perjantai 12. huhtikuuta 2019

Neulonta: Kapankaltainen huivi


Lankalaihis edistyy, vaikka edellisestä valmiista jutusta onkin hetki aikaa... Seuraavaksi iskin sormeni ohuimpiin lankoihin ja keräsin kasan aika herkullisia silkki-merino-alpakka-lankoja yhteen. Laiskuus iski hieman, ja päädyin tekemään tämän kapan version tuplalangalla vaihdellen värejä lomittain. Samalla sain hieman pienempiäkin eriä lankoja hivutettua mukaan.

Kappa alkaa lace-vahvuisella Dropsin alpakka-silkin jämäillä (tässäkin huivissa reunuksessa ) ja pian otan mukaan silkki-merinolangan mukaan (Manos Uruguay jota on käytetty näissä minitumpuissa). Sitten otettiin mukaan tummanviolettia BG Garnia (jotain alpakkaa, kaikki laput kateissa) ja pienen siirtymän jälkeen löysin kokonaisen vyyhdin Citron Lace-lankaa (joka taas näytti vyyhdillä paremmalta kuin yksinään, mutta tuplalangalla hyvä kokonaisuus). Kun violetti loppui kaivettiin taas vedenvihreätä esiin (BG Garn alpakkasekoitetta) ja mentiin kunnes Citron loppui ja sitten loppuun kaveriksi tummansinistä Teeteen silkkivlilaa vuodelta 2012 (ja se ei vieläkään loppunut...)
.

Plussaa on ehdottomasti, että sain useamman pikkukerän ihan kokonaan lopuun! Kahden langan taktiikka sai aikaan tyylikkään liu'un ja kokonaisuus näyttää suunnitellulta (no on se, mutta vain omista varastoista sai käyttää). Aika kapea tuli, mutta nämä yleensä levähtää vielä käytössä. Täyttä 2 metriä en tätä tehnyt mutta kyllä pitkä tuli, kuvassa hyvin tiukkaan survottuna kaulalla.

Paino: 325 gr
Vuonna 2019 valmistuneisiin töihin käytetty lankaa yhteensä: 1111g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti