lauantai 1. marraskuuta 2014

Paperilla-lehti: Villejä taustoja


Mixed media ja rennot taustat ovat ehdottomasti minulla nyt IN ja PINNALLA. Taustat, jotka eivät ole mitään tarkkaa ja yksityskohtaista piperrystä, vaan reiluja ja krouveja. Näiden postikorttien taustat on tehty sormella akryylimaaleilla ja sen jälkeen leimailemalla päälle.Nämä kortit on tehty kierrätyshenkeen - työt ovat nimittäin tehty kehystämön ylijäämäpahvista (siitä joka jää jälkelle, kun kehyspahviin leikataan reikä). Tein näistä pahveista sarjan värikkäitä postikortteja.

Levitin pahville sormella kolmea eri väriä akryylimaalia sinne tänne. Kun maali oli kuivunut, pehmensin vaikutelmaa hieman valkoisella gessolla.


Tämän jälkeen tausta sai pintaansa leimailua vedenkestävällä Archival Ink-musteella. Mikäli haluat himmeämmän jäljen, kokeile tummanharmaata mustetta mustan värin sijaan. Mustaa leimausta voi pehmentää myös sipaisemalla tippa gessoa leimakuvan pinnalle. Leimoja ei tarvitse kiinnittää akryylipaikkaan, vaan sopivan hennon jäljen saa parhaiten painamalla leima käsin pahviin. Näin jälki ei ole täydellisen tarkka.


Kukat on leimattu kirjan sivulle ja tyttö & poika akvarellipaperille veden kestävällä musteella. Sen jälkeen ne on leikattu paperista irti ja  liimattu taustaansa. Väritykset on tehty ensin Distress Ink Marker tusseilla ja viimeistelty Gelatos-tyyppisillä Djekon lasten liiduilla ja sormella. Mustaa liitua on käytetty leimakuvien reunoissa sekä kehystämään kokonaisuutta kortin reunoissa. Kortin reunoihin on lisätty myös muun väristä liitua (mm purppuraa).


4 kommenttia: