torstai 30. heinäkuuta 2015

Virkkaus: Projekti Peitto eli kuinka pimahdin lopullisesti


Se oli se ilta, kun selaisin blogeja pitkästä aikaa. Törmäsin Neulovan Nartun blogiin ja Sofien Universe peittoon. Tuossa oli jotain spesiaalia, erilaista ja hieman hulluakin.

Pienistä neliöistä virkatut peitot tai jätti-isoäidinneliöt eivät minua niin sytytä (vaikka niistäkin moni jaksaa värkertää oikeasti kauniita peittoja). Mutta tämä jäi kutkuttelemaan. Mietin sitä ja kaverit tuomitsivat ihan järjettömäksi projektiksi. No niin ystävät pitivät minua hulluna myös kun lähdin mukaan kevään JuJyn (20 työtä jouluyöstä juhannukseen). Koska Jujy meni yllättävän hyvin - pääsin siinä 18 valmistuneeseen ja 2 keskeneräiseen (jotka valmistuivat hetken juhannuksen jälkeen), niin tässähän olisi sitten haastetta kerrakseen syksyksi. Vauhti on vapaa ja peiton ei tarvitse valmistua jouluaatoksi, mutta tulen seuraamaan alkuperäistä viikkorytmiä.

Ohjeet peittoon löytyvät täältä. Englanninkielisiä virkkausohjeita en ole aikaisemmin lukenut, mutta hienot kuvalliset ohjeet ja suurpiirteinen Puuhis-tyyli kyllä tätä siivittävät eteenpäin.

Lankoina tulen käyttämään varastoni edullisempaa valikoimaa: 400m/100gr sukkalankoja kaksinkertaisena, nyt ei kyllä pistetä Väinämöisiä tai Malabrigoja tähän. Lisäksi on tarkoitus ujuttaa mukaan jostain vaihdosta tulleita ruskeita villalankoja ilman että värimaailma menee ihan täysin synkäksi...

Tässä on muistilistaa itselleni (ohjeen värit vs omat langat, tulkiten hyvin väljästi):
 • Canary - keltainen jämä
 • Light Pink - Pirtin kehräämön kampavilla - oma värjäys vaaleanpunainen
 • Dark Pink  - Step pinkki
 • Fuchsia - vanha fuksiapallo - Maijaa?
 • Light Turquoise - Artesan turkoosi 
 • Turquoise - Step petrooli
 • Light Green - Kirjopirkka oranssi 
 • Heath - Kirjopirkka violetti 
 • Moors - Step violetti 
 • Violet - nyt taidetaan hypätä luonnonvalkoiseen
Jossain vaiheessa tosiaan lisäilen niin ruskeita villalankoja tai Pirtin kehräämön kampavillalangasta värjättyä mintunvihreä-lemmikinsinistä/lemmikinsinistä lankaa, ehkä myös Tico-ticon jämiä ja varastoista löytyy myös harmaata Kirjopirkkaa&Steppiä. Saapa nähdä, kuinka paljon lankaa tähän lopulta menee. Varastoja onneksi löytyy aika paljon kesäalen ja värjäyskokeilujen takia :)

Nyt olen tehnyt ensimmäisen viikon osat yksi ja kaksi eli kerrokset 1-15. Tässä vaiheessa kerrokset kulkevat vielä nopeasti. Hieman takkuiltu termien kanssa ja olen kiltisti opetellut laskemaan tehtyjä silmukoita. Laskeminen ja vielä ohjeiden noudattaminen on minulle tunnetusti ihan outoa puuhaa :) Mutta kaikkeen kai oppii?

3 kommenttia:

 1. Ihana projekti sinulla ja oi oi tuota neulovan nartun peittoa. Ihan jäi sydämenlyönti väliin.
  Olisikin ihana aloittaa tämmöinen projekti aivan rauhassa ja pitkällä tähtäyksellä.

  VastaaPoista
 2. Onnea projektillesi! Ohjetta kyllä kannattaa totella eikä tehdä jotain sinnepäin…kokemuksesta sanon :D

  VastaaPoista
 3. Onnea projektille!!! Ihana peitto tulossa :) Vähäsen koukuttaa tuo malli jo minuakin.. ehkä tuosta voisi tulla ensitalven projekti..

  VastaaPoista