tiistai 22. marraskuuta 2011

Joulukortteja lapsen kanssa

Kun äiti askartelee, niin seuraan toki usein liittyy meillä 5-vuotias poika. Usein lopputuloksena ei ole mitään muuta kuin puolivalmista silppua työhuoneeni lattialla ja taiteilija tipotiessään. Nämä kortit kuitenkin valmistuivat loppuun asti joulukorttipajassa.

Näissä korteissa oli lapselle koottu valmiiksi kasa materiaaleja ja niistä hän sai valita mieleisiään. Kasasta löytyi mm eri värisiä korttipohjia (vihreä näköjään voitti ruskean ja punaisen...) ja askartelulehden kylkiäisenä tulleita jouluisia huopakoristeita ja lisäksi poika sai käyttää varastoistani haluamiansa leimasimia, musteita ja geelikyniä.

Leimailu on helppoa ja onnistuu hyvin pieneltäkin lapselta. Yksi idea olisi myös kokeilla omien pohjien tekoa leimaten. Kultainen leimaväri kuulemma oli se ainoa oikea. Suosittelen vesipestäviä musteita, jolloin vahingot on helposti siivottavissa pois lattialta tai pöydältä (tai sukista tai paidasta). Tuohon Rekileimasimeen poika ihastui kun samalla itse tein Sinellin DT-kortteja.

Poika myös innostui Maijun korttitekniikat kirjasta niin, että oikeanpuolimmaisin kortti on tullut täysn sen innovoimana. Kirja oli läväytetty auki kohdasta, missä toisella sivulla käsiteltiin ressausta (ressaus tehtiin miehekkäästi pistelytikulla ja reunat käsiteltiin musteella) ja toisella sivulla esiteltiin boordileikkureita... No boordileikkuria sitten oli lainattava lapselle. Fiskarsin pienimmät kahvaleikkurit sopivat pieneen käteen perinteisiä painettavia paremmin. Tosin tällä kertaa en halunnut lattiaa täyteen tähtiä ja pidin nämä loput välineet visusti piilossa.

Seuraavaksi poika halusikin kokeilla mistipullojani ja niistä taitaa tulla joko joulukortteihin upeita taustoja tai ehkäpä jouluista taidetta. Mutta siitä lisää myöhemmin.


2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa, että poikasi on osallistunut askarteluun :) Hienon näköisiä töitä!

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, kun poikakin on noin innostunut! :)

    VastaaPoista