torstai 2. toukokuuta 2013

Askartelunurkan päivitystä


Oli taas aika siivota työhuone ja vähän järjestellä sitä vieläkin toimivammaksi. Täytyy kyllä kiittää Jehkotarta, joka teki innoittavan blogipostauksen oman huoneensa järjestelystä. Ylin kuva on kyllä feikki, sillä noi siisti pöytä oli vain kuvaushetkellä. Sen jälkeen laitoin sinne useamman pienen muovilaatikon (mm tyynyt musteenlevittämistä varten, sillisalaattirasia tyrkylle, jne...).

Oikeastaan hauskinta on myös katsoa, miten vuosi sitten siivottu työpiste on muuntunut kuluneen vuoden aikana. Positiivista on se, että moni asia on toiminut ihan hyvin. CD-tornit toimivat hyvin leimasimien säilytyksessä. Tilaa on rajallisesti ja olenkin myös kierrättänyt vanhoja ja vähemmän käytettyjä leimoja kirpparille. Muutama setti on laatikossa tornien ulkopuolellla ja muutama isompi kokonaisuus ei toimi CD-levyssä talletettuna vaan ne ovat nyt vanhoissa videokoteloissa. DI-musteet ovat yhä matalassa CD-telineessä, muut musteet ja puukantaiset leimat ovat mustaharmaassa-työkalulaatikossa (ostettu elokuussa viime vuonna). Kynät ovat yhä purkeissa ja vanhat arabiat käytössä säilytyksessä. Pöydälle on ilmestynyt puulaatikko myös jämäpapereille, jotta ne päätyisivät nopeammin töihin eivätkä vain kasaantuisi ja kasaantuisi...

Siirsin printterin ja leimasinkoneen vasemmanpuoleiseen kirjahyllyyn ja osa kirjoista on saanut siis sieltä väistyä. Haasteena on yhä erityisesti minialbumien säilytys. Mustista laatikoista löytyy korttipohjat, pienet paperikot, koristeita (mm kukat, stanssatut leikkeleet, helmet, tagit, metallikoristeet...), kirjekuoret ja sellofanit.

Oikeanpuoleinen kirjahylly on pyhitetty kokonaan askartelulle (ja ompelulle), mutta siellä tuntuvat laatikot aina muuttavan paikkaansa. Kirjahyllyyn kurkottaessa aina pitää nousta ja minä en siitä pidä lainkaan. Yritänkin säilyttää siellä mm papereita ja kaikkea harvemmin tarvittavaa tuotetta. Papereille tein ystävän avustuksella vanerista lokerikon. Minä vastasin kokoamisesta ja hän sirkkelöi levyt oikean mittaan roskisjämistä... Kiitokset siis menevät Tampereen Teatterin lavastamoon. Ohje on AskarteluTilasta.

Meinasin unohtaa tämän lokerikon , joka pilkottaa pöydän alta laatikoston päällä. Paikka on hieman hankala, mutta lokerikkoon on hyvä laittaa alkoholimusteet, DI täyttöpullot, DI Dabberit, perfect pearlsit ja vähän muutakin pikkusälää.


Viimeisin ostos oli tuo iso (ja hirvittävän painava) punamusta-työkaluvaunu. Olen selvästi insinööri, kun etsin rautakaupasta sisutuksen enkä ikeasta.... Mies noitui minua erittäin voimallisesti, kun kiskoimme sitä yläkertaan portaita pitkin. Minulla nimittäin alkoi olla laatikoita enemmän ja enemmän lattialla ja jotain oli tehtävä. Työkalulaatikot yleensä toimivat hyvin, kestävät painoa ja hyllyjen korkeus on optimaalinen askarteluun.

Nyt punaisessa vaunussa on leikkurit ja isot maalipurkit&gessot&mediumist alimpana, niiden yläpuolella kaikki mistit ja osa sapluunoista&maskeista, näiden yläpuolella stanssit lähellä BigShottia. Ylimmässä matalassa laatikossa on vielä kaikkea sekalaista. Tärkeätä on että vaunu liikkuu pyörillä, sillä sen takana on vanha kaappi täynnä sekalaista roinaa, kankaita, tapetteja, muistoja....


Vanhemmassa ja pienemmässä laatikossa on sekalaisia koristeita, tosiaan nuo puukantaiset leimat, musteita, kohojauheita, hitunen nauhoja ja mm muutama ministanssi.


Työhuoneeni on läpikulkuhuone, joten seinätilaa on askartelutavaroille käytössä niukasti. Olen kuitenkin yrittänyt laittaa töitäni esille - mixed mediaa ja viimeisimmät kortit ainakin ovat esillä.

3 kommenttia:

  1. Onpas kivan ja toimivan näköinen huone! Ja tuo työkalupakki vaikuttaa todella hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Kaikki tuntuu olevan kädenulottuvilla. Oma askarteluhuoneeni on jatkuvan järjestelyn tarpeessa.

    VastaaPoista
  3. Ihana huone sulla. Toi "huoltomies"-kärry on aivan mahtava! On paljon kivempi tehdä kun asiat on käden ulottuvilla, eikä kokoajan tarvitse pomppia pitkin huonetta. :)

    VastaaPoista