lauantai 1. huhtikuuta 2017

Virkkaus: Blokkausta peittoprojektissa
Peittoprojekti on edennyt Sophien Universen 6 viikkoon vaikka toki aikaan on kulunut vaikka kuinka paljon... Tämän peiton kohdalla olen taipunut, että "kyllä sitä kannattaa pingottaa matkan varrella". Huomasin edellisen projektin kohdalla, että lähes kaksi metristä peittoa suuntaansa ei sitten enää sisätiloissa meillä pingotella projektin lopussa. Enhän minä joka viikon ohjeen jälkeen ole sitä pingotusta tehnyt vieläkään, mutta nyt tein toisen kerran,

Kokoa peitolla alkaa olla jo kivasti, kerrokset alkavat olla pidempiä ja nyt minun pitäisi alkaa punnita keriä, jotta osaan valita riittävän ison jämäkerän kerrosta kohti. Kuvassa peitto on pingotettu 140cm leveälle matolle, eli noin metri kokoa suuntaansa. Nyt muutamalla kierroksella on lanka loppunut kesken ja jatkoin suoraan seuraavan kerroksen värillä :D Vain hyvin tarkkasilmäinen tutkija voi ne bongata työtä tutkien, joten en siitä ole huolissani. Mutta kerien punnitseminen ennen ja jälkeen kerroksen pitää ottaa aina tehtävälistalle.


Olen ostanut huiviprojekteja varten (niitä pingottelen kiltisti, sukkia en...) KnitPron teräsvaijereita ja tuollaisempia järeämpiä "nuppineuloja". Unelmallista olisi pingottaa työ vielä vaahtomuovin päälle, mutta en ole ostanut kalliita KnitProon levyjä enkä myöskään halvempia jumppapaloja. Vielä nyt minulla alustana toimii hyvin hyvin kulunut aulan matto. Pienemmissä töissä se on ihan toimiva, isoissa se ei ole ihan riittävän raskas vaan saattaa hieman mennä kokoon.

Pingottelun ja punnitsemisten lisäksi työlistalla on myös värjäys. Värimaailmahan sai alkunsa isosta kasasta lahjoituslankaa (mustaa, beigeä, marjapuuroa, pinkkiä ja sinertävää). Alotin muilla paitsi sinertävällä ja olen kaivanut varastoista hutiostokset/jämät samaan värimaailmaan sopivaksi. Aluksi ajattelin, että sinistä tulee myöhemmin mukaan, mutta nyt haluan pidättäytyä tässä värimaailmassa. Se nimittäin toimii yllättävän kivasti ollakseen jämälahjoituksista aloitettu. Siniset langat tosin pitäisi tähän hukuttaa jotenkin, koska langan kulutus on iso. Suunnittelin siis värjääväni niitä violetin/purppuran sävyiseksi, jolloin menisivät hyvin tähän kokonaisuuteen. Liemiä odotellessa, pääsiäisenä pitäisi olla aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti