perjantai 5. syyskuuta 2014

Farkut uusiokäyttöön



Nyt meilläkin alkaa olla aika, kun jälkikasvun housut eivät siirry kirpputorille priimana. Olin ottanut muutamat farkut sivuun jo hetki sitten ja vihdoin sain ompelukoneeni huollettua ja työt aluille.

Poika sai sisäliikuntaan jumppavaatteille pussin. Tämän helpompaa kierrätystä ei ole. Housujen haarasaumat aukaistaan ja ommellaan pussiksi. Vyötäröllä oleva naru on valmiina lenkiksi ja kiristysnauhaksi pussille. Olen tehnyt aikoinani samalla tekniikalla itselleni langoille pussin.


Toisista farkuista tuli iso tai pikemminkin jättinipsukukkaro. Tässä vaiheessa tietysti huomaa, että valokuvausta varten olisin voinut jopa silittää pussukan. Mutta kun inhoan silittämistä ja kukkaro meni jo käyttöön, saatte kärsiä huonosta, mutta hyvin realistisesta kuvasta. Tähän mahtuvat niin monet kännykkälaturit, haaroitin, läppärin (tai läppärien) virtajohdot, kuulokkeet, mitä päivittäin raahaan töissä mukanani.

Tässä muutama vinkki, miten tehdä kukkaron kehyksiin sopivat kaavat. Piirrä ensin paperille kehysten mukaisesti pyöreähkö pussukka ja leikkaa se irti. Saat kaavasta symmetrisen, kun taitat sen puoliksi ja siistit reunat yhtä aikaa. 

Suuaukko voi olla hieman ahdas, erityisesti pienissä kehyksissä, joten kaavaa kannattaa hieman levittää. Leikkaa kaava "auki", melkein kehyksen reunaan asti ja asettele kankaalle. Muista leikatesssa saumanvarat.




Nämä kehykset ompelin ensin kiinni farkkuun ja viimeistelin sauman vielä kangasliimalla. Mikäli liimaat kehykset, käsittele yksi puoli kerrallaan. Kehyksen saa täyteen joko käyttämällä pussissa vuorta tai lisäämällä sinne nyörin.

Ompelin vielä muutamat pipot käytöstä poistetuista paidoista. Jälkikasvu halusi tuon lentokonepipon. Autopipossa kuvio on ehkä hitusen hassun iso...


1 kommentti: