maanantai 2. lokakuuta 2017

Neulonta: Villapaitaa vaihteeksi


Keväällä poikkesin työmatkalla Snurressa ja siellä oli taas kerran ihanainen kasa HedgehogFibersin Skinny Singlesejä muistaakseni. No kuitenkin jotain ihanaa ja pehmoista siililankaa. Arvoin ja huokailin. Tiesin, että langat pursuavat säilytyslaatikoista ja reissutyö on verottanut entisestään vähää vapaa-aikaa ja sitten otin käteeni keriä tasaisempaa turkoosia ja yhden roiskevärjätyn enkä pystynyt poistumaan kaupasta ilman niitä.

Kesälomalla vasta pistin neulekonetta surraammaan. Tosin kyllä en sitten ajatellut mitään, kun päätin tehdä tuollaisen ristiinmenevän etuosan, joka vaatii enemmän lankaa. Hölmöläishommaksi se meni kun yksiväristen piti toki riittää kaikkiin kappaleisiin ja päädyin sitten purkamaan helmaa alaosasta, jotta hihan yläosa riittäisi. Minulla siis voisi olla esimerkkigrammatkin kappaleista tallessa, sillä neulekone on eri asia kuin saumaton neule ylhäältä alas... Hihoihin ja reunoihin tuli sitten roisketta.

Vaikeuksien kautta voittoon. Tähän neuleeseen laitoin muutaman vanhasta villatakista kierrätetyn napin ja taidan vielä lisätä muutaman pukemista helpottavan napin piiloon....Paino:  492 gr
Lankaa käytetty 2017 valmistuneihin töihin: +5540gr 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti