lauantai 24. elokuuta 2019

Neulonta: vuoden eka villatakkiSain vihdoin itseäni niskasta kiinni ja otin puikoille pitkään pohtimani villatakin. Langat ostin alunperin viime marraskuussa Kädentaidot-messuilta. Ostin silloin kaksi kerää Qing Fibren yksiväristä vaaleta turkoosia/minttua (Nassau) ja kaksi kerää moniväristä (Bedrock Cave). Kun suunnittelin takkia, tajusin, että villapaitaan on kuitenkin varattava minulle ainakin yksi kerä enemmän yksiväristä lankaa. Lähdin keväällä Amsterdamiin mukanani kuvat langoista ja ostin arvalla muutaman kerän. Uskomattomalla tuurilla satuin valitsemaan yhden täsmälleen oikeata lankaa oikeassa värissä. Moukan tuuria todellakin.

Tälläkin kertaa ihastuin moniväriseen vyyhdillä ja havahduin elämän realismiin koetilkussa. Onneksi aikaisemmat "yksisarvisten oksennuksien"-tuhoamisprojektit sukissa olivat osoittaneet että raidoitus on salainen ase ja sillä mentiin tälläkin kertaa. Yläosan 2 riviä yksiväristä, 1 rivi moniväristä oli paras kombinaatio ja lisäsin asteittain helmaan ja hihaan tumman värin määrää. 

Lopputulos oli ihan kiva ja havaisinkin, että olen tehnyt aikaisemminkin lähes samasta väristä lähes yksivärisen villatakin eli tummempi sävy oli ihan tervetullut. Takkia voi pitää joko auki, liepeet roikkuen tai sitten napeilla kiinnitettynä. Vartalo-osa on A-linjainen ja normaalista väljempi, katsotaan, miten käytännössä tykkään mallista.

Lankoja jäi vielä ja teen niistä asuun sopivan huivin täydennettynä yhdellä Amsterdamista ostetulla vyyhdillä...


Paino: 423g gr
Vuonna 2019 valmistuneisiin töihin käytetty lankaa yhteensä: 3045g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti