sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Anun Putiikit DT: Tähtialbumi


Vedin Askartelupirtillä Minialbumikurssin alkuperäisen vetäjän estetyttyä. Päätin, että teemme tähtialbumin, koska niitä ei ole pitkään aikaan näkynyt blogeissa.

Albumin materiaalit:
* 6 kpl 12"*12" kaksipuoleista skräppipapereita (2 arkkia kutakin kuosia) sivuihin.
* 1 kpl 12"*12" skräppipaperia kansia varten. Tämä paperi voi olla yksipuolinenkin.
* 2 kpl kierrätyspahvia kansia varten (koko: ~ 12cm*16cm)
*80-90cm pitkä nauha solmimista varten
* teippiä tai liimaa
* koristeita, tarrakirjaimia
* valokuvia

Aluksi skräppipapereista leikataa kirjan sivut. Jokaisesta paperista pitäisi leikata 3 kpl sivuja - yhteensä sivuja tarvitaan 6kpl kolmea eri kuosia.

Sivujen koot ovat:
* 10cm * 30cm (6kpl)
* 10cm * 24cm (6kpl)
* 10cm * 21cm (6kpl)

Tärkeintä mitoituksessa on, että kaikki sivut ovat yhtä leveitä. Sivujen pituus voi hieman vaihdella, kunhan aina sinulla on 6kpl saman pituisia sivuja.

Nuuttaa (eli taita) kaikki sivut puoliksi. Päällystä ohuella skräppipaperilla kannet. Kaikki sivut kannattaa koristella ennen yhdistämistä. Pienin sivuista siis koristellaan..

Sivut yhdistetään teippaamalla tai liimalla ne yhteen kapeasta sivusta. Ota 1 kpl kutakin kolmea pituutta ja teippaa ne yhteen kummastakin päästä. Toista tämä kaikkien sivujen osalta. Päätä sivujen järjestys ennenkuin alat yhdistämään sivuniput tähdeksi (jätä yksi pari auki). Ennen kuin liimaat kannet paikoilleen, laita kiinnitysnauha menemään kansien ja tähden sivujen välistä. Jätin noin 6cm nauhaa kulkemaan kansien takaa. Tässä mallityössä nauhoja oli kaksi, mutta albumin voi tehdä yhdelläkin nauhalla.





3 kommenttia:

  1. Nämä sun blogin jutut on aina niin kivoja ja sellaisia mitä itse haluaisin kokeilla mutta aina on jäänyt haaveeksi,mutta tämäkin ihana kokonaisuus olisi tehdä.

    VastaaPoista
  2. Hieno! Olen monesti ihaillut tähtialbumeita, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi tehtyä, ehkä joskus...

    VastaaPoista