tiistai 13. joulukuuta 2011

Sinellin DT: Perhosia ja massakoristeita

Joulukuun Sinellin DT-paketissa siirryttiinkin karkkiväreissä kohti kevättä ja kesää! Paketin mukana tuli papereiden ja korttipohjien lisäksi FIMO-massoja ja niiden käsittelyyn työkaluja. Pämppä esittikin meille toiveen, että tekisimme kortteihin itse koristeita. Voit lukea Sinellin blogista lisää muiden DT-jäsenten töistä.

Värit toivat minulle todellakin mieleen kesän ja perhoset. Päätin kokeilla eri tekniikoita massojen kanssa. Ensiksi halusin kokeilla, miten massaa voi liukuvärjätä ja sitten koristella kohokuviokansion avulla. Päätin näin tehdä Maze-kirjaan sopivat kannet. Tein lisäksi millefiori-tekniikalla nappeja, helmiä ja perhosen. 5-vuotias pikkupoikanikin innostui tekemään helmiä (mintunvihreä-pinkit...) seurassani.

Massan liukuvärjäys ja millefioritekniikka

Tein Fimo-massasta liukuväritekniikalla kannet kirjaseen. Kooltaan ne ovat aavistuksen sivuja isommat, noin 8*8cm. Liukuvärjäyksessä valitaan kaksi eriväristä massaa ja ne yhdistetään limittäin kaulien. Itse käytin kaulimena kynää, mutta Sinellistä saa myös akryylikaulimen tähän tarkoitukseen. Valitsin rosan ja vanilijan ja näiden sekoituksesta syntyi persikanväristä massaa. Tarkoitus ei ole sekoittaa värejä kokonaan vaan massan reunoilla on yhä alkuperäiset värit.  Kun massa on sekoittunut riittävästi, kauli massa ohueksi ja aseta kohokuviointikansion väliin. Halutessasi voit käyttää perunajauhoja estämään massan kiinnittymistä kansioon, itse pärjäsin ilman jauhoja. Painelin kansiota tiukasti massaan ja otin irti varovasti. Sipaisin ennen paistamista vielä perfect pearls helmiäisjauhetta levyn pintaan.


Napit ja perhonen on tehty millefioritekniikalla, missä erivärisiä massalevyjä ja pötkylöitä rullataan/pinotaan toistensä ympärille ja  värejä vaihtelemalla saadaan aikaiseksi kuvioita. Kuviot tulevat näkyviin, kun pötköstä viipaloidaan paloja. Tässä esimerkkikuvasarjassa väriyhdistelmät ovat hieman erilaiset kuin lopullisissa napeissa ja perhosessa. Perhosen siivet on tehty neljästä neliöstä hieman muotoillen ja perhosen vartalo on ohut yksivärinen massapötkylä. Pyörittelin vielä muutaman pikkupallon koristeeksi perhoseen. Myös perhosiin ja nappeihin laitoin helmiäisjauhetta pintaan.Maze-kirjanen

Maze-kirjaset sopivat vaikkapa pieniksi skräppialbumeiksi, pienten tyttöjen salaisiksi muistiinpanovihkoiksi tai vain erilaisemmaksi kortiksi. Maze-kirjasen ohjeet löydät myös Ihana-lehdestä numero 1/2011. Ihana-lehden vanhoja numeroita voi ostaa myös Sinellistä. Itse käytin tällä kertaa ohutta A3-kokoista paperia ja leikkasin siitä neliön lyhyen sivun pituisena . Taittelin kirjasen ohjeen mukaan ja teippasin yhteenkuuluvat sivut kaksipuoleisella teipillä yhteen kirjan selkämyksen päästä. Sitten päällystin kaikki sisäsivut kauniilla Tulip-kuviopapereilla ja lävistin mukaan muutaman perhosen.


Leikkasin liukuvärjätystä ja kohokuvioidusta massalevystä kaksi kansipalaa ja pistelin niihen vielä sukkapuikolla reiät sitomista varten. Paistamisen jälkeen kiinnitin kannet sivuihin kaksipuoleisella teipillä. Sidoin kirjan napakasti kaksinkertaisella ompelulangalla. Mikäli käytät sitomiseen paksumpaa lankaa, muista tehdä riittävän isot reiät.


Koska teippasin paperit yhteen vain selkämyksen puolelta, väleihin syntyi pieniä taskuja, joihin pystyy laittamaan vaikkapa pieniä salaisia tageja. Paperilehtiön mukana tulikin valimiina kauniita tageja sävy sävyyn.

Maze-kirjasen materiaalit:
Paperit: A3-kokoinen piirustuspaperi, Tulip-paperikko
Lävistimet: Fiskarsin piparireunainen neliölävistäjä XL, Perhoslävistäjä
Muuta: Perfect Pearls helmiäispuuteria, Fimo-masso (värit vanilija, minttu ja rosa) ja työkalusetti, perhoskuviotu kohokuviointikansio (käytetty kansio oli omista varastoista, mutta esim tämä  vastaavan tyylinen löytyy sinellin valikoimista) organzanauhaa omista varastoista, kaksipuoleista teippiä

Onnittelukortteja


Tein myös pari leimattua onnittelukorttia saman sarjan leimasimilla. Hyödynsin paperikossa tulleita pahviboordikuvioita kortissa. Toiseen korttiin tein taustat Piparineliö-leikkurilla ja sävyttelin neliöiden reunat ruskealla musteella. Lahjapaketti-koriste on tehty liukuvärjätyn Fimo-massan jämistä.


Korttien materiaalit:
Paperit: Stucco korttipohjia (A5 vihreä ja neliö kerma), Tulip-paperikko
Lävistimet ja stanssit : Fiskarsin piparireunainen neliölävistäjä XL, toisessa kortissa käytetty stanssisetti omista varasastoista, mutta vastaavaa tyyliä löytyy esim tästä Sizzixin stanssista
Leimasimet ja musteet:  Leimasinsetti Tulip Birthday, Archival ink Black Sooth
Muuta: Kohotarroja, kaksipuoleista teippiä, Promarker-tussit, Fimomassa

2 kommenttia:

  1. Oletpa keksinyt tehdä upeat kannet Mazeen! Muutenkin kivoja vinkkejä massan käyttöön.

    VastaaPoista