perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kesäpirtin satoa

Viime viikonloppu oli kyllä huippu, kun kokoonnuimme kesäiselle Askartelupirtille Haikan lavalle. Meitä oli paikalla vajaat 20 innokasta askartelijaa ja muutama kauppias (Anun Putiikit, Paperilohikäärme, Belles ja Askartis) putiikki täynnä tuikitarpeellisia askartelutarvikkeita. Niin ja yksi yli-innokas Orava, joka kielloistamme huolimatta kävi syömässä pipareita keittiöltä ja tuli askartelemaan seuraamme aina kun jonkun silmä vältti... Vaikka sääennuste lupaili harmaata ja sadetta viikonloppu oli aurinkoinen ja lämmin!

Aika kului lentämällä - meillä oli ohjelmassa muutamia pajoja ja lisäksi haasteita ("Kesän kukkaset" ja samat materiaalit-haaste. Anu piti kukkapajan ja minä pidin embossauspajan ja tuunauspajan.
Tuunauspajassa koristelimme muistikirjoja hyödyntäen vanhoja lehtiä. Itse lisäksi ostin Anulta tämän Sizzix:n Angel Wings stanssin, mitä olen niin pitkään harkinnut. On se kyllä aika ihana. Lehdestä stanssasin Timpan stanssilla kukkia, musteella käsittelin reunat ja kokosin yhteen haaraniitillä. Siivet saivat mustekäsitttelyn lisäksi hitusen leimausta. Hiukan epämääräinen leimaus syntyy, kun jätin käyttämättä akryylipalikkaa leimatessa eli leimaa painelin vain sormilla halutuissa kohdissa.

Embossauspajassa harjoiteltiin ensin perusteitä - leimaamista ja kohojauheiden käyttöä. Halukkaat kokeilivat sen jälkeen kukkien tekemistä tuplaembossaustekniikalla (valepatina).
Tässä tekniikassa ensin kukat stanssataan ja kohokuvioidaan kohokuviointikansiolla. Sen jälkeen kukat töpötellään erisävyisillä DI musteilla. Tässä on käytetty sinistä, vihreää ja ruskeaa. Hieno lopputulos tuli myös vaaleanpunainen-violetti-mustayhdistelmällä pajassa. Lopuksi patina viimeistellään embossauspulverilla. Embossausmustetta levitetään tyynyllä epämääräisesti kohokuvioinnin päälle ja pulveri levitetään. Ennen kuumennusta voi liikoja jauheita postaa sormella. Tarkoitus ei ole saada tasaista kerrosta vaan jauhetta siellä täällä. Tässä kortissa käyetty jauhe on Cosmic Shimmerin pronssi.

Olin varustautunut muuten vähillä askarteluvarustella, sillä olin päättänyt harjoitella värittämistä ColorSofteilla. Muutama onnistunut kuva ja osa kuvista meni roskiin. Yksi kuvista päätyi keskeneräiseen korttiin, jonka olen onnistunut kotona piilottamaan jonnekin. Toivotaan että se kohta löytyy ja voin viimeistellä kortin....


1 kommentti:

  1. Tuollaiset tapaamiset ovat varmasti ikimuistoisia. Upeita nuo työsi. Tuo valepatina on tooosi mielenkiintoisen näköinen. Ihanaa viikonloppua Sinulle.

    VastaaPoista