torstai 1. syyskuuta 2011

Kun aina kaikki ei mene kuin Strömsössä tai Martha Stewartin kirjassa


Tässä on esitteillä "ei mennyt ihan putkeen"-kynttilöitä. Kynttilöitä olen tehnyt ennenkin muottiin, mutta kirjassa Suuri askartelu- ja käsityökirja, Martha Stewart oli hauska idea tehdä valut hiekkaan. Kuvat loistavia ja pieni suti kynttilän vieressä antoi kuvan, että "sitten vain pölytät hiekan pois kynttilän päältä". Ja kissantassut. Ei todellakaan. Jynssäsin, raavin, riistin ja hinkkasin. Tuota pyöreätä en juuri siivonnutkaan ja päätin että sen voi polttaa väärin päin.... Vertailun vuoksi valkoinen kynttilä on tehty ihan lasten hiekkamuottiin - ne sopivat tähän tarkoitukseen todella hyvin ja materiaalista irtoaa kynttilä helposti. Kannattaa vaan kunnolla pestä hiekat pois ennen valua :)

Sinänsä hiekkamuottien teko onnistuu hyvin lapsen kanssa - kynttilämassa toki on sen verran kuumaa, että sitä ei pienten kannata antaa kaataa itse. Lattia kannattaa suojata hyvin, hiekkaa muuten on keittiö täynnä :)
2 kommenttia:

  1. Mutta "epäonnistuneet" jutut ovat yleensä avaimia uusiin keksintöihin. Minusta tuo hiekalla koriteltu kynttilä on tosi hieno! Ja kai se palaakin ihan ok?

    VastaaPoista
  2. Minustakin tuo hiekkakynttilä on hieno.

    VastaaPoista