maanantai 6. lokakuuta 2014

Jämälangat käyttöön - polvisukat


Operaatio "Lankakasat pieneksi ennen Kädentaidot-messuja" etenee lupaavasti. Jämälankavillapaitojen jälkeen vuorossa oli paksummat langat eli vanhat Novitan 7-veljestä ja mm paksu Pirkkalanka (ja ohut kaksinkertaisena). Sain kulutettua näihin 255gr jämiä eli ihan pienet sääret minulla ei olekaan... Villasukkaryhmäss FB:ssä oli esitelty hienoja kirjoneulesukkia, joten päätin kokeilla. Kirjoneule ei ole kuulunut kylläkään ennen suosikkeihini.

Lankakasa oli kyllä hieman masentavan synkkä ja tummanpuhuva. Yritin kerätä sieltä kaikki pinkit ja turkoosit langat ja yhdistää niihin täytteeksi muita. Loppukädessä kivoja lankoja jäi pieni kasa vielä eli olisin voinut vähentää mm metsänvihreät kantapäät pois. Mutta langan menekkiä on todella vaikea arvioida etukäteen ja halusin tasaisesti käyttää myös tylsiä värejä.


En usko, että näistä tuli viimeiset kirjoneulesukkani. Seuraavaksi keräilen kokoon ohuita lankoja ja teen niistä joskus samantyyppiset sukat. Mutta sitä ennen listalla on parit-kolmet villapaidat :)

1 kommentti:

  1. Nämäpäs ovat kyllä kivat jämäpolvarit! Ja miten paljon niihin uppookaan lankaa, enemmän kuin yhdellä/kahdella langalla tehtäessä! Tässäpä itselle operaatio :)

    VastaaPoista