sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Lämmintä lapselle


Joku viikko sitten Tampereen seudullekin tuli lunta ja havahduin, että lapseni juoksee ulkona kaula paljaana. Koululaiset eivät enää käytä kypärähuppuja pienten tavoin, joten kaulaliina lienee tarpeellinen. Jälkikasvu äänesti kaulaliinan puolesta eikä halunnut kauluria.Tein samalla kaulaliinalle kaveriksi pipon. NYT talvi saa tulla...


Pipoon sain inspiraation tästä postauksesta, lopputulos on oma variaationi. Tuossa Timantun postauksessa yksivärinen lanka sopii paremmin kuvioon, monivärisessä neulos häviää raitojen lomaan. Pipon yläreunaan ja tupsuun  on lisätty heijastinnauhaa. Jälkikasvu "melkein" jaksoi tehdä tupsun itse kännykkäpelin lomassa. Meillä heijastinnauha asusteessa ei korvaa oikeita heijastimia ja heijastinliiviä, näissä määrissä ei vielä näkyvyys merkittävästi lisäänny. Olkoot se vain pieni hauska effekti pimeään talveen.

Kummassakin työssä on käytetty Regian Fluorimanian lankoja - kyllä minäkin innostuin niistä katseltuani Facebookin neulontaryhmän sukkia... Pipo on tehty kaksinkertaisella langalla, mutta vain 2mm puikoilla, jotta saan sen riittävän napakaksi. Sain raidat täsmäämään suurinpiirtein oikein kahdesta eri kerästä. Superyksinkertainen kaulaliina on tehty neulekoneella raidoittamalla vihreä-keltaista ja sini-vihreä-keltaista lankaa 10 kerroksen välein. Huivin reunat on käsitelty virkkaamalla.

Neulekone kieltäytyi yhteistyöstä resorin kanssa, joten sitä ei sitten kaulaliinassa käytetty. Olen pariin otteeseen saanut resorin toimimaan, mutta jotain taito/asetusongelmaa koneessa tai käyttäjässä on. Aikaisemmillakaan kerroilla en ole keksinyt logiikkaa, millä asetuksella kelkka suostuu liikkumaan tietyn pisteen ohi ja miksi se käyttäytyy 2-tasoisena vain näin.


Lankaa kului 88gr pipoon ja 148gr huiviin eli yhteensä 236 grammaa.

2 kommenttia:

  1. Näistä tuli aivan huikean hienoja! Toi pipon aaltomainen malli näyttää kivalta, ehkäpä sitä voisi kokeilla itsekkin :)

    VastaaPoista
  2. Ihqut värit! Ja ihan kiva lisä tuo heijastinlanka:)

    VastaaPoista