lauantai 30. toukokuuta 2015

Art Journal: Kirjaimia


Sarjassamme hassuja sivuja, joissa on tuhottu ylijäämäkirjaimia :) Viestiä sivusta ei löydy, vaan se on ihan kokeilupainotteinen. Yhteenvetona sanoisin, että valumat ovat kivoja ja kirjaimet eivät...



perjantai 29. toukokuuta 2015

torstai 28. toukokuuta 2015

Skräppäys: Onni on


Kesän korvilla on mukava muistella viime kesän kuumia päiviä ja gellisessiota takapihan terassilla Millan kanssa...

tiistai 26. toukokuuta 2015

Paperilla-lehti: Ylioppilastyttönen


Paperillan korttihaasteessa oli tehtävänä tehdä kortti valmistuvalle. tässä kortissa Gorjustyttönen tpääsi juhlimaan valmistumista. Taustassa löytyy suihkeita, kohokuviointia ja hopeavahaa...

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Teille kahdelle


Alunperin tirpat piti tulla P*skikseen missä oli kolmen värin kombo. Homma jäi silloin puolitiehen, mutta sainhan kortin lopulta valmiiksi. Timpan tiput on kyllä niiiiiiin ihania :)

perjantai 22. toukokuuta 2015

Pinkki kukkanen

Nämä embossatut kukkaset olivat niin kivoja tehdä, että kortteja tulee blogiin vielä monta...

torstai 21. toukokuuta 2015

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Art Journal: Donna #10


Donnan kymmenes video tuli viime viikolla ja tässä sen innoittamana sivu. Nyt yritin kovasti hillitä itsenäni maalien kanssa, jotta taustan kollaasi ja kevyt ilme säilysivät. Tykkään "pipettipullolla" piirtelystä ja sitä varmasti tulee käytettyä muulloinkin.

maanantai 18. toukokuuta 2015

Skräppäys: Miettivä




Minulla tosiaan muistojen skräppäys voi viedä useamman vuodenkin... Mutta näin ihana kuva ansaitsee tulla skräpätyksi

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Donnan #9

Donnan yhdeksäs video tuli katsottua vasta juuri ennen seuraavan julkaisemista ja eihän tämä(kään) mennyt ihan kuin strömsöössä.

Taustan teko oli jees ja hyödynsin gelatoksia neon-sävyihi. Mutta mustat kuviot meinasivat mennä ihan plörinäksi, kun musta Dylusions-suihke alkoi vinhaa vauhtia levitä akryylimaalin päällä. Peppupyyhkeet apuun ja kuivaamaan työtä ja loput tehtiinkin mustalla akryylimaalilla....

lauantai 16. toukokuuta 2015

Oranssi kukka ja tunnelmia Helatorstain tapaamisesta

Helatorstai tosiaan meni askarrellessa tuttuakin tutummassa seurassa. Anu oli järjestänyt taas pikkutapaamisen ja se sujui mukavissa merkeissä. P*skiksen kortin lisäksi syntyi monta korttia Chocolade Baroquen kukkaleimoilla.






perjantai 15. toukokuuta 2015

ATC musiikkiteemalla


Koukussa kortteihin sivustolla on ATC-haaste, johon tein ekat ATC:ni. Haasteen teema oli musiikki ja näissä korteissa käytin musiikkiaiheisia leimoja (80-lukulaiseen tyyliin). Taustapaperi on tehty gelliplatella.

torstai 14. toukokuuta 2015

P*skarteluhaaste #278 - Kuvahaaste


P*skiksessa oli kuvahaaste ja kuvassa ihania daalioita. Päädyin siis minäkin tekemään kortin Stampendouksen jumbokukkasen avulla. Kukat on väritetty Gelatoksilla, embossattu valkoisella kohojauheella ja kohotettu kohotarrapaloilla. Koristeeksi muutama timangi...

 

tiistai 12. toukokuuta 2015

Paperilohikäärme DT: Musteita, musteita ja musteita


Innostuin leimailemaan ja leikkimään musteilla taustoissa oikein urakalla. Näissä korteissa on käytetty leimailuissa Archival Ink:n eri sävyjä ja taustoissa raikkaita Rangerin Ink Pad:ja.



Maisemiin sopivia leimasimia löydät mm Chocolade Baroquen valikoimista. Esim lehvistöt on leimattu Fantacy Woodland-setistä. Taustan musteet voi levittää esim musteenlevittimellä.

Lisää väriyhdistelmiä löydät blogistani.

maanantai 11. toukokuuta 2015

Tuubihuivi jättikoossa


Veera Vlimäen Huivileikkejä-kirjassa oli jättituubi ohuen ohuesta langasta ja päätin (Millan innostamana) kokeilla sitä. Eihän se mennyt kuin strömsöössä.

Päätin tehdä tuubin kahdessa osassa neulekoneella (2-tasona kone kettuilee....) ja tein pienen laskelmavirheen neulostiheydessä. Kun valitsee eri langan ("juuu, juu on tää samaa"), saattaa kuvitella vähän erilaista lopputulosta. Lisäksi kirjassa ollut malli näytti aika sirpakalta, joten päätin isontaa huivia. Vähän liikaa siis.

Lopputulos on turhan löysä minulle - kaulankin kohdalta voisi olla kapeampi ja päädyin purkamaan 100 gr neuletta pois (turkoosin jättiraidan). Tämä siksi, koska minun huivin leveydellä en saa rutattua neulosta kasaan niin paljon kuin mallineuleessa. Mutta toimii tämä näinkin, vähän erilaisena. Multa puuttuu myös resorit ylä- ja alapäästä. Mutta eiköhän se ala olla jo tavaramerkki, että en lue tai noudata ohjeita vaan sovellan aina rankasti :D

Lankana TeeTee Elegant, paino noin 200gr,

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Addicted to Technics DT: Syvyysvaikutelma





Addicted to Technics haasteessa on tänään aiheena syvyysvaikutelma. Innostuin aiheesta ja tuloksena olikin todella monta korttia. Innostuin aiheesta myös niin paljon, että taas kerran kävin Millan askartelutavarkasalla ja ostin sieltä muutaman leimasetin... Olin himoinnut ko leimoja joskus aikoinaan, mutta syystä tai toisesta silloin en ollut ostanut niitä. Nyt leimat ovat käytössä. Tosin tässä tekniikassa on näppärää yhdistellä eri leimasettejä ja myös osia leimoista. Esim monet puut olen leimannut vain osittain.

Kokeilin myös erilaisia värimaailmoja. Sini-violetti on selvästi oma värikomboni, mutta kelta-vihreästäkin tuli ihan kiva.



lauantai 9. toukokuuta 2015

Anun Putiikkien DT: vanhanajan tunnelmaa


Anulle oli tullut Askartelupirtille papereita ja koristeita ScrapBerry'siltä. Paperit ovat Winter Joy-paperikosta (6"). Helmikiekurat  ja mulperiperhoset ovat samaa sarjaa. Osa paperiruusuista on värjätty misteillä.



perjantai 8. toukokuuta 2015

torstai 7. toukokuuta 2015

Art Journal: Norsut


Norsu-sapluuna oli niin hellyyttävä, että se tarttui heti mukaan Paperilohikäärmeestä. Sivusta ei tullut ihan sellainen kuin suunnittelin - tausta on hieman levoton eivätkä norsut erotu ihan niin hyvin kuin sunnittelin. Mutta värimaailma on kiva ja minulla on pari muutakin ideaa toteutettavana tällä samalla sapluunalla...

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

P*skarteluhaaste #277 - Bingo

P*skiksessa bingoiltiin ja kyllähän silloin pitää osallistua heti! Valitsin rivin tussi - X - harmaa.

Pääsin näin korkkaamaan Askartelupirtiltä ostamiani BigBrush-kyniä. Näiden Indian Ink-kynien pitäisi olla myös hyviä akryylimaalin päällä, missä esim normaali akvarellitussi ei pysy. Tosin nyt värittelin Octo-kissan suoraan akvarellipaperin päälle.

Harmaa pilkottaa sotkureijistä (Sizzix:n stanssi) ja nurkkaan pistin X:n kohdalle kutistemuovikoristeita. Nämä koristeet on stanssattu alkoholimusteella väritetystä kirkkaasta kutistemuovista (kerrankin löysin musteille mainion käyttökohteen!) muistaakseni Memoryboxin ratasstanssilla. Tausta on väritetty Gelatoksilla.



tiistai 5. toukokuuta 2015

Mixed Media taulu

Tämä taulu on kooltaan pieni 10cm*18cm. Se on lojunut jo kuukausia puolivalmiina milloin pöydällä, milloin hyllyssä. Päätin vihdoin rykäistä sen valmiiksi. Pohja on maalattu mustalla akryylimaalilla. Päälle on levitetty metallivahoja ja muutama metallikoriste on käsitelty verdeyllä. Vähän hassu, mutta tulipahan selätettyä...

maanantai 4. toukokuuta 2015

Vanhanajan tunnelmaa


Kortin taustapaperi on oikeasti joulupaperi, mutta minusta tunnelma ei ole kuitenkaan liian jouluinen. Spellbinderin ja Timpan stansseja, hitunen washiteippiä ja yksinkertainen perhoskoriste puolihelmien lisäksi.

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Art Journal: Perhosia


Tämä sivu on tehty ehdottomasti pitkän kaavan mukaan. Alunperin suunnittelin vihreää sivua ja keltaisen sävyisiä perhosia ja kokonaisuus näytti todellakin hirveältä. Vihreä ei ole helpoin väri minulle. Lehdet ja perhoset on leimattu aluksi Chocolade Baroquen leimoilla ja sen jälkeen aloin työstämään niitä gelatoksilla. Lopputulos on hyvin erilainen, kuin miltä homma näytti puolessa välissä...


lauantai 2. toukokuuta 2015

Lamppu ja toinenkin


Yksinkertaiset gellikortit ovat minun suosikkeja ehdottomasti. Tässä on muutama variaatio Timpan lamppuleiman kanssa.


perjantai 1. toukokuuta 2015

Kasvoja Askartelupirtiltä


Minulla on vielä muutama työ Askartelupirtiltä julkaisematta, tässä niistä toinen. Osallistuin Maikkiksen kasvokurssille ja siellä tulikin huhkittua urakalla. Piirtäminen itse ei ole vahvinta osaamistani ja en ole oikein kynään uskaltanut aikaisemmin tarttua.

Parasta kurssissa minulle oli ehdottomasti vinkit kasvojen mittasuhteista ja hahmottelusta. Olen ihan tyytyväinen lyijykynätöihin. Toteutus art journalin sivuille taas onkin vähän sitä sun tätä. Työtä pitäisi jatkaa ja olen yhä ihan kuutamolla värien ja sävyjen käytöstä. Maikkikselta pitää siis  tilata tukiopetusta Skypen välityksellä...

Mutta ihan hauskaa tämä on ja lupaan tehdä lisää!