hyvin hentona työssä, mutta kukkien alimmat terälehdet ovat vihreitä...



Tästä kortista pidän. Nuo vaneriset koristeet sopivat niin moderneihin kortteihin, mutta myös vintagetyyliin. Ja sain jämäpaperitkin upotettua nätisti tähän korttiin - ne ovat pyörineet pöydällä kuukausia...

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Herkkiä tunnelmia


Vaikka tässä kortissa ei ole useita paperikerroksia, niin pidän siltikin tunnelmasta. Aikoinani löysin kirpputorilta ihania nyplättyjä pitsejä ja tähän korttiin pala sellaista vielä riitti. Taustapaperi taitaa olla Pion Designin.

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Tapettia korteissa

 
Minä olen joku vuosi sitten hankkinut tapettimallikirjan, mutta tapetit ovat jääneet pääosin käyttämättä. Vieläkään en kuitenkaan koe tapetteja omakseni. Ihanat värit sopisivat kyllä sisustukseen, mutta korteissa vahvat värit taustoissa tekevät ne usein raskaiksi. Ensimmäinen kortti on ehkä onnistuin.


lauantai 21. kesäkuuta 2014

Gorjuss-kortti


Gorjuss-leimat ovat lähellä sydäntäni, vaikka leimakuvien värittelyssä edusta hyvin niukkaa linjaa. Tässäkin taisin käyttää kahta tussia vain...

perjantai 20. kesäkuuta 2014

Mixed mediaa


Hyvää juhannusta kaikille! Yleensä mixed media tauluni ovat hyvinkin runsaita ja ajatus onkin ollut kokeilla myös yksinkertaisempaa tyyliä. Pääsääntöisesti kaikista yrityksistäni on tullut sitten kerros kerrokselta jotain ihan muuta, Mutta tämä työ on viikkojen tuijottelun jälkeen jäänyt erilaiseksi.

Tausta on tehty gelli platella Americana akryylimaalien ja sapluunan avulla. Päälle on tullut kerros kohopastaa sapluunan läpi, gessoa, leimailuja Archival Inkillä ja muutama Timpan teksti tussilla korostettuna.

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Matkalla kohti Luovuutta

Tämä sivu syntyi kurssihaasteen tiimoilta. Meidän piti kuvata itsemme jonkun mieluisen työn kanssa. Itse valitsin mixed media-taulun. Kuvan värimaailma jäi vähän tunkkaiseksi valaistuksen takia (harmaa päivä keväällä), mutta sen takia sain käytettyä tuon paperin ja yhden tapetinpalan pois nurkista.

Matka Luovuuteen-kurssilla on muuten vapaana yksi paikka - tule mukaan. Meillä on varmasti mukavaa!

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kun kaikki ei mene putkeen



Kuva on otettu syksyllä 30x30 haasteessa, mutta kuvan skräppäys on viivästynyt pitkään. Sivua on tehty pitkään ja hartaasti.

Taustalle on tehty maskilla ja kohopastalla kuvioita, mutta halusin pitää taustan ihan valkoisena. Keltainen paperi on kohokuvioitu ja käsitelty sen jälkeen Djekon kynillä ja kosteuspyyhkeellä. Koristeet hyvin niukkoja - värit on otettu kuvasta.

Niin, mikä ei sitten mennyt putkeen? Tiedättekö sen tunteen, kun sivu on valmis ja sitten tapahtuu jotain.... Kuumana päivänä kannattaa (tein työtä toukokuun helteillä enkä tänään juhannuksen alkuviikolla lumisateessa...) pitää vissypullo hyvin, hyvin kaukana askartelupöydältä. Korkkasin vissyn ja sen jälkeen minulla oli märkä t-paita (no mies tykkäsi), märkä ruokapöytä, ja monta märkää skräppisivua. Itseprintattu kuva ei tykännyt yhtään vesisateesta. Onneksi kiinnipitiävä teippi oli huonoa ja kuvan sai poistettu tuhoamatta muuten onnistunutta sivua ja sitten tilaamaan kuvia valokuvausliikkeestä.

maanantai 16. kesäkuuta 2014

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Keltainen kastekortti

Keltainen väri on jotenkin niin ihanan energinen - tässä yksinkertainen kastekortti. Ehkäpä tätä voisi sittenkin tuunata lisäämällä vasenmpaan alareunaan muutama helmi. Jännä juttu, miten kortit näyttävät kuvassa niin erilaiselta kuin livenä työstäessä niitä.

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Rippilapselle

Yksinkertainen vintagekortti rippilapselle. Ehkäpä kyllä hieman romanttinen miehiseen makuun, mutta joskus täytyy vähän kokeilla....

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

P*skarteluhaaste #237 - Merjan haaste



P*skiksessa mentiin Merjan haasteen tahtiin ja teemana oli perhoset. Ajattelin osallistua tällä isolla mixed media työllä haasteeseen.

 Läppäri uusittiin juuri tänään ja kuvankäsittelyohjelma on vielä asentamatta takaisin, joten kuva on nyt mitä on. Lisäksi tajusin, että eihän tuosta edes löydä niitä perhosia koristeiden joukosta eli saan myös ottaa pari lähikuvaa lisää teille huomenna .) Mutta tuonne on upotettu tarpeettomia uteesta tehtyjä perhoskuvioita...

Muoks. Nyt kuvankäsittelyohjelma asennettu takaisin, vesileimat vielä back-kovalevyllä siirtämättä, mutta parempaan suuntaan menossa. Postaukseen lisäilty yksityiskohtia ja parempia kuvia...

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Addicted to Technics DT: Kontrasteja


Addicted to Tecnics-haasteessa päätimme leimailla kontrasteja. Lue blogista vinkit tämän kortin tekemiseen!

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Paperilohikäärme DT: Auringonlasku


Huhtikuun lopussa suurin osa Paperilohikäärmeen dt-porukasta osallistui Murikassa Askartelupirtti-tapahtumaan. Ensimmäisenä iltana bongasimme Murikassa valtavan kauniin auringonlaskun. Päätimme tehdä Maikkiksen ja Mileksin kanssa kuvasta skräppisivut. Käy Paperilohikäärmeen blogissa katsomassa kaikkien meidän työt.

Minun työni on hyvinkin pelkistetty, sillä kuva oli vain niin upea. Leiskaan on käytetty neopikoja, mustaa kartonkia, valkoista kartonkia ja birds in Flight- sapluunaa.

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

lauantai 7. kesäkuuta 2014

Trumpetisti




It's all about Vintage and Beauty haasteessa piti käyttää stansseja.

Tunnustettakoon nyt, että tämä kortti piti osallistua saman haasteen musiikkiaiheiseen haasteeseen joitakin viikkoja sitten, mutta silloin en ehtinyt kuvata korttia. Mutta nyt mennään sitten stanssihaasteeseen mukaan. Käytin kortissa Magnolian koukeroa ja lehtiä.


perjantai 6. kesäkuuta 2014

Paperilohikäärme DT: Syksyisiä tunnelmia

Viime syksynä oli muutama kaunis ja aurinkoinen päivä ja vihdoin nämä kuvat pääsevät sivuksi asti. Otin kuvat vakioreitiltäni "kylän" keskustan viereiseltä pikkulammelta. 

Tausta on hyvin yksinkertainen ja käytin siinä Tim Holzin Spritzer-ilmapumppua ja Distress Ink Marker tusseja. Tuo pumppu sopii kyvin myös muiden tussien kanssa, olen kokeillut sitä mm ProMarkereiden kanssa. Taustapaperiksi sopii vaikka tämä 12"*12" kartonki. Kun olin suihkutellut kuvioita maskin läpi, tarkensin vielä ääriviivoja NeoPiko-tussilla. Koristeeksi vielä muutama sirkkarengas.

torstai 5. kesäkuuta 2014

Ruusuja äidille



Äitienpäivä meni jo aikapäiviä sitten, mutta tämä kortti unohtui julkaista. Hyvin simppelille tyylillä mentiin vintagehengessä.

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

P*skarteluhaaste #236 - Bingo

Minulla on pitkästä aikaa skräppäysvauhti päällä. Kävin hakemassa valokuvausliikkesta 150 valokuvaa, joten skräppäiltävää riittää hetken... Tämän päiväinen p*skis bingo sopi hyvin työstön alla oleviin sivuihin. Minun rivini on tähti - X - pilkut, missä X on kuva.

Tausta on ensin suikuteltu mistillä ja sen päälle on akryylimaalilla gellin ja sapluunan avulla kuvioitu hennosti tähtiä. Leimailin Archival Inkillä lisää tähtiä, roiskeita ja sotkuja sivuun. Pilkut löytyvät muuten kuvasta pojan takista

tiistai 3. kesäkuuta 2014

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Perhosia maskattuna

Harjoittelin joskus aikoinani maskailua ja testipaperi on jäänyt pyörimään kuukausiksi pöydälle. Pieniä fiboja siitä löytyy, mutta näin jälkikäteen se näyttää ihan ok vaikka aikoinaan en siitä tykännyt yhtään. Tein siitä lopulta kortin. Musteena Mix'd Media Ink, käsitelty värittömällä kohojauheella, leimat mm Lost cost stamp (perhoset), teksti muistaakseni Artemion ja perhonen on Spellbindersin uusia sarjoja.

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Pinkkiä ja turkoosia

Kuva on syksyn 30X30 omakuvahaasteen satoa. Taustalla on hirvittävät tavararöykkiöt, kun tuulikaappi oli samaan aikaan remontissa. Oli muuten vaikea löytää kivoja valokuvauspaikkoja talosta, kun kaikki paikat olivat sekaisin.

Tausta on taas tehty suosikillani Gellillä. Väriyhdistelmänä herkullinen turkoosi-pinkki. Ompelukonekin löytyi työpöydän kaaoksen alta ja siksaksasin värisivun kiinni valkoiseen taustapaperiin.