keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Mehiläisvahaa ja tageja

Kaivoin pitkästä aikaa Melting Potin esiin , sillä olin napannut Paperilohikäärmeestä mehiläisvahanappuloita mukaani. En ole niitä aikaisemmin kokeillutkaan. Pitkästä aikaa sain myös aikaiseksi ottaa työvaiheista kuvia - olen nimittäin siivonnut työpisteen....

Pohjana tageissa oli valkoiset paperitagit. Päällystin ensin tagit paperisilpulla ja jämästanssauksilla.

Osa papereista on revittyjä, osa leikattuja. Kiinnitin paperit akryylimediumilla ja päälle sivelin vedellä ohennettua gessoa .

Tämän jälkeen käsittelin musteilla tagit (Distress Ink Vintage Photo, Walnut Stain ja Black Sooth). Tagien reunat on ressattu.

Sen jälkeen leimailin mustalla ja ruskealla Archival Inkillä muutamia kuvioita tageihin ja liimasin tekstit ja koristeet. Osa metallikoristeita ja kierrätettyjä kirppikseltä, osa Paperilohikäärmeen valikoimista. "Kaiken oppineelle" leima löytyy Paperilohikäärmeen ylioppilassetistä.

Lopuksi käytin mehiläisvahaa näiden tagien pinnoitukseen. Sulatin nappulat Melting Potissa ja sivelin siveltimellä sulaa vahaa tagiin. Lopuksi vielä tasoitetaan vaha sulattamalla se kuumailmapuhaltimella. Nappulat voi laittaa suoraa tagille sulatettavaksi, jos sinulla on heikkotehoinen askartelupuhallin. Tuo oma black:n dekker puhaltaisi nappulat kauas, joten itse käytin tuota melting pottia mielummin.

Osallistun tageilla Kortiston haasteeseen aiheena "revittyä". Päivän kysymys oli lempibiisi ja se lienee jälkikasvulla ainakin Robinin "Faija Skitsoo"....

Tein lopuksi vielä samalla tekniikalla muutaman päällystetyn puukuutionkin.


7 kommenttia:

 1. Siis WAU! Enpä ole ennen nähnyt että mehiläisvahalla tageja päällystetään! Upeita ovat:)

  VastaaPoista
 2. Voi hurja miten ihania! Siis ihan mielettömän kauniita! Ja nuo kuutiotkin vielä... WAU! :)

  VastaaPoista
 3. Tosi monta työvaihetta, kiva kun kuvasit kaikki. Ihana lopputulos

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania! Varsinkin ihastuin noihin kuutioihin! Kiva, että kuvasit työvaiheetkin meidän iloksi.

  VastaaPoista
 5. Onpa hienoja, tosi mahtavaa! Noi kuutiot on niin upeat =) kiitos!

  VastaaPoista