lauantai 12. marraskuuta 2016

Neulonta: Kirjoneulevillasukkia soveltaen ja säätäen


Olen ostanut toinen toistaan ihanampia neulekirjoja - tehnyt kuitenkin pääosin aina kaikkea muuta ja oman pään mukaan. Nyt päätin tehdä upeasta Puikkomaisterin sukkakirjasta jotain. No eihän nämä näytä nyt yhtään samalta kuin kirjan kansikuvassa eli Puuhis sääti taas.  Kirjassa sukat on aloitettu pääosin ylhäältä ja minä haluan tehdä takuuvarmaksi ja hyväksi havaitut kantapääni eli aloitan sukat aina varpaista.

Kirjoneule ei ole ollut minun intohimoni koskaan (palmikot ja pitsit kylläkin...), mutta nyt siihen on tullut joku outo halu kokeilla. Mut mut, en minä tykkää seurata jonkun toisen ohjetta, se on taivaallisen tylsää. Yksinkertainen omasta päästä napattu kirjoneule vielä menee, mutta kuten sukista näkyy, aloitin mallin typistämisen aika nopeasti. En myöskään ole sinut pitkille langan juoksuille... Mutta kai minä jotain muutakin tuosta kirjasta valitsen inspiraatioksi jossain välissä vielä :)

Sukat olivat kyllä perinteinen kämmäilyneule. Aloitin ne kesän alussa ja olin siinä vaiheessa unohtanut teenkö kärjen levennykset joka kierroksella vai joka toisella. No päädyin tekemään jokatoisella - EI EI EI. Kyllä sukkia voi pitää, mutta minun varpaani haluavat nopeasti leventyvät sukat. Seuraava kämmi oli jalkapöydän päälle säätämäni ylimääränen kirjoneule, joka kiristi ärsyttävästi isommista puikoista, ahkerata kokeilusta ja silmukkalisäyksistä huolimatta. Päädyin saksimaan ne pois, kun kumpikin sukka oli edennyt jo komeasti kohti vartta. Tulipa harjoiteltua siis silmikointia, koska en todellakaan hallunnut purkaa sukkaa senttitolkulla.... Positiivista on, että silmukointikohta ei hyppää silmille eli aika ok onnistui. Pakollinen leikkaus-silmukointi-säätö kyllä takasi, että sukat lensivät moneksi kuukaudeksi nurkkaan murjottamaan keskeneräisenä.

Paino:  94 gr
Lankaa käytetty 2016 valmistuneihin töihin: +2530gr (+ peitto 2999gr)

1 kommentti: