tiistai 26. marraskuuta 2013

Addicted to Technics DT: Magneetteja UTEEsta

Addicted to Technics-haasteen välipalana tarjoilemme UTEEta eli paksua kohojauhetta. Utee on mitä mainioin niin isojen pintojen käsittelyyn kuin esim koristeiden tekemiseen.

Minä päädyin tekemään koristeita valamalla. Uteen sulatin ensin tarkoitukseen soveltuvalla pannulla (Melting Pot). Koska Utee on sulaessaan hyvin kuumaa, kannattaa muotin kanssa olla huolellinen. Mikä tahansa muovimuotti ei kestä kuumuutta. Erityisen hyviä minusta ovat esim leivontaan tarkoitetut silikonimuotit. Toki joskus voi muovimuotin kestävyyttä kokeilla, mikäli muotin menetys ei harmita jälkeenpäin... Tässä työssä kokeilin, miten suklaalle tarkoitettu halpa muovimuotti kestää Uteen.

Käytännössä muotti kesti hajoamatta muutamia kertoja, mutta muotti kärsi hieman valua poistettaessa. Lumihiutaleista tummempi on jäähtymisen jälkeen käsitelty vanhan kullan värisellä Perfect Pearls-jauheella ja koristeltu pursoteltavalla helmiäisaineella (väri pronssi). Toinen hiutale sai päällensä valkoista alkoholimustetta ja hitusen mica-pulveria. Kummatkin hiutaleet oli tehty ns värittömästä Utee-jauheesta. Hiutaleet saivat vielä taustaansa vahvat magneetit ja näin ilmoitustaulu sai pari uutta magneettia muistilappuja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti