keskiviikko 30. syyskuuta 2015

maanantai 28. syyskuuta 2015

Neulonta: Eikun-huivi


Eihän ihmisellä voi olla liikaa huiveja (tai neuletakkeja)? Ei voi olla, sillä tein juuri yhden huivin ja toivelistalla on vielä vino pino ohjeita.

Tämä huivi on lähtenyt liikkeelle Ullaneuleessa julkaistusta Eiku-huivista. Kuten moni tietää, niin olen huono noudattamaan ohjeita - liian suurpiirteinen siihen. Taisin soveltaa jo silmukoiden luonnin kohdalla, mutta ideaa on noudatettu aika pitkälle. Tarkkasilmäisimmät huomaavat myös, että reikäneule ei ole ihan oikein. Aloitin ohjeen mukaan, tein virheen ja en jaksanut junassa purkaa, kun hffasin asianlaidan. Päätin, että reikäneule kuin reikäneule ja sovelsin omaan malliin. Hyvin tyypillistä minulle. Mutta ei sitä kukaan oikeasti päällä huomaa. Ja taisi nyppyreunuskin mennä omaan tyyliin.


Alun perin tarkoituksena oli tehdä huivi tähän kesällä valmistuneeseen neuletakkiin. Lankoina olivat Holst Garn Highlands värinä Peppermint (muistikuvien perusteella, sillä vyöte lähti karkuteille...) ja  BC Garnin silkkivilla. Tuo silkkivilla on hitusen ohuempaa kuin fingerin-paksuinen Highlands. Lankoja meni yhteensä 100gr (tasan!). Villatakissa on samoja sävyjä, mutta täydelliseen yhteensopivuuteen olisin kaivannut huiviin tuota violettistamarjapuuroa.



Mutta ihanan kevyt, sopivan pieni kiedottavaksi kaulalle. Ainaoikeasta huolimatta (lievä inhokkini), voisin tehdä toisenkin huivin samalla ohjeella. Istuu kaulaani kympillä!

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

P*skarteluhaaste #292 - Luonnos


P*skiksessa mentiin luonnoksen mukaan tällä viikolla. Päädyin kaivelemaan "joulujämät"-laatikkoani viime vuodelta ja siitähän homma lähti liikenteeseen. Kortista tuli hyvin pelkistetty omaan tyyliini nähden, mutta saimpa kulutettua hieman Timpan vanhaa jouluaiheista paperia....

Art Journal: Girly



Tässä sivussa on yhdistelty valokuvaa, tussia, akryylimaaleja ja kohopastaa. Korkkasin myös Millalta saamani valkoisen Pan Pastellin. Tälle idealle olisi riittänyt yksi sivu - ei aukeama. Tausta on omanaan kiva - tykkään siitä, mutta kokonaisuus olisi kaivannut jotain muuta vielä. Mutta en sitten useamman viikon jälkeenkään keksinyt mitä...


perjantai 25. syyskuuta 2015

Art Journal: Anna kaikkien kukkien kukkia


Tämän sivun (ja muutaman muunkin viime aikoina tehdyn) ideana oli hyödyntää leikattua kuvaa lehdestä. Olen käynyt puutarhalehdet läpi ja ottanut talteen isompia kuvia kukista ja lykännyt lehdet sen jälkeen kiertoon äidilleni,

Tässä sivussa on gessoa, gelatoksia, leimailuja, mustaa/vihreätä Big brush-kynää, hitunen duudlailua. Pidän ideasta, vaikka sommittelu on mitä on ja kokonaisuus ei ole ihan kympin arvoinen. Mutta sitähän varten näitä Art-sivuja teen - kokeilen ja opettelen.

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Virkkaus: Projekti Peitto - viikko 8


Viikon kahdeksan kerrokset menivät ihan leikiten. Sain taas ujutettua kapean raidan öklö-ruskeata pässinpökkimää mukaan ilman, että kokonaisuus siitä pahasti kärsi. Peitto alkaa olla jo "vessanmaton" kokoinen. Kääriytymään siihen ei pääse, mutta kokoa jo löytyy. Punnitus kertoi painoksi 747gr eli tällä kierroksella tuli vajaat 100gr lisää painoa (ei ihme kun tuli helposti valmiiksi). Seuraavalla kierroksella voisikin ottaa muutaman lähikuvan kerroksista.


Viikon 8 ohjeet

maanantai 21. syyskuuta 2015

P*skarteluhaaste #291 - Bingo


Pitkästä aikaa p*skista! Valitsin bingosta rivin tyhjää tilaa  - X - kaunokirjoitusta. Taisi olla omasta mielestä se helpoin rivi ja pääsin kiertämään glitterit ja timantit sekä vesivärit :D.

Tyhjä tila johdatteli ehdottomasti simppelimpään korttiin ja jotenkin olin törmännyt facessa ja blogeissa Timpan lintusiin, jotka ovat istuneet omassa askarteluhuoneessa täysin tekemättöminä. Joten siis gellitausta taiottiin sekalaisten paperien joukosta ja stanssailin pinkimmästä gellipaperista tekstin, jonka vielä upotin tähän taustapaperiin. X on siis Lintu. Värittelin tämän linnun Big Brushilla vesivärisiveltimen kanssa. Homma meinasi mennä reisille, sillä jämälaatikosta otettu valkoinen paperin palanen olikin Illustrationia, joka ei tykkää yhtään vedestä. Mutta rimaa hipoen yli!

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Art Journal: Donnan #17


Donnalla oli ihan kiehtova 16. video, vaikka itse en ihan samalla tavalla saanut ideaa loihdittua omaan sivuun. Mutta yhdistelmä tummia varjostuksia, kohopastaa ja väriä on ihan minun juttujani.

torstai 17. syyskuuta 2015

Virkkaus: Projekti Peitto - Viikko 7



Peiton tekemisessä yksi hauskuus on uudet silmukat. Pylväiden, ketjujen ja perussilmukoiden teko on tuttua, mutta niistä johdetut muunnokset virkistävää vaihtelua. Olen oppinut tekemään popcornia, ruusuja, lehtiä, pieniä "palleroita", kaapelivirkkausta, kuviointia päälle sekä etupuolelle tai takapuolelle tulevia pylväitä, Arvatenkin en ole isoäidinneliö-tyyppiä.

Peitto on kurttuinen ja ruttuinen, painoa sille on nyt kertynyt 660gr. Nyt olen tipahtanut alkuperäisestä aikataulusta viikolla. Virkkaamisen seuraksi olen kaivannut muutakin ja sain viime viikkoina aikaiseksi villatakin ja kämmekkäät valmiiksi. Mutta eiköhän viikonloppuna jatketa television ääressä tätäkin taas.

Viikon 7 ohjeet

tiistai 15. syyskuuta 2015

Neulonta: Kämmekkäät


Pipo-projektista jäi mukavasti vielä lankaa (Tukuwool), joten päätin tehdä pipolle kaveriksi kämmekkäät. Kämmekkäät ovat varmaan mukavat myös syksyn viileissä aamuissa.

Nappasin pitsimallin sukkakirjasta ja tein kämmekkäät ihan omasta päästä sovittaen vähän väliä. Aloitin kämmekkäät sormista. Projekti venähti ja tein pienen kirin viime lauantaina Lankamaailman neuletapaamisessa.  Painoa kämmekkäillä on vain 32 grammaa, joten aina voi miettiä, miksi näissä meni niinkin kauan.

Havahduin uuteen ongelmaan - tuo musta mötti ranteessa. Olen toivottomasti riippuvainen omasta personal traineristani, joka tietysti on suunniteltu miehiseen makuun (sorry, naisten mallit ovat aina toiminnallisuuksien osalta ihan skeidaa kamaa - joku vähättely meidän sukupuolemme kykyyn käyttää teknisiä vempaimia?). Eihän tuo kesällä ongelma ole, mutta nyt kun haluaisin tehdä pitkät ranteenlämmittimet, niin toisessä kädessä on tuollainen kaamea mötti. Miten itse ratkaisisit ongelman? Tekisit eriparin ranteet vai suosiolla lörpöt löysät ranteet, jolloin kello mahtuu sisään. Kaverini äänesti kellon sijoittamista kämmekkään päälle, mikä on ehkä paras idea tähän mennessä.




Sain 4-kymppislahjaksi näin upean kukkakimpun Tukuwoolia! Tuntuu kovasti, että pinkit kämmekkäät saavat kaveriksi luumua ja raitaa huivina jossain vaiheessa...

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Art Journal: Donnan #16



Pitkiksi venähtävät työpäivät rajoittavat taas mukavaa vapaa-ajan viettoa. Laahaan jäljessä Donnan kurssilla ja tämän jälkeen on jo julkaistu kaksi uuttakin videota. No olen sentään katsonut ne ja aloittanut toisen...


Tässä työssä olisi pitänyt käyttää kangasta taustalla, mutta aukeamalla paljastui ihana mustavalkoinen tapetti, joten päätin hyödyntää sitä. Ja yllättäen taas sooloilin malliin verrattuna, mutta eikös se olekin "inspiroitumista" positiivisesti kuvattuna :) Tykkään kohopastahahmoista ja tummennetusta taustasta.

torstai 10. syyskuuta 2015

Nuotteja korteissa


Lainasin nuottistanssia Millalta ja sitten taas tuli tehtyä muutama kortti.... Ihan kun mulla ei olisi stansseja omasta takaa, mutta ruoho on aina vihreämpää kaverin askartelupöydän ääressä. Samalla tuli käytettyä puolihelmiä ja kukkia pois nurkista.


maanantai 7. syyskuuta 2015

Neulonta: Väriä taas kerran elämään - neuletakki

 Peittoprojekti on vienyt ison osan neulonta-ajastani, mutta sain vihdoin ja viimein viimeisteltyä kesälomalla surrutetut neuletakin palaset. Insproiduin lankaan tästä Millan huivista (kiitos Millalle myös kuvaamisesta!). Malli on pieni muunnos omasta perusneuletakistani. Tällä kertaa jouduin kyllä laskemaan silmukat uudestaan, sillä tämä Zauberball-lanka onkin lace-vahvuista (800m/100gr) eli takki on ihanan ohut. Painoa sillä on vain 260gr. Minulle jäi vielä kolme kerää tätä eli suunnitteilla on neulekoneella vielä leveä ja pitkä huivi kaveriksi.


Olen ostanut tuon huovutetun kukkasen keväällä myyjäisistä ja se sopii tähän täydellisesti väreiltään!

perjantai 4. syyskuuta 2015

Virkkaus: Projekti Peitto - Viikko 6


Peitto etenee välillä sujuvasti, välillä on myös purettu omia söhläilyjä... Nyt olen saanut myös ujutettua ankeata ruskeata kierroksen peittoon ilman että se pahasti näkyisi iloisten värien rinnalla. Painoa on kertynyt jo 541gr ja rivejä 53 (edit: siis ihan 61 riviä, mulla alkaa silmät harittaa ja ....). Nyt alkaa kullekin viikolle suunnitellut rivit viedä aikaa niin, että muihin projekteihin ei ole määrättömästi enää aikaa. Mutta hauskaa tämä vieläkin on.

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Silppujen saloja


Tämän päivän teemana on yhä varastojen tyhjennystä. Kun paperit tulevat samasta MME paperikosta, silppujen yhdistäminen on helppoa. Tällä(kään) kertaa ei kortissa ole mitään kuvaa, vaan kokonaisuus tulee kukkasista ja muutamasta stanssatusta kuviosta