lauantai 31. tammikuuta 2015

Villasukat ystävälle


Vaihteeksi villasukkia. Ystävän syntymäpäivä pääsi yllättämään ja sukat valmistuivat pikavauhtia jälkitoimituksella. Sukkiin käytin Novitan Tico Ticoa ja valkoista Kirjopirkkaa. Toiveena saajalla oli lyhytvartiset sukat, joten lankaa ei mennyt kuin 52gr. Valkoinen raidoitus tekee tuosta Tico Ticosta oikein passelin.

torstai 29. tammikuuta 2015

Skräppäys: Minä

Tässä sivussa tausta onnistui ihan kympillä. Sivu on vähäeleinen, mutta siltikin näppiin. Tausta on mistailtu isolla määrällä vettä ja päälle on kohopastalla laitettu kukkia sinne tänne.

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Paperilohikäärme DT: Rasioita ja patinaa


Verdey-metallimaalit ja erilaiset metallikoristeet ovat löytäneet ikuisen paikan sydämestäni. Tällä kertaa pienet vanerirasiat saivat uuden ulkonäön maalin ja koristeiden avulla.


Rasiat maalattiin ensin Verday-metallimaaleilla. Annoin pohjan kuivua ja tuputtelin sapluunan läpi lisää maalia ja suihkin päälle sen jälkeeen patina-ainetta vielä kun maali on märkää. Patina-aine ei toimi kuivuneen maalin päälle.

Sommittelin erilaisista metallikoristeista - tällä kertaa kukista ja lehdistä kauniit rykelmät ja kiinnitin ne Tacky Glue-liimalla. Tämä liima on ollut ykkössuosikkini jo vuosia: kestävä ja nopeasti kuivuva. Lisäksi se ei rypistä papereita. Pelkkien papereiden kiinnittämiseen toki 2-puoleinen teippi on yleensä näppärin.


tiistai 27. tammikuuta 2015

Paperilla Korttihaaste DT: Sininen kortti


Paperillan korttihaasteessa oli aiheena sininen kortti. Itse siirryin merenalaiseen maisemaan Chocolade Baroquen kalojen voimalla. Leimasin kalat sinisellä Archival Ink-musteella ja  taustakuvan harmaalla musteella. Värittelyt tein eri sinisen sävyisin Gelatos-värein vesivärisiveltimen avulla. Lisäsin kontrastia valkoisella geelikynällä. ja tuputtelin mustetta kalojen reunoihin.


maanantai 26. tammikuuta 2015

Villatakki syksyn sävyissä


Villapaidoissa on ollut pieni tauko, kun olen tehnyt sukkia ja myssyjä. Tähän takkiin ostin langat jo syksyllä. Mallihan perustuu täysin nyt hyväksi havaittuun omatekoiseen perusmalliin. Tässä takissa kyllä onnistuin sähläämään hihojen kanssa, joten ne piti tehdä pariin kolmeen kertaan... Kappaleet on siis tehty koneella ja kokonaisuus on viimeistelty käsin virkkaamalla. Olen tyytyväinen, että sain raidoituksen menemään sekä hihoissa että etukappaleessa samalle kohdalle.



Jossain vaiheessa alkoi tulla epäilys, että keränä ihanan sävyiset langat eivät sopisikaan minulle niin hyvin, Mutta pelko oli aiheeton. Lisäksi päätös reunustaa takki kirjavalla langalla oli oikea!

Paino 458gr. Langat Shoppel Zauberball Octoberfest ja Cascade Heritage Sock Yarn (75% merinoa ja tämä on siis aivan megaihanan pehmeää)

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

P*skarteluhaaste #262 - Vinoneliöt


P*skarteluhaasteessa haettiin vinoneliötä. Minulta ne löytyvät taustan kuvioista, jotka on tehty kohomassan ja sapluunan avulla.

Uudenvuoden lupaukseeni kuului niin mixed media, kuin art journal, joten lupauksia tässä myös lunastetaan. Inspiraatiota tähän sivupariin on tuonut myös Donna Dawneyn nettikurssi...


lauantai 24. tammikuuta 2015

Tennarit




Pikapostaus - gellitausta ja mustalla kohojauheella embossatut Deep Red tennarit.

torstai 22. tammikuuta 2015

Kukkia


Vielä muutama kortti, joissa on värittämättä jätetty leimakuva. Jotenkin tykkään tästä eleettömästä harmoniasta! Tosin, pitäisi minun opetella värittämään kukkasiakin :D

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Skräppäystä Kaffelassa - kuvia




Meinasin aivan unohtaa jakaa teille tunnelmakuvat Loppiaisen ilopilleristä eli Anun järjestämästä tapahtumasta Skräppäystä Kaffelassa. Paikalla oli pieni mutta pippurinen tiimi ja meillä oli todella hauskaa.

Anu oli koonnut meillä yllätyskassit, missä oli makupaloja uusista ScrapBerry's paperista ja teipeistä ja D-ring-kansio. Tuo kansio taitaa minulla mennä tallettamaan neulontamuistiinpanoja!



Perinteiseen tyyliin Milla haki minut aamulla kotoa kirpeässä pakkassäässä ja suuntasimme yhdessä kohti Kangasalaa.


Allekirjoittaneesta tosi nätti kuva. Valmistaudun aamun valjettua tärkeään tehtävään, blogikuvien ottoon ulkona. Tuo on oikeasti minulle sellaista pakkopullaa, että oksat pois...


Päivän tavoitteena oli tehdä minialbumia ja skräppileiskoja - tavoite toteutui hyvin! Skräppileiskat tulevat joskus blogiin...


Milla-parka joutui taas kuvaajan uhriksi... Huomatkaa, miten siisti pöytä meillä oli?



Eivätkä muutkaan pääseet karkuun. Tiina takana, Anu edessä...


Emmi ahkeroi skräppialbumia.




Samassa tilassa oli kirppis ja tein jälkikasvulle löytöjä. Hyväkuntoiset hokkarit 7,5e varastoon ensi vuodeksi!

Skräppäyksen kaverina oli huivin neulomista ja gelatosleikkejä.

tiistai 20. tammikuuta 2015

Paperilohikäärme DT: Minialbumi


Minulle minialbumi on mukava tapa taltioida iso kasa kuvia tapahtumasta tai reissusta, kun yksi tai kaksi isoa sivua ei enää riitä. Viime vuoden Askartelupirtin kuvat olivat yhä skräppäämättä, joten päädyin vihdoikin tuumasta toiseen!

Tässä albumissa yhdistin niin paperia, kangasta kuin ompelukonetta! Katso Paperilohikäärmeen blogista vaihe-vaiheelta kuvat!









maanantai 19. tammikuuta 2015

Huovutetut vierastossut


Nyt olen päässyt viimeisitäkin Aade Long-langan jämistä eroon! Tein neulekoneella kaksi paria vierastossuja ja huovutin ne pesukoneessa. Tälläkin kertaa huovuttaminen vaati pari kierrosta ja kuumassa vedessä onnistuin sitten sekoittamaan värit. Tumma vihreä/ruskea sukka sitten väritti alemmat sateenkaarilangan jämistä tehdyn parin värit ja loppu tulos oli yhtä kukertava kuin ylempi :)

Pari A painaa 79gr ja Pari B 84gr.


sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Mixed Media kukkanen

Uuden vuoden lupauksia lunastamassa: mixed mediaa ja yritystä opetella "piirtämään". Nämä kukkaset olen omin pikkukätösin piirtänyt! Normaalistihan käytän taustojen ja koristeiden luomisessa työkaluja eli stansseja tai leimoja. Pohjana on ihan lehtiön taustapahv, joka on käsitelty valkoisella Shake tussilla (gessoakin nopeampaa...) ja päälle on piirretty Gelatoksilla. Viimeistely valkoisella geelikynällä, kohoopastalla ja reunat mustalla gelatoksella.

lauantai 17. tammikuuta 2015

Mixed Media: pikkutauluja sinisen sävyyissä

Minulle on tullut taukoa mixed mediassa, mutta joululomalla ehdin tehdä muutaman ihan pienen pahvinpalasen. Taustalla on suolakokeiluja ja leimailuja ja niiden päälle lähdin leikkimään geelikynillä ja pastoilla.  Ylempi taulu on mieleisempi - kirjan sivuista leikattuja tähtiä. Alemmassa taas tavaraa taisi tulla vähän liikaa...

perjantai 16. tammikuuta 2015

Skräppäys: Mitä minusta tulee isona?



Tämä sivu on ollut todellinen kovan onnen sivu. Tein pohjan jo kesällä, ompelin valkoisella ompelulangalla ja ompelukoneella kuvioita sivun reunaan, siksakilla ompelin kuvan kiinni taustaan ja sitten avasin vissypullon....

Vissypulloja ei saa koskaan avata lähelläkään askartelutöitä. Opin sen nyt. Avasin pullon ehkä 2 metrin päässä ja siltikin sain muutaman paperin tuhottua ja tässä sivussa kuva meni pilalle. Vesijälkiä täyteen. Siirsin pohjan to-do-pinoon, kunnes sain idean: printtasin saman kuvan uudestaan, leikkasin iitä kuvan irti ja laitoin kohotarroilla pilalle menneen kuvan päälle. Taustassa näkyy vielä muutama vesitippa, mutta ompahan tarinaa sivun teosta jälkipolville :)

torstai 15. tammikuuta 2015

P*skarteluhaaste #261 - Laitteet ja vempaimet



P*skiksessa haettiin laitteita ja vempaimia ja sellaiseen aiheeseen Timpan leimat sopivat kuin nenä päähän. Taustoiksi valikoituivat erilaiset sinisen sävyiset gelliplate kyhäelmät...


keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Naisia pinkissä


Tässä muutama pinkinsävyinen gelliplatella tehty kortti. Leimat ovat Dina Wacklyn ihanaisia naisia embossattuna mustalla kohojauheella. Sivut ovat näin jälkikäteen katsottuna hyvin yksinkertaisia, vaikka toki gelliplatella leikkiessä meneekin aikaa ja lopputuloksesta ei koskaan etukäteen pysty sanomaan etukäteen, mitä saat aikaiseksi. Sen, että tuleeko sivusta skräppisivun tausta tai korttiin väriä, sen tietää vasta kun edessäsi on nivaska papereita gellisessiosta.


tiistai 13. tammikuuta 2015

Donna Downeyn Art Journal-kurssi


Myös minä osallistun suurin odotuksin Donna Downeyn Inspiration Wednesdays-nettikurssille. Sitä varten tein ensin kirjasen eli Inspiration Journal:n sivuille.

En ostanut valmiita ohjeita Donnalta tähän kirjaseen, vaan otin tehtävän haasteena ja tein kirjan oman pääni mukaan. Kirja on mitoitettu kotoa löytyneiden tapetin palojen perusteella ja kankaat olivat kierrätettyjä Marimekkopaloja. Sisältä löytyy myös huonolaatuista vesivärilehtiön sivuja ja tarpeettomia kirjekuoria. Polkkaponilta ostettu nimikkonappikin löysi vihdoin paikkansa.


Itse ensimmäinen sivu kirjassa oli aika helppo - osin sovellettu, koska kaikkia Donnan käyttämiä materiaaleja en omista. Mutta samalla tyylillä mennään jatkossakin - pyrin hyödyntämään pääosin olemassa olevia maaleja, sapluunoita ja mössöjä. Toki jotain pientä ennakkotilausta tein Elinalta :)

maanantai 12. tammikuuta 2015

Turkoosia pipoa pakkasella päähän

 Joulukalenterisukkien kaverina aloittelin "Wurm:n tapaisen" pipon. Tapainen on oikea sana, koska en jaksanut hakea ohjetta vaan tein sen ihan omasta pääst. Wurmia on pipossa oikeiden ja nurjien raitojen vuorottelu (vai olikos aidossa Wurmissa ainaoikeata nuo raidat?). Kuitenkin kiva pipo syntyi. Tein todella napakan pipon, kun neuleeni tuppaavat löystymään ja nyt sitä voi hieman tapahtua ilman että pipo on syvällä silmissä.

Väreinä on Regian vaaleanturkoosit jämät yhdistettynä Louhittaren Luolan Väinämöiseen värinä Laguuni. Lankaa kului vain 58gr.

Muistilappuna itselleni: resorissa 104s, leveimmillään "noin" 150s... Jos vaikka yritän tehdä toisenkin kerran pipon :)


sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Punaista ja sinistä



Käytän kirkasta punaista tai sinistä kovin vähän korteissa, mutta tälläiseen yksinkertaiseen gellitaustaan värit sopivat ihan mainiosti.Leima on taas TImpan ja ompeleet reunassa rubonsin loppuja.

lauantai 10. tammikuuta 2015

Addicted to Technics DT: Doodlaillein


Addicted to Technics-haasteessa Doodlataan eli piirrellään itse korttiin. Tässä kortissa hyödynsin ensin kukkasapluunaa ja jatkoin raapusteluja sen jälkeen käsin. Väritykset on tehty Distress Ink Markereilla.

perjantai 9. tammikuuta 2015

Skräppäys: Sukat



Opiskeluaikona neuloin paljon, sitten tuli taukoa. Hartiat olivat jumissa töistä eikä neulonta maistunut. Parina vuonna alkoi ilo löytyä, ensin orastavana ja sitten ihan .... no addiktioksi asti. Ennen tein vain perusvillasukkia, nämä sukat viime vuonna olivat ensimmäiset ohuesta langasta tehdyt, oikein moniväriset ja neulemallin mukaan tehty. Broken Seed-malli löytyi Raverlystä FB:n Neulontaryhmän innoittamana. Nyt sukat sain taltioituna sivuun asti.



keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Ylipitkä hihatin



Myönnän, että minulla on yllytyshulluuten taipumusta. FB:n Neulontaryhmässä näkee kaikkea inspiroivaa ja välillä tulee tehtyä jotain ihanaa ja välillä tunkee sormensa soppaan johon ei ehkä olisi kannattanut tunkea...

Joku oli laittanut ryhmään kuvakaappauksen yhtenä kappaleena tehdystä "hihattimesta". Huivista, jonka malli oli hymyillen kietaissut ympärilleen ja näytti hyvin onnelliselta. Hyivista, jota saattoi pitää jättipitkänä huivina tai kietaistununa "hihattimena". Kuvassa oli myös summittainen kaavio huivista. Minä katsoin kuvaa ja päätin, että tälläistähän olisi kiva kokeilla, kun homma on noin helppo. Just joo.

Periaatteessa yhtenä kappaleena tehty huivi/hihatin on helppo toteuttaa. Itse surruttelin sen neulekoneella yhtenä päivänä (1080 riviä) ja sitten korjasin tekemisiäni kahtena muuna päivän :) kuvissa oli tehty resoria/patenttia, mutta koska neulekone temppuilee, tein normaalia neuletta ja laitoin nurjan puolen päällepäin.

Mikäli itse sorrut tähän työhön, tässä muutama vinkki.

  • Valitse todella pehmeä, ohut ja hyvin laskeutuva lanka. Esimerkiksi ohutta alpakkaa tai merinoa. Tämä on tehty 400m/100gr sukkalangoista, jotka minusta eivät ole riittävän ohuita ja laskeutuvia. Minulla lankoina olivat Louhittaren Luolan Laguuni (tumma raita), Artesano (vaalea raita) ja Pirkkalanka (valkoinen raita). Minulla langankulutus oli 476gr.
  •  Jotta ylipitkät hihat eivät nouse käsivarsiin, sulje hihat lähelle kainaloa asti. Netissä ollut kuva puhuu 35cm, mutta se on todella vähän. Samalla pukeminen helpottuu. Minusta tämän pukeminen kuvauskuntoon, oli kaikkea muuta kuin helppoa. Ystäväni Milla auttoi suoristamisessa ja nykimisessä paikoilleen. Kotioloissa hihatin toki toimii ihanana ja leppoisena lämmittimenä, kun visuaalinen ulkonäkö on toisasia... Tein lisäksi pienet rypytykset olkapäiden kohdalle viimeiselyvirkkuussa, jotta tiedän, mihin kohtaan olkapäiden pitäisi tulla, jotta hihatin istuu oikein. Mutta tosiaan myös langan valinta auttaa tässä!
  • Mitoitus kannattaa tehdä oman pituuden ja hartianleveyden mukaan, liian lyhyt tai pitkä hihatin ei istu... Vertailun vuoksi minun käsien välinen pituus 235cm ja rinnanympärys 104cm vaatteet päällä. En ole siis ihan pienin tyttö. Tässä muutama ohje
  1. Kapea osa hihasta kannattaa mitoittaa oman ranteen/käsivarren mukaan. Minulla tämä on noin 23cm.  Olisi voinut olla ehkä hivenen kapeampikin.
  2. Kapean osan pituus. Itselläni tämä on noin 22cm ja sekin olisi voinut olla hieman pidempi, jotta kapea osa olisi riittänyt lähemmäs kyynärpäätä. Mutta menee se näinkin.
  3. Lisää tasaisesti silmukat kun siirryt leveään osaan. Mulla leveän osan leveys on aikalailla 50cm. Eli yhdellä kierroksella tuplasin/triplasin silmukoiden määrän. Jos et halua rypytystä lisäyskohtaan, niin sitten jaa lisäykset useammille kerroksille. Huom, tässä ei kyllä riitä mikään puikkojen vaihto isompiin vaan minusta silmukoita on lisättävä, jotta saat riittävän leveä kaitaleen.
  4. Pitkän osan pituus on minulla non 254cm
  5. Loppupituus on noin 298cm (tähtäsin mitoituksessa 270cm, hups.. Mutta se olisi ollut minulle lyhyt.)




Raidoitus on 20 riviä vaaleata turkoosia, 2 riviä valkoista, 20 riviä tummaa turkoosia ja 2 riviä valkoista ja näitä toistetaan lopettaen vaaleaan turkoosin, millä aloitin. Tai no, aloitin muuten valkoisella kapealla rivillä (4krs).  Reunoihin on virkattu 4 kerrosta valkoista.