torstai 26. syyskuuta 2013

Addicted to Technics DT - Vesipisaroita taustassa

On syyskuun välipalan aika Addicted to Technics-haasteessa. Tällä kertaa teemme tuleviin lahjoihin sopivan tagin eli pakettikortin. Pienessä pakettikortissa onkin hyvä kokeilla erilaisia taustatekniikoita ja tässä niistä yksi - vesiroiskeet mustetaustassa.

Tässä tekniikassa käytettävä muste pitää olla veteen liukeavaa. Itse tiputtelin askartelualustalle Distress Ink-musteita täyttöpullosta (Shipped Sapphire, Fired Brick ja Festive Berries) ja suihkuttelin hieman vettä päälle. Jotta musteet leviäisivät hyvin tagiin, kastelin tagin vielä kauttaaltaan vedellä ja pyörittelin tagin sen jälkeen musteessa. Tähän asti tekniikka on siis sama kuin ensimmäisessä välipalassa.

Anna tämän jälkeen tagin kuivua joko itsestään tai kuivaa se puhaltimella. Sen jälkeen ota käteesi vettä ja ravistele vettä tagin päälle. Niistä kohdin, missä tagiin osuu vesipisaroita, muste liukenee osittain pois ja pinta vaalenee. Kuivaa tagi lopuksi puhaltimella. Lopputulos voikin olla jotain tälläistä. Tämän tekniikka sopii parhaiten värikylläisempiin taustoihin - hyvin vaaleissä taustoissa roiskeet eivät näy helposti.

Itse jatkoin tagin työstämistä ja leimasin jouluisella leimalla kuvion tagiin. Leimasin samalla leimalla myös vanhaan kirjansivuun ja leikkelin osan kuvioista siitä irti. Liimasin kirjansivuun leimatun kuvion tagiin ja lopuksi käsittelin koko tagin värittömällä kohojauheella. Kohojauhe korostaa ja kirkastaa taustan värejä ja huolittelee liimatun kuvion. Koristeeksi mustalla maalilla tuunattu metallilumihiutale ja musteilla värjätty saumanauha.

Tein myös toisenkin tagin ja siihen embossasin valkoisella kimaltavalla pulverilla lumihiutaleen
2 kommenttia: