sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Neulonta: Heikkoutena neulekirjat


Voiko ihanampaa olla kuin neulekirjat inspiroimassa? Minulla ehkä haaste on ollut, että itse tekeminen kirjoista on jäänyt ja kirjoja vain hiplöidään ja huokaillaan.

Sain joululahjaksi kolme uutta kirjaa Pitsihuivit neuloen, Puikkomaisterin lapaskirjan ja Villit vanttuut&vallattomat villasukat. Oih ja voih, miten ihania töitä näistä löytyi. Otinkin nyt haasteen itselleni vuodelle 2017 tehdä näistä kirjoista oikeasti jotain! Yritys on tehdä jokaisesta kirjasta ainakin yksi malli. Tosin tuolla on muutama kirja, joista olen jo tehnyt useamman työn, joten esim Veera Välimäen Huivileikista ei tarvitse tehdä enää mitään.


Puikkomaisterin lapaskirjasta on kyllä tehtävä monetkin tumput: ainakin brioschea, kolmioita, ja erilaisia kirjoneuleuleita.


Samoin haluan tehdä lisää Puikkomaisterin sukkia. Näistä olen vasta kokeillut osittain tuota kolmatta sukkaa (Signora Lina). Näihin töihin saa myös hyvin upotettua vajaita keriä lankoja.


Kerroksia ja Neuleiden neljä vuodenaikaa-kirjoista himoitsen Lemon-paitaa (langatkin on!) ja erilaisia pintaneuleisia villatakkeja. Domino-neliöihin saisi tuhottua vaikka kuinka paljon langanloppuja, tosin en kyllä tekisi pinnasta ainaoikeaa vaan oikeaa. Raidalliset helmat, hihat ja kaulukset olisi helppo toteuttaa neulekoneella tehtyyn runkoon. Briosche-villatakki olisi upea, tosin fingering-paksuisesta langasta sen tekeminen kyllä kestäisi ikuisuuden.

Perinteiset lapaset on tullut ostettua juuri noiden perinteisten kirjoneulemallien takia, Villit vanttuut ovat pääosin ihailukirja, mutta on sielläkin muutama mukava malli toteuttaa, Unelmien silmukoissa olisi pitsineulesukkia. Ja Leafy Brioche-kirja pakottaa minut tekemään jotain lehtiä, ehkäpä muokaten ideoita myös esim pipoon. Cookie A:n Suloisimmat Sukat-kirjasta olen hyödyntänyt mallikertoja parikin kertaa, mutta kyllä tässä olisi vieläkin ihania malleja toteutettavaksi.

Ja ainakin yksi monimutkaisempi ohut pitsihuivikin olisi hyvä tehdä, joko virolaisten tai shetlantilaisten mallien perusteella...

1 kommentti:

  1. Tavallaan se suunnittelu on jo sen arvoista... mielikuvaharjoitteena on melkein kaikki jo tehty :-) eikä yksikään tuottanut pettymystä!

    VastaaPoista