lauantai 28. huhtikuuta 2012

Suuri syntymäpäiväprojekti - osa 3 viirinauha


Syntymäpäiväjuhlien teemana on tosiaan meillä tänä vuonna Merirosvot. Juhlapaikkana on saunan terassi takapihalla, josta on tarkoitus tehdä merirosvolaiva. Askartelimme pojan kanssa monta metriä viirinauhaa.

Koska tila on ulkona ja aina voi juhlapäivänä sataa vettä, paperi ei ollut vaihtoehto materiaalina. Minulla oli kasa tummia vaatteita odottamassa kirpparille lähtöä, mutta ne saivatkin uuden elämän viirinauhana. Leikkelin puuvillaiset jakut ja takit summittaisesti erikokoisiksi kolmioiksi, näissä sai näkyä myös taskut, koristetikkaukset ja saumat. Merirosvoilla tuskin oli aikoinaan kaikki tip top vaan keräilyeriähän heidän purjeet ja liput varmasti olivat. Tein kalvolle sapluunan pääkallomerkille ja tuputtelimme kuvion valkoisella kangasmaalilla viireihin. Mallikuvaksi käy hyvin vaikka värityskuva netistä (hakusanalla coloring ja teema tai aihe löytää vaikka mitä) tai sitten piirtää itse juuri oikeanlaisen. Tuputustyö sopi hyvin meillä 5-vuotiaalle, tosin ihan kaikkia viirejä hän ei jaksanut värittää. Kuvion kuivuttua piirsimme silmäkuopat ja suun mustalla kangastussilla - juuri lapselle sopivaa tehtävää ja tuputustyötä helpompaa. Tosin tämä pääkallo on aika lempeän näköinen eli taitaaa olla kyllä minun käsialaani.

Lopuksi surruttelin kolmiot pitkäksi nauhaksi käyttäen hyväksi kaikki epämääräiset nauhat ja kaitanauhat varastoista. Mä taidan tykätä noista valkoisista tikkauksista noissa lipuissa eli kannatti jättää näkyviin.

Muut osat projektia
Osa 1 
Osa 2
Osa 4
Osa 5 
Osa 6 

Osa 7 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti