sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Neulonta: Kirjoneuletta säärystimissä


Valokuvaaminen ei aina mene ihan putkeen. Lisäksi voin kertoa, että säärystimien ja shortsien yhdistelmä on --- aika huvittava. Joten tämän parempaa hutilaukausta ei nyt tule.


Viime talvena tehdyt 80-luvun tyyliset säärystimet olivat yllättävän ahkerassa käytössä, joten päätin tehdä ainakin yhdet hieman maltillisemmat säärystimet työmatkoille. Ne 80-laiset säästetään neonvihreiden lenkkareiden kavereiksi lenkeille...

Kirjoneule tulee neulekoneen avustuksella. Minulla on ollut ongelmia saada kirjoneuleet toimimaan (jotain lienee rikki kelkassa), mutta tämä onnistui hyvin pienen manuaalisen kikkailun avulla. Ongelma koneessa lienee erityisesti 2-langassa ja tällä kertaa käytin lankaa aina 1-lankana (eli vaihdoin lankaa 2-kerroksen välein,). Kortti oli ruuduttava.  Silmukoita kirjoneuleosuudessa on jopa 124, koska neulos ei jousta ja halusin että säärystimet mahduvat hyvin talvella housujen päälle. Ja nuo sääret ovat hyvinmuodostuneet :)

Resorit menivät 90 silmukalla ja resorin sijaan käytin yksinkertaista pitsintapaista siinä (15*6 silmukan mallikerta käsin neuloen).

Langat: Valkoinen Kirjopirkka ja "joku" ohut sukkalanka (tod näk ehkä Opal, jos joku keksii langan merkin, niin hienoa!). Paino: 152gr.

2 kommenttia: