lauantai 7. maaliskuuta 2015

Paperilohikäärme DT: Art Journal-sivuja ja omatekoisia leimoja


Art Journal-sivuista on tullut minulle tämän alkuvuoden ehdoton intohimo, Sivuihin saa vapaasti kokeilla kaikkea hassua ja ne ovat tarkoitettu omaan käyttöön.

Oma kirjani on tehty tapettimallien paloista ja tälläinen vettymätön paksu tapetti on mukavan kestävää ja joustavaa. Kuitenkaan, jos et innostu tälläisestä askartelusta, kirjasen saa ostettua ihan valmiinakin tai suuntaa kirpputorille hankimaan pohjaksi vanha kirja.

Omat sivuni käsittelin ensin gessolla, jotta sivut eivät ime turhaan värejä ja pehmene. sen jälkeen väritin gelatos-väreillä taustan. Tähän voi käyttää myös musteita, mistejä, akryylimaaleja - ihan mitä kaapista löytyy.


Muffinssit, tähdet ja pallot on tehty paperista, joka on värjätty Gelli Platen ja akryylimaalien avulla. Taustaa on kevennetty sapluunan läpi sivellyn kohopastan avulla. Tekstit olen kirjoittanut NeoPiko-tussilla. Värittömän gesson avulla saa kynälle sopivan pohjan.


Maikkis sai näillä töillään minutkin hullaantumaan omatekoisisa leimasista ja piirtelin kokeeksi muutaman kirjaseen sopivan tekstileiman. Tarvitset omatekoisiin leimasimiin linolevyä ja levylle sopivat kaivertimet. Itse luonnostelin pehmeällä lyijykynällä leiman ensin suttupaperille, Painoin paperin linolevyyn ja näin sain heikosti näkyvän mallin. Vahvistin kuvion uudestaan kynällä ja kaiversin leiman. Hyödynsin valmista leimaa, että sain samantyylistä kirjasinta myös muihin leimoihin.


Pienistä jämäpaloista on helppo tehdä taustaleimasimia.2 kommenttia: