perjantai 3. tammikuuta 2014

Joululahjoja puikoilla eli perinteisiä villasukkia

Joulupukin lahjatoivelistoista löytyi pariinkin otteeseen villasukkia, joten marraskuussa kaivelin lankakasoja ja aloitin hommat. Punaraidalliset 7-veljestä langasta neulotut sukat menivät aviosiipalle, jolle tosin sukat eivät olleet lopulta mikään suuri yllätys. Varmistin nimittäin etukäteen, että lanka oli ok ja taisin minä muutaman kerran kokeilla sukkiakin hänen jalkaan. Viime kerralla sukat olivat kuulemma teristä hieman turhan väljät, joten nyt tehtiin enemmän "mittatilaustyötä". Nämä sukat kudoin melkein kokonaan joulumyyjäisissä istuessani - aika tuli käytettyä tehokkaasti.

Toiset sukat päätyivät appiukolle, joka myös toivoi villasukkia. Nämä sukat taas tehtiin kesän Islannin tuliaisistani Kambgarn-langasta kaksinkertaisena.

Tekemättöminen töiden kasa on yhä iso. Amalian tammikuun haasteessa kysellään juuri, "mitä sinulla on puikoilla.." Islannin tuliaisista on kesken itselleni kauluri ja viime talvena kesken jäivät myös vähän erilaisemmat villasukat itselleni (kahdella langalla ja erilaisemmalla neulepinnalla). Ne tosin pitää nyt aloittaa uudestaan - ajatus alunperin oli tehdä polvisukat. En sitten kirjoittanut ylös kavennuksien kerroksia, joten en millään enää saa kahta samanlaista sukkaa tehtyä. Muutenkin taidan tyytyä vähän lyhyempiin varsiin.

Appiukon sukkien langanlopuista on valmistunut minulle myös pipo, se tosin on vieläkin kuvaamatta, samoin kuin yksi toinen kauluri (joka on ollut valmis vuoden..). Lisäksi kesän alelöytöinä hankkimat paksut villalangat ovat muuntuneet villatakiksi - viimeistely ja valokuvaus enää uupuu.

Yksi hame on kesken (, jonka varmaan puran) sekä pari vuotta työstetty jämälankavillatakki virkaten. Mutta uusia lankoja ei saa, ennenkuin vanhoja saa pois alta eli kyllä minä näitä kiltisti viimeistelen tänä talvena! Lisäksi pitäisi nostaa neulekone esiin ja purkaa lankakasoja sen avulla. Kunhan taas teen inventaariota, millaista langoista voisi syntyä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti