lauantai 22. joulukuuta 2018

Neulonta: Villapaita uusiksiJoskus harmittaa todella kovasti, että tuli tehtyä aivan hirveä tekele. The Grande katastrofi-villapaita oli niin susiruma ja siihen oli osin upotettu ihania pehmeitä ja herkullisen värisiä lankoja, joten tein rajun päätöksen ja purin koko roskan. 620gr langanpätkiä olohuoneen pöydällä. Hain inspiraatiota taas Stephen Westistä ja hänen Marbled-villapaidoista ja uusi yritys.  Nyt yhdistelin lankoihin pohjalle harmaata lankaa eli neuloin takin kaksinkertaisella langalla. Harmaat langat (Lanitum, Väinämöinen, Kirjopirkka) upposivat niin perusteellisesti tähän, joten annoin itselleni Kädentaidot-messuilla shoppailla niitä (ja ehkä muutama muukin vyyhti lipsahti mukaan). Löysin varastoistani myös jotain Katia merinovillalankaa juuri samoissa sävyissä (harmaa, violetti, turkoosi) ja se tuli pohjalangaksi kumpaankin hihaan.

Tämän kerran oppi: Hirveä villapaita kannattaa keskeyttää ajoissa, koska "kotivillapaitoja" on riittävästi. Onneksi nyt langat ovat mieluissassa käytössä ja mieli parempi.

Takki on ehkä hitusen reilu ja minun täytyy etsiä uudet litteämmät napit kainaloiden alle. Ajattelin, että takkia voi käyttää etuliehukkeet joko vinoittain asetettuna napeilla tai olkapäille vedettynä soljen kanssa. Mutta tästä saisi hyvän syystakin, jos jopa vuorittaisi sen.


Valkoiset langat jätin pääosin käyttämättä. Tuon verran lankoja (eli 137gr) jäi toisesta villapuserosta odottamaan raitavillasukkia, ei paha.  Uusia lankoja käytettiin  aika tasan 500gr tähän takkiin. Koska seurailen langankulutusta ja tällä kertaa uusia lankoja ei mennyt koko painosta ja vähän palautuikin takaisin, 2018 yhteenveto huomio nämä laskuissa. Mutta päästiin tavoiteeseen eli 5 kilon vähennykseen. Ja lankoja tuli ostettua korkeintaan 2 kiloa tänä vuonna eli suunta on parempi. Ensi vuonna laihistellaan samalla tavoitteella.


Paino: 982 gr
Vuonna 2018 valmistuneisiin töihin käytetty lankaa yhteensä: 5068g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti