lauantai 13. tammikuuta 2018

Neulonta: Vilukissan villahousutVilukissa sai villahousut (kiitokset Millalle kuvista). Normaalisti käytän ihan ohuita Ruskovillan villahousuja, mutta nyt uusi talviharrastukseni on pakottanut minut miettimään varusteitani uudestaan. Mieheni pitää minua ihan kajahtaneena, kun palaan kotiin pyörälenkiltä metsästä hehkuttaen uutta polkua, jonka löysin. Yhdistelmä pyöräilyä ja jäätä/lunta ei kuulu hänen suosikkeihin missään nimessä. Pyörä on aika pitkälle varusteltu haastavia olosuhteita varten (no sellaiset tajunnanräjäyttävät valosoihdut pitää vielä ostaa). Mutta kuljettaja ei ole täysin valmis keliin kuin keliin. Pahimmat pakkaset ovat edessä ja pyöräillessä erityisesti minulla reidet ja takapuoli jäätyvät kerroksista huolimatta. Siispä paksuilla villahousuilla olisi tietty sesonkikysyntä minunkin kaapissani.

Inspiraation lähteenä on tietysti Stephen-setä ja hänen villiksensä. Raidoitus kahdella fingering-paksuisella langalla onnistui kuitenkin yli odotusten, joten alunperin sisäpuoleksi suunniteltu sileäpuoli tuli paraatipuolelle. Lankoina oli sekalainen valikoima lankoja: karkeaa harmaata Pirkkalankaa (lahkeiden pohjalanka lukuunottamatta punaisimpia kohtia), jämiä Kirjopirkkaa/Väinämöistä harmaana, lisää Väiskiä ainakin purppuran värisenä, Lanitum ex Mashinaa useammassa värissä, jne... Minulla oli kaksi eri lankaa kiertämässä lähes koko ajan resoreita lukuunottamatta.

Malli on täysin omasta päästä ja suunniteltu muodokkaalle takapuolelle ja liian pitkille koiville. Saan hämmästellä vain kuvaajan taitoa, koska hän on onnistunut pienentämään minua kovasti kuvissa (livenä villikset ovat valtaiset...). Sovittamalla säännöllisesti pystyin ennustamaan lisäykset ja kavennukset. 

Aloitin nilkoista 60 silmukalla (3mm puikot), resorin jälkeen levensin 80 silmukkaan ja vähän ennen polvia vaihdoin isompiin ehkä 4mm pyöröpuikkoihin sukkapuikoista. Sillä pärjättiin hyvin kunnes reisien levein kohta lähestyi eli tein reisiin levennystä. Yhdistin lahkeet haarakiilalla (olisi voinut olla hitusen pienempikin). Peppu on sen verran iso eli aloitin takapuolen tekemällä ensin lyhennettyjä kerroksia joka toinen kerros takapuolella ja vähän lisäyksiä sivuissa muistaakseni. Sit posotettiin kumpujen yli ja aloitettiin säteittäiset kavennukset. Tein hitusen lyhennettyjä kerroksia alaselkään ennen korkean resorin tekemistä. Sen avulla mun ei tarvinnut säätää niin paljon kavennusten kanssa.

Ja Stephen-sedän brioche-huivikin sopii täydellisesti näihin. Tosin sitä ei kyllä pyörällä sotkuttaessa voi käyttää...

Urakan jälkeen muuten punnitsin lankakekoni - tulos 14.5kg. Tavoite on tänä vuonna saada se alle kymmenen kilon! Se vaatii myös tiukkaa itsehillintää lankashoppailussa.

Paino: 497gr
Vuonna 2018 töihin käytetty lankaa yhteensä: 570 gr

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti