keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Virkkaus: Projekti Peitto - viikko 10


Kuinka vaikeaa onkaan peiton kuvaaminen? Erityisesti kun sitä ei ole pingottanut, niin mullahan on 884gr möykkyä... Nyt peitto alkaa taas olemaan neliö, tai ainakin sellainen pullistunut neliö. Kulmiin ilmeisesti tulevilla kerroksella laitetaan hieman enemmän sisältö, jotta muoto olisi oikeasti neliö. Kuvausta tämä ei auttanyt yhtään. Olisin tarvinnut varpaiden (2kpl) ja tuolinjalkojen (2 kpl) vielä neljä pingottajaa sivujen keskivaiheille :)

Jälkikäteen voi hieman jossitella omille värivalinnoilleen. Muutamissa kohdissa on värit olleet aika vahvoja - tosin sillähän mennään, mitä kaapista löytyy ja kalliita lankoja ei tähän työhön saa laittaa. Osin luulen, että värit ns tasottuvat, kun ne hukkuvat raitamyrskyyn ja yksittäisiä hassuja väriyhdistelmiä ei silloin enää bongaa kuin tarkkaan etsimällä. Täytyy vaan yrittää tasaisesti tuoda siniturkoosia, pinkkiä ja valkoista riveihin, jotta ne pysyvät yleisilmeenä.

Alussa käytetty pinkki on tosin loppu eikä sitä saa enää (omavärjäämä).Toinen tumma pinkkikin alkaa loppua ja sitä taidan vielä katsoa, löytyisikö varastoista toinen kerä. Kaikista haalein pinkki on uusin ja sitä pitäisi olla vielä useammalle kierrokselle. Turkoosi vetelee viimeisiään, mutta minulla on onneksi omavärjäämiä vaaleansinistä ja vaaleansini-turkoosia, jotka käyvät turkoosin korvaajaksi loppukierroksille. Valkoisen loppumiselle ei ole vaaraa.

Ja sitten pitäisi upottaa salaa tuonne vielä muutama ruskea-öklökierros ja luumustakin voisi päästä eroon. Ruskea ainakin upposi hyvin violetin ja valkoisen kaverina, joten samaa taktiikkaa käytän muutaman viikon päästä.

Ohjeet

2 kommenttia: