torstai 4. huhtikuuta 2013

Lahja-albumi 90-vuotiaalle


Vaarini täytti viime kuussa kunnioitettavat 90-vuotta ja päätimme äitini kanssa antaa hänelle lahjaksi skräppialbumin. Aiheena on tietysti vaarini ja hänelle läheisiä ihmisiä.

Sivut ovat kierrätyspahvia ja ne on päällystetty vintage-tyylisillä papereilla (sainpa tuhottua yhden Graphic45 setinkin...). Sivuja on yllättävän monta ja paperia kului paljon. Koristeita yritin käyttää vähän, lähinnä ressattuja ja mustettetuja paperin reunoja. Vaarini tuskin ihan ymmärtäisi ruunsaamman tyylin päälle. Nyt kuvat ja lyhyet tekstit ovat albumin keskeinen asia.

Albumi alkaa 20-luvulta ja sieltä löytyy myös äitini ja hänen sisarustensa kasvutarinaa ja lopuksi toki myös minä ja serkkuni sekä suvun ainoa lapsenlapsenlapsi, joka on siis poikani. Kuvat ovat pääosin skannattuja ja ne on printattu tavalliselle mutta paksulle (200gr) paperille. Muutama "nykypäivän" eli lue 80-luvun tai 90-luvun kuva on alkuperäisiä, kun niitä löytyi äitini varastoista tupalana.

Ihan kaikkia sivuja en nyt täällä julkaise, mutta albumi päättyy toki päähenkilöön ja hauskaan knoppitietoon hänestä..

Osallistun tällä setillä Skräppihetket-haasteeseen, jossa aiheena oli "Historiani". Vaikka albumi kertookin tarinaa vaaristani, niin se kuitenkin on minunkin historiaa. Opin vasta nyt mm että vaarillani oli useampi sisarus - heistä kun lapsuudessani ei ole mitään puhuttu. Samalla myös opin, mitä yhteistä on äitini syntymäpäivällä ja jatkosodalla.... Tekoprosessi oli siis opettavaista ja myöskin erittäin mukavaa!

Muoks. Vaarini oli soitellut äidilleni ja muistellut paljonkin vanhoja juttuja juuri näiden kuvien perusteella. Ilmeisesti albumi oli ollut siis mukava!

10 kommenttia:

 1. Kauniisti toteutettu, todella ihana lahja!

  VastaaPoista
 2. Lähettäisitkö osoitteesi maaki@netti.fi, että voin lähettää musiikkihaastepalkintosi. Haluatko askartelutarvikkeita?

  VastaaPoista
 3. Hieno! Vaarisi varmasti ilahtuu!

  VastaaPoista
 4. On kyllä upea lahja. Varmasti riittää iloa pitkäksi aikaa tästä.

  VastaaPoista
 5. Upea kokonaisuus jota varmasti saaja osaa arvostaa!

  VastaaPoista
 6. Tälläisen lahjan arvo on aivan mittaamaton saajalleen. Se on mahtava!

  VastaaPoista
 7. Vautsivau! Ison homman olet tehnyt ja lopputulos on varmasti saajan mieleen. Itsellä on ollut kanssa suunnitteilla minialbumi jos toinenkin, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Tuntuvat sen verran isoilta projekteilta tähän muun elmän lomaan...

  VastaaPoista
 8. Ihan mielettömän hieno albumi ja lahjana varmasti korvaamaton :)

  VastaaPoista