torstai 15. elokuuta 2013

Ikuisuusprojekti pulkassa...


 
Onko teillä ikuisuusprojekteja? Toivottomilla puuhastelijoilla niitä toki on enemmän kuin laki sallii ja nyt vihdoin yksi sellainen on omalta osaltani pulkassa. Ohje ihanaan alpakkaneuleeseen löytyi vuonna 2008 tai 2009 - ei enää millään muista. Eikä ohjettakaan ole enää kai tallessa tai se on talletettu liian hyvin. Mutta aikoinaan siis langat ostettiin ja työ aloitettiin.

Palmikoista olen aina pitänyt, mutta viime vuosina kärsivällisyys tai aika niiden väsäämiseen on ollut kortilla. Voin syyttää myös olohuoneen lamppuja, jotka olivat viime talveen asti surkeat tuikut ja estivät käsitöiden moniajon iltasella telkun ääressä. Tämän työn yksi haaste oli työn koko - etukappaleet ja takakappaleet tehtiin yhtä aikaa ja työ alkoi painaa pitkien puikkojen kanssa liikaa. Viime vuonna tajusin pyöröpuikkojen näppäryyden myös tasotöissä (minä tyhmä ajattelin vielä pitkään, että niitä käytetään vain renkaana tehtävissä töissä...) ja kun vielä hankin Knit-pro:t, elämä alkoi hymyilemään. Huvittavaa kyllä on, että olen tässä tämän neuleen työstämisen välissä tehnyt ainakin 5 huivia, useat villasukat, monet pipot ja ainakin 3 muuta isoa neulepaitaa tai -takkia. Tosin noi isot työt olen tehnyt osin neulurilla tai neulekoneella.

Tunnustetaan kuitenkin vielä, että lintsasin hieman. Etu- ja takakappale ovat vielä mallin mukaan, hihat surautin koneella ainaoikeaa kesälomalla ja kaulus on virkattu (ei mitään aavistustakaan, mitä malliin kuului, koska ohje on kadoksissa). Muutama virhekin löytyy palmikoista, mutta luotan että kukaan ei huomaa. Mutta tässä olikin pääasia saada työ keinolla millä hyvänsä valmiiksi, langat käytettyä ja pois silmistä. Päällä neule tuntuu ihan hyvältä eli uskon että käytän sitä ensi talvena paljon.

Mitä sinulla on kesken?
  • Minulla on tarkoitus saada virkkaamalla kuusikulmioista ja jämälangoista villatakki (aloitettu 2011 lopulla tai 2012 alussa) - tätä on tehty kyllä ahkerasti matkoilla ja futiskentän laidalla. Toivoa kai siis on. 
  • Yhdet villasukat kesken (argh, kakkosen puikoilla ja kahdella langalla polvipituisena ja vielä osin omasta päästä - mitä päässäni on oikein pyörinyt). 
  • Lyhyt villahame - tästä ei taida tulla mitään, vaikka siitä enää puuttuu resoria. Malli ei ehkä sovi minun takapuolelleni ja se on liian lyhyt. Mutta pitää päättää kohta puranko työn takaisin langoiksi ja teen _joskus_ jotain muuta
  • Ja sitten on niitä lankoja jotka odottavat tekemistä, monen monta kerää. Minulla on ollut lankojen ostokielto päällä jo yli vuoden ajan ja tämän kunniaksi se mureni. Alesta ja Islanninreissulta tuli osteltua aika monet kerät ja kierrätyskirpparilta napattua vaihdossa monet keränloput. Puhumattakaan niistä aiemmin ostetuista vaikkakin olen nyt saanut niitä tuhottua vajaan vuoden aikana sentään vajaa 2 kiloa.


1 kommentti:

  1. No eipä tuo haittaa jos projekti kesti kun lopputulos on noin hieno! Oli kerran yks kanavatyö,jota tein 2 vuotta. Tällä hetkellä kesken pitsejä itselleni ja tilkkutäkki tuttavalle, sekä lisänä koulun kotitehtävät ja pari minialbumia lahjaksi. Mutta kyllä se siitä.

    VastaaPoista