tiistai 2. syyskuuta 2014

Neuloosin tuloksia osa 2: raitavillatakkiKesän helteet tosiaan saivat minut innostumaan villalangoista. Ekana tuli valmiiksi turkoosi villapaita ja seuraavaksi sain valmiiksi tämän villatakin. Parhaillani viimeistelen punertavaa raitavillapaitaa. En ole moneen vuoteen tehnyt näin paljon villapaitoja. Mistä tulikin mieleen että talvella valmistunut villatakki on kokonaan bloggaamatta...

L
angat tähän paitaan tulivat "jämälangoista". Myönnettäköön, että kyse ei ollut ihan pikkukeristä, mutta sekalaisesta kokoelmasta "tästä ei tulekaan pojalle villahaalaria"-pirkkalankaa (ostettu siis ainakin 6 vuotta sitten), "tää on ihanaa luomulankaa ja tein siitä kamalan huivin"-purettuna, jotkut raidat ovat sentään ehtoja jämiä lahjasukista ja turkoosi on edellisen villapaidan ylimääräiset kerät. Pääosin nämä langat ovat 400m/100gr paksuisia. Lankoja sain kulutettua 850gr! Tosin huivisto vie siitä 250gr- Mutta ilman huivia kaula-aukko on aika avoin.

Malli on taas kerran omasta päästä. Mitoituksessa hyödynsin turkoosin villapaidan mitoitusta, mutta lisäsin pituuteen 80 kerrosta, raidoitus on täysin randomia ja etukappaleen puolitin ja lisäsin muutaman silmukan. Ehkä etukappaleet olisivat voineet olla hivenen kapeammat, mutta soljella villatakki menee kivasti kiinni.

Ja villapaitojen valokuvaus on ihan kamalan vaikeaa. Talossa ei ole rauhallista ISOA taustaa, vieressä ei ole kaunista viljapeltoa, ARGH.

2 kommenttia:

  1. Komia villatakki! Väri sopii tosi hyvin sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Hieno villatakki, kivat pirteät värit.

    VastaaPoista