perjantai 25. lokakuuta 2013

Paperilohikäärme DT: Nipsukukkaro

Kaikki varmaan lähti siitä, kun Päpsy osti ihania kukkaronipsuja ja minäkin halusin tehdä kukkaron. Kehikot odottivat pussissa jonkin aikaa, mutta sitten se idea lähti kehittymään.

Halusin kokeilla, miten VerDay-maaleilla voi käsitellä kangasta. Tämä kangas on juuri maaleille sopivaa paksua kangasta. Tein kuvioinnit kankaanpalasiin ensin VerDay-maaleilla ja patinasuihkeella Gelliplate-levyn avulla. Käytetyt sapluunat olivat Tando Creativen Burning Rubber ja Sunburst.

Kun kangas oli kuivunut, leikkasin sen oikean malliseksi hyödyntäen kehyksen muotoa sapluunana - valmiitakin kaavoja näille kukkaronnipsuille löytyy toki. Tässä välissä kannattaa sulkea maalipinnoite, erityisesti ruostepatina lähtee irtoamaan hierottaessa kankaasta. Itse käytin siihen Gel Mediumia, joka kovettaa samalla kangasta. Sen jälkeen ompelin pussin valmiiksi ja käänsin sen oikein päin. Kankaan reunaan kannattaa liimata kangasliimalla paksu nyöri ennen kuin liimaa kokonaisuuden kiinni kehykseen. Toinen vinkki on, että liimaus kannattaa tehdä kahdessa osassa eli ensin liimaat toisen kehyksen ja vasta sen kuivuttua, liimaat toisen puolen kehyksen kiinni. Tämän kukkaron kehykset voisi vielä halutessan ommella langalla kiinni.

VerDay-kangas on todella vahvaa kangasta eli siitä ei ehkä kannata tehdä pientä kukkaroa, mutta se on sopivaa esim pöydälle laitettaviin koreihin tai isompiin kukkaroihin/laukkuihin. Seuraava idea on jo muhimassa...

2 kommenttia: