torstai 23. lokakuuta 2014

Raitavillapaita pojalle

Joskus tulee langoissa hutiostoksia ja niistä kehitellään jotain muuta. Kesällä aniliini-valko-vihreä zauberball houkutteli räväkällä värimaailmalla kaupassa, mutta sitten alkoi epäilyttää... Päädyin nappaamaan valkoisen ja aniliinin pois keristä ja tekemään vihreästä jotain ihan muuta kuin paitaa itselleni. Täytyyhän sitä lapsikin pitää lämpöisenä...

Tämä paita on tehty taas omalla reseptillä. Mittailin kiemurtelevaa jälkikasvua ja tein perusraglanpaidan raidoilla tuosta vihreästä ja musta-harmaa-valkoisen zauberin jämistä. En säätänyt raitoja täydellisiksi vaan otin seuraavan jämän suoraan käyttöön. Noista mustavalkoisista keristä on tehty itselle raitapaitaa (joka on vieläkin viimeistelemättä, mutta toki hitaasti etenee). Mitoitus meni aika ok. Hihat olivat hieman kapeahkot ja pitkät, mutta onneksi lapsi on kapearaajainen. Lyhensin hihoja viimeistelyssä.

Paita menikin käyttöön nopeammin kuin olisin uskonut. Lapseni ei pidä villapaidoista, mutta eilen aamulla oli talo kolea ja kun tarjosin paitaa, se kelpasi hyvin. Ja tänäänkin se pistettiin päälle. Tälläiset ohuet villapaidat näyttävät onneksi kelpaavan käyttöön. 7-veljeksestä tehty vanha villapaita ei kelpaa (paksu ja kutittaa).  Onneksi olin saanut paidan "melkein" valmiiksi edellisenä iltana ja saatoi päätellä kauluksen aamun kiireessä (aikaa oli noin 10 minuuttia). Kaulus piti alunperin olla kaksinkertainen, mutta onneksi se riitti nyt tälläisenään. Muutama päättelemätön lanka saattaa sisäpuolelta vielä löytyä ja tätä ei todellakaan ole höyrytetty ja muotoiltu. Se muotoutuu päällä. Alareunaan piti tehdä enemmän virkattuja kerroksia, ettei se rullaantuisi, mutta se nyt on näin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti