torstai 19. heinäkuuta 2012

Hetkellinen tarmonpuuska


Facebook on kyllä koukuttava ja inspiroiva palsta. Siellä askartelunharrastajat vaihtavat lähes livenä ideoita ja siitä tämäkin tuli. Keskustelupalstalle oli linkattu virkattu askartelukassi ja minä sain siitä inspiraation.

Koska minulla on kesken virkkausprojekti, niin päädyin tuhoamaan kankaita kaapinpohjalta. Nämä sekalaiset silppuset ovat jämiä sohvantuunausprojektista. Niistä kuitenkin sai tehtyä askartelukassin.

Kyselin ideoita hyvään kassiin ryhmässä ja niitä tulikin paljon. Kaikkea ei kyllä tässä versiossa ole hyödynnetty :D Kassi tosiaan on tehty vahvasta puuvillakankaasta ja käytin ompelussa vahvistettua lankaa. Eli sen pitäisi kestää.Toivotaan että sangat eivät ole heikko lenkki, koska huomasin että niitä ei voinut ommella jälkikäteen pidemmälle laukun sivuihin taskujen takia (hups...).

Taskuja löytyy paljon ja eri kokoisia. Yhdellä sivulla on kaksi riviä taskuja ja lopuilla kolmella on yksi. Ne olisi kyllä voinut mitoittaa paremminkin, nyt vain pidin huolta että ne ovat eri kokoisia ja yhteen mahtuu 8*8 paperikko (se "otetaan tää vielä kaiken varalta mukaan").

Muuten laukun koko ja muoto määräytyi pääosin tilkkujen koon mukaan. Esim taskuja varten oli vain yksi suikale tuota kukkakangasta ja läpän teinkin toisesta kankaasta. Mitoituksessa hyödynsin kuitenkin paljon käyttämääni cd/dvd-boxia, joita askarteluhuoneestani löytyy useita. Näihin on kansia ja niihin on askartelureissussa hyvä pistää kaikki pieni tavara pienissä muovirasioissa. Myös mistipullot ja mustepullot mahtuvat näihin pystyyn. Korkeus on siis DVD-levyn verran.

Laukkuun mahtuu siis sisälle näitä boxeja kaksi päällekäin ja päätyyn menee vielä paperileikkuri ja vaikka crop-a-dile. Ja väljyyttä on sen verran että päälle, reunoihin ja päätyyn mahtuu vielä jotain, vaikkapa 30*30 papereita ohuissa cropper hopper-muovikansioissa...

Stanssasin vielä heijastinkankaasta parit kukkaset ja nyt on turvallisuuskin huomioitu. Täytyy vielä harkita, lisäänkö hieman kuminauhaa esim sisäpuolelle, jotta tavarat voi sitoa sinne kiinni (esim paperileikkuri.

Eiköhän nyt askartelu reissussa maistu tämän kassin ja trolleyn avulla. Trolleyhin nimittäin nämä laatikot eivät kivasti menneet mukaan.


5 kommenttia:

  1. Makee ja perjoonallinen kassi. Eipä tule heti toista samanlaista vastaan.

    VastaaPoista
  2. Hieno kassi! Tuommoisesta m'kin olen haaveillut, kankaitakin on kaapissa... Tulenpa tutkimaan sita tarkemmin elokuussa.

    VastaaPoista
  3. Tosi komea kassi! Tuollaisesta makin olen haaveillut, taytyy tulla tutkimaan tarkemmin sitten elokuussa.

    VastaaPoista
  4. Voi hurja miten upee! Tosi käytännöllisen näköinen ja ennen kaikkea omiin tarkoituksiin mitoitettu :)

    VastaaPoista