Paperilla-lehdessä annetaan nyt vinkkejä pienten postissa lähetettävien lahjojen tekemiseen. Itse olen tehnyt suklaakortteja jo useamman vuoden aikana. Moni kysyy tarkkoja mittoja kortin tekemiseen, mutta suosittelisin tekemään mallin itse, aina sinne sisään laitettavan levyn mukaan.
1. Mittaa suklaalevysi pituus, leveys ja korkeus. Korttisi tulee olemaan hitusen näitä mittoja isompi. Esim voit varata 0,5mm ylimääräistä korkeuteen ja jopa 1cm leveyteen ja pituuteen.
2. Tarvitset pohjaa varten kartongin.
Kartongin korkeus on suklaalevyn pituus (pisin mitta) + 1cm.
Kartongin leveys on 2*kortin leveys (eli suklaalevyn leveys + 1cm eli lyhyempi mitta) + 2* kortin korkeus (eli suklaalevyn korkeus + 0,5cm) + levykotelon leveys (esim puolet suklaalevyn leveydestä).
Tarvitset lisäksi pienet palaset pohjakartonkia tukemaan koteloa päihin (tarvitset taittovarat, johon laitat teipin sekä kortin korkeuden verran paperia).
3. Nuuttaa eli taita kuvassa näkyvät pystyviivat korttisi mittojen perusteella. Laitan kotelon kohdalle kumpaankin päähän teipillä kiinni pienet paperit, jotta levy pysyy "kolossaan". Teippauskohdat jäävät piiloon kotelon sisäpuolelle.
4. Leikkaa taustapaperit sopivasta kuviopaperista. Itse leikkaan paperit noin 0,7cm pienemmiksi kuin mitat ja koristelen usein kummankin puolen. Muista liimata nauhat ennen pohjapaperin teippausta!
5. Koristele kortti.
Todella kauniisti koristellut kortit. Minunkin on tarkoitus kokeilla näitä tänä jouluna. Suklaat on jo ostettu.
VastaaPoista