torstai 23. heinäkuuta 2015

Neulonta: Värjäyskokeiluja


Ostin jo kauan aikaa sitten värjäyskirjan ja ajatus lankojen värjäämisestä itse on muhinut mielessä. Keväällä päätimme Millan kanssa toteuttaa värjäyssession, sillä Millalta löytyi vanhoja reaktiivivärejä. Tässä tuloksia kahdelta ensimmäiseltä päivältä.

Värinä oli Levafixin reaktiivivärit ja minulla lankoina oli TeeTeen Helmi (valkaistu merinovillalanka) ja Pirtin kehräämön luonnonvalkoinen kampavilla. Meillä kaikki valkaistut langat värjääntyivät upeasti, mutta tuo Pirtin pässinpökkimä oli haaste. Toki tässä opin, että valkoinen ja luonnonvalkoinen lanka värjääntyvät samassa liemessä eri värisiksi, mutta pässinpökkimän rasvat vaikeuttivat värin kiinnittymistä. Käytännössä merinoon sai heti vahvan kirkkaan värin ja pässinpökkimä parin esipesunkin (astianpesuaine) jälkeen oli pastellinen. Kuvassa mm tumma sininen (merino) ja vaaleampi sininen  olivat samassa liemessä. Samoin kuin "lohi" ja tumma oranssi.

Mutta eiköhän kaikki langat päädy johonkin. Tarvitsen pliisumpiakin lankoja, sillä aloitin juuri jättimäisen virkatun peittoprojektin... Mutta värjäyskokeilut eivät pääty tähän. Jahka saan hieman lankoja kulutettua, saan hankkia valkoista sukkalankaa ja sitten tulee hauskaa :D

4 kommenttia: