maanantai 28. syyskuuta 2015

Neulonta: Eikun-huivi


Eihän ihmisellä voi olla liikaa huiveja (tai neuletakkeja)? Ei voi olla, sillä tein juuri yhden huivin ja toivelistalla on vielä vino pino ohjeita.

Tämä huivi on lähtenyt liikkeelle Ullaneuleessa julkaistusta Eiku-huivista. Kuten moni tietää, niin olen huono noudattamaan ohjeita - liian suurpiirteinen siihen. Taisin soveltaa jo silmukoiden luonnin kohdalla, mutta ideaa on noudatettu aika pitkälle. Tarkkasilmäisimmät huomaavat myös, että reikäneule ei ole ihan oikein. Aloitin ohjeen mukaan, tein virheen ja en jaksanut junassa purkaa, kun hffasin asianlaidan. Päätin, että reikäneule kuin reikäneule ja sovelsin omaan malliin. Hyvin tyypillistä minulle. Mutta ei sitä kukaan oikeasti päällä huomaa. Ja taisi nyppyreunuskin mennä omaan tyyliin.


Alun perin tarkoituksena oli tehdä huivi tähän kesällä valmistuneeseen neuletakkiin. Lankoina olivat Holst Garn Highlands värinä Peppermint (muistikuvien perusteella, sillä vyöte lähti karkuteille...) ja  BC Garnin silkkivilla. Tuo silkkivilla on hitusen ohuempaa kuin fingerin-paksuinen Highlands. Lankoja meni yhteensä 100gr (tasan!). Villatakissa on samoja sävyjä, mutta täydelliseen yhteensopivuuteen olisin kaivannut huiviin tuota violettistamarjapuuroa.Mutta ihanan kevyt, sopivan pieni kiedottavaksi kaulalle. Ainaoikeasta huolimatta (lievä inhokkini), voisin tehdä toisenkin huivin samalla ohjeella. Istuu kaulaani kympillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti