sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Neulonta: Taas yksi wurmintapainen myssy


Neulonta etenee hitaasti mutta varmasti. Blogiin ei pääse mitään, koska olen erityisen ansioitunut aloittelemaan paljon uusia projekteja :) Peittoprojekti eteenee hitaahkosti ja olen päätynyt aloittamaan kaksi uutta villapaitaa yhden aikaisemmin aloitetun rinnalle. Lapselle on pipo kesken ja kirjoneuletumput valmistunevat ensi vuoden kylmille... Ja kun vielä tekisi mieli aloittaa yksi huivikin lisää.

Välipalana tein itselleni yhden wurmintapaisen myssyn. Se on vain "tapainen", koska en ole ostanut ohjetta ja katsonut mallia vain kuvista. Tässä myssyssä yhdistin kahta lankaa vuorokerroksin: valkoista kirjopirkkaa ja sinisävyistä kirjavaa Lanitum Ex Machinan sukkalankaa. Lanitum oli hitusen liian tumma yksinään, joten tästä tuli aika "erilainen" yhdistelmä. Hyvä myssy, päässä jo monta kertaa.

Dokumentiksi itselleni, kun seuraavan wurmin kohdalla taas mietin, mitä olen tehnyt: resoria on 28*4s ja lisäykset sen jälkeen noin joka 8 s. Nyt tein raidoitukset 9 kerroksen korkuisina ja ne voisi olla hauskemmat, kun tekisin ne esim 7kerroksen korkuisena kuten turkoosissa myssyssä. Harvemmin kun muistan koskaan kirjoittaa ohjeita ylös.


Neulekone on ainoa poikkeus dokumentoinnissa, koska siinä kappaleita ei voi sovittaa matkan varrella. Olinkin hyvin kiitollinen itselleni, että olin jaksanut kirjekuoren taustalle, otsikolla "lapsen villapaita 10v", kirjoittaa kaikki kriittiset kerrokset ja silmukkamäärät, jotta minun ei tarvinnut niitä vanhasta paidasta laskea ja arpoa uutta "11veen" kokoa. Lapseni toivoi nimittäin vihreää villapaitaa ja tällä kertaa sävy oli hyvin lime (sitä saa, mitä varastosta löytyy). Jännityksellä nähdään jossain vaiheessa, tuliko leveyttä riittävästi. Resoreilla toki tuo pituus täsmätään käyttäjälleen. Joten tässä esimakua tuleviin postauksiin... Menee kyllä hetki, ennekuin tämäkään työ on lopullisesti valmis. Kappaleiden ompelu on aina tuskaa ja sitten vielä ne resorit.

Paino:  55 gr
Lankaa käytetty 2017 valmistuneihin töihin: +1075gr 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti