perjantai 25. joulukuuta 2015

Neulonta: JämälankavillasukkajoulukalenteriJämälankavillasukkajoulukalenteri tuli tänäkin vuonna! Viime vuoden sukat olivat hulvattomat, joten tätä tuli odotettua kuin kuuta nousevaa. Valitsin jo etukäteen pohjaväriksi harmaan Stepin ja olin päättänyt käyttää kirjoneuleessa aina pohjaväriä - mukavaa että tämä päätös olikin sama kuin tämän vuoden kalenterissa! Joka päivänä oli blogissa ehdotus kirjoneuleesta, mutta itse tein pääsääntöisesti oman pään mukaan. En ole esittävien kuvioiden ystävä.

Aloituksessa oli vähän häslinkiä. Minulla oli puikoilla yksi joululahja, mikä piti puristaa alta pois. Satuin saamaan nimittäin messuilta väärän pituiset puikot (kannattaa katsoa mitä ostaa....) ja minulla on vain 3 paria karbonz-puikkoja eli kahta sukkaparia ei voi olla puikoilla yhtä aikaa. Täytyy korjata tilanne jossain vaiheessa. (Muoks. Tilanne korjattu, Milla antoi joululahjaksi. Kiitos! :) )


Sukka A on se, jossa on violetti resori yläpäässä (päivät 1, 4, 5, 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20, 21 ja 24) ja vastaavasti sukka B on sitruunankeltaisella resorilla (päivät 2, 3, 6, 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19, 22 ja 23)

1. päivä: Valitse väri väriympyrästä aloituskellonajan mukaan. No taktisesti päätin aloittaa puolenpäivän jälkeen eli sain ottaa kelta-oranssin.... Kirjoneuleeksi valitsin 2 harmaata, 2 keltaista rytmin.

2. päivä: Syntymäpäivän muuttaminen binääriksi (ja heksaksi ja heksan mukaan väri valikoitui about turkoosiksi).

3. päivä: Valitse kaksi vaatetta päältäsi, kun luet päivän ohjeen. Onneksi minulla oli sekalainen valikoima vaatteita päällä yöllä (meillä vetää...) ja mm omatekoiset villasukat. Villasukissa oli pinkkiä fluormaniaa ja harmaata.

4. päivä: Väri määräytyi Raverlyy liittymisen perusteella, minulla se oli violetti.

5. päivä: Rivit tehtiin oman hyväntekeväisyysjärjestön väreissä eli punaista ristiä oli oma rivini.

6. päivä: Itsenäisyyspäivänä piti katsella linnan juhlia ja ottaa väri ensimmäisestä puvusta. Minulla se oli pinkki.

7. päivä: PÄivän väri tuli lämpötilasta, mikä oli nollassa eli turkoosi.

8. päivä:  Kuuntelimme Sibeliusta ja minusta keltainen D-duuri oli paras!

9. päivä: En osannut päättää onko viikinkien vesi vai ilma parempi ja valitsin fluormaniaa, mistä löytyi kumpaakin.  Petrooli näytti osuvan eniten langasta sukkaan.

10. päivä: Lempparipelinappulan väri vaikutti päivän riviin ja olen viime aikoina valinnut keltaista kiveä lautapeleissä.

11. päivä: Tässä kohtaa noiduin tiimin, joka oli valinnut mustan värin O-veriryhmäläiselle. Havaitsin myös, että harmaa pohjaväri ei ole aina helpoin, kun moni väri tuppaa uppoamaan ikävästi tähän taustaan.

12. päivä: Lottoarvonnan avulla piti päätellä päivän väri (valitse värinyyttejä ja päätä millä numerolla mikin väri päätyisi puikoille). Huijasin kympillä ja päätin että kaikki numerot päätyvät pinkkiin, koska pitää saada A-sukkaan oikeasti eloa ja pirteyttä. Sukka oli niiin aneeminen.

13. päivä: Väritaktikointi jatkui tänäkin päivänä ja join sitten taktisesti sinertävästä Muumi-mukista aamuteen. Sitten sain tehtyä turkoosin raidan elvyttämään entisestään A-sukkaa. Lanseerasin samalla vaakaraidat lisäämään värin määrää ja vähentämään harmaan osuutta.

14. päivä: Edellisenä päivänä olin ihan oikeasti suunnitellut vuoden 2016 tyttöjen luksusretkeä ja hihitellyt erinäisistä Huippuvuorten ja Antarktiksen-reissuista. Lähtisin kyllä tuonne, mutta hinta (5500e + mannertenväliset lennot)  vielä siirsivät tämän suunnitelman tulevaisuuteen ja suuntamme jonnekin lähemmäs. Väri kuitenkin oli valkoinen.

15. päivä: Lapsuuden lempikirjaksi kelpaa mm Enid Blytonin Viisikko ja siitä löytyy meiltä sinikantinen versio eli taas kerran sain sujautettua turkoosia sukkaan.

16. päivä: Murphy iski satasella ja rankaisi aikaisemmista huijauksista. Silmieni väri on harmaa. Harmaata raitaa harmaassa sukassa eikä edes moni-värinen harmaa hirvittävästi helpottanut kirjoneuleen tikutusta (mut hei, siellä on kirjoneule!)

17. päivä: Päivän väri määräytyi kotikunnan mukaan. Koska niin monta kertaa on vaihtoehtoina ollut vain perusvärejä, tulkitsin että puuterit tai kirkkaudet täytyy sitten vaan omavaltaisesti lisätä tähän. Punainen muotoitui Ärjyksi Pinkiksi.

18. päivä: Thaikkujen synttärikalenteri tarjosi taas sinistä. Turkoosin määrä alkoi olla niin tapissa, että mä kuulkaas otin tiukkaa pinkkiä fluormanian sävyissä tähän toiseen sukkaan. Sorry....

19. päivä: Eihän mun lompakossa ole rahaa! American Express on vihreä ja fluormanian vihreä stemmasi toissapäivän pinkin kanssa kivasti.

20. päivä: Päivän tapahtumia saattoi surffailla wikipediasta ja keksiä siitä aasinsillan päivän väriin. Kaipasin lunta, joten sitä nyt sai edes rivin sukkaan (siis valkoinen). Kuulostaako siltä, että teen sukkia vaan oman mielen mukaan?

21. päivä: Puhelimen taustakuvassa on jälkikasvu vihreissä vaatteissa eli kyllä minä ohjeita noudata aina välillä!

22. päivä: Beatrice Potterin kunniaksi tein testin. Olen Mrs Tiggy-Winkle (siili). Siilin piikit ovat suoria, joten siitä muodostui kuvioraita. Tota, mulla ei oo mitään selitystä, miksi väriraita olisi auringonkeltainen. Se vaan näytti tässä sukassa täydelliseltä tässä kohtaa.

23. päivä: Tämä oli hauska rivi! Ensin valittiin väri onnenpyörällä ja sitten tehtiin vielä oma pattern mosaiikkigeneraattorilla! Minun kuvioni on tälläinen, Väriksi sain violetin (jota olinkin tähän väliin jo suunnitellut näppärästi, enkä edes huijannut!), resoriin laitoin keltaisen värin.24. päivä: Vinkki tuli kommenttiketjusta, josta kaikki saavat vinkin ja antavat seuraavalle vinkin värin valintaan. Minulle tuli tämä ja koska ruokapöytämme on täynnä kaikkea, sain valita keltaisen :) "Pick the color from your dining table.
Poimi väri ruokapöydältäsi."

Sukkia tehdessä tuli taas opittua. Joko reilusti lisää silmukoita ja mielummin vielä kaveriksi ne puolta numeroa isommat puikot kirjoneuletta tehdessä. Viime vuodesta jo viisastuin ja nyt nilkka oli sopiva kirjoneuleesta huolimatta, mutta unohdin lisätä viimeisiin raitoihin lisää silmukoita. Pohja yllätti tällä kertaa. Kaikkiaan sukkiin kului lankaa 120gr.

Harmaa pohja vaatii todella kirkaat värit, jotta sukasta ei tule synkkä kirjoneuleena. Muutama raita hukkui sukkaan. Alun kerrokset voisi tehdä ihan raitanakin.

1 kommentti:

  1. Hienot sukat ja ihan mahtava joulukalenteri!
    Intouduin heti värkkäileen tolla create your own mosaic -sivulla. ^_^

    VastaaPoista