torstai 10. lokakuuta 2013

Addicted to Technics DT - Leimataan kangastaAddicted to Technics-haasteessa hyödynnetään tuttuja leimoja, mutta käytetään niitä harvemmin hyödynnetyllä pohjalla eli kankaalla. Olen aikaisemmin käyttänyt leimoja joulupaperin tekemiseen, mutta joulupussukat olisivat vieläkin ekologisempi vaihtoehto eli siis minä lähdin joulumielellä liikkeelle.

Kankaalle leimatessa musteen valinta on tarkempaa, mikäli haluat että leimattu kangas kestää myös kosteutta. Valitse silloin vedenkestävä muste esim Archival Ink, Stazon tai kankaalle erityisesti suunniteltu VersaCraft. Jotta kangas kestää hellävaraista pesua, kannattaa VersaCraftilla leimattu kangas silittää ennen käyttöä. Pienissä tuotteissa kuten pussukoissa voit myös käsitellä pinnan akryylimediumilla kestävämmän ja likaa hylkivän pinnan saamiseksi. Muista myös pestä ja silittää kangas ennen leimailua.

Kangas on leimattu Archival Inkillä ja lumihiutaleiden keskustaan on tehty helmet Pearl Maker:lla. Pearl Maker kestää vesipesun. Kankaasta syntyi lahjapussukka. Archival Ink kestää hellävaraista pesua, mutta en ole itse kokeillut miten monta pesua se kestää haalistumatta. Joulupussukoita tosin ei pitäisi tarvita pestä :)


Myös valmiita kauppakasseja voi koristella leimailemalla. Liuotinpohjaisilla tusseilla (esim Promarker, Copic, Touch) voi värittää leimatut kuvat. Kun oma äitini näki tämän kassin, niin hän halusi heti samanlaisen. Kassi siis meni välittömästi käyttöön ja minun pitää tehdä itselleni uusi...

4 kommenttia: