torstai 6. lokakuuta 2011

Tuubihuivi

Tuubihuivi lienee syksyn hitti? Ja minäkin voin lunastaa blogiin kirjoitettuja väitteitä, että tekisin muutakin kuin kortteja. Lankasormea on kutittanut kovasti ja olen hamstrannut uusia lankoja Taitoshopista (Pirkkaa ja lenkkimohairia) sekä tonkinut kaverin lankajämiä ja tehnyt lankalöytöjä Rompetorilla.

Tämä on siis mun eka tuubihuivikokeilu. Materiaalina on lenkkimohair ja kaverin jämistä löytynyt samansävyinen villalanka tai oikeastaan paritkin jämät siinä on raitoina. Tekniikkana oli ottaa paksuimmat puikot mitä kaapista löytyy (noin 10) ja alkaa hommiin. Silmukoita on noin 120-130 välillä ja neule on aina oikeaa. 2 kerrosta villalankaa ja 4 kerrosta mohairia. Virkatun kukkasen ohje löytyy täältä.  Se on mun lemppari. Kukkanen on tehty kokonaan kaverilta löytyneistä langoista.

Tuosta viininpunaisesta langasta on tarkoitus tehdä jotain todella ihanaa ja mahdollisesti käyttää toiseen  tuubihuiviin (olen ostanut myös viinipunaista lenkkimohairia.). Sitä ennen kylläkin viimeistelen viime talvena aloitetun villapaidan, josta puuttuivat mm kaikki resorit... Neulepostauksia siis luvassa tänä syksynä.

1 kommentti:

  1. Hienohan siitä tuli! Ja väriyhdistelmä on komea ja reipas.

    VastaaPoista