maanantai 7. lokakuuta 2013

Paperilohikäärme DT: VerDay-metallimaalit ja tuunattu kello

Leimailutaivaassa Elina sujautti minulle pakkauksen VerDay-maaleja. VerDay-maalit ovat kokoelma eri värisiä metallimaaleja sekä suihkepullossa oleva patina-aine. Erityiseksi nämä metallimaalit tekee se, että maalin seassa on oikeasti metallia. Nämä maalit sopivat kaikenlaisille pinnoille, vaikkapa paperille, pahville, metallille, puulle, kankaalle, jne. Niitä voi käyttää yksinään, yhdistellen ja patina-aineen kanssa sekä ilman. Patina-suihketta voi levittää suoraan myös metallipinnoille, mutta alumiinilevyille se ei sovi.

Kokeilin äidiltäni saamaani vanhaan sisusustuskelloon patinamaaleja (pronssi ja rauta). Maalasin pohjan ensin pronssilla ja maalin kuivuttua otin StencilGirl:in ratas-sapluunan ja sivelin sen läpi rautamaalia. Maalit pitää sekoittaa hyvin ennen maalaamista. Kun rauta-maali oli vielä märkää suihkuttelin patina-aineen kellon päälle. Muut värit patinoituvat nopeammin, mutta rauta vie useamman tunnin. Käsittelin myös grunge-pahvista tehnyt numerot rautamaalilla ja patinoin ne. Kun numerot ja pohja olivat kuivuneet, liimasin numerot paikalleen. Kannattaa varmistaa, että kello on oikeassa asennossa ennen liimausta :D

Olen tehnyt itselleni pienet muistilaput, jotta näen paremmin maalien todelliset sävyt ja patina-aineen vaikutuksen jälkeen sävyn. Maalien värit ovat messinki - brass,  kupari - copper, pronssi - bronze ja rauta - iron (vasemmalta oikealle). Patina-aine on tarkoitettu hapettamaan metalli ja luomaan patina/ruoste-efektiä. Jokaiselle maalille patina-aine luo erivärisen patinan. Patina on tarkoitettu levitettävän märälle maalille, tosin kokeilussani sain myös kuivan maalin aavistuksen patinoitumaan. Patinan lopputulosta ei pysty täysin ennakkoon ennustamaan, mutta sehän vain luo mukavaa jännitystä maalin kanssa puuhatessa!

Seuraavaksi kokeilenkin Paperilohikäärmeen metallilevyjä ja patinaa...

3 kommenttia:

  1. Mielettömän upea kello. Ko. aineet tarttuivat minullakin matkaan Leimailutaivaasta, mutta vielä en ole niitä kokeillut. Mutta kyllä tämä tuunaus taas innostaa kokeilemaan.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana. Upeat maalit, jotka nyt sit tarvii saada tietenkin :) t.ansku

    VastaaPoista